«Μετεώρων Λιθόπολις» : Επτά χρόνια δράσης για την ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Μετεώρων Λιθόπολις» : Επτά χρόνια δράσης για την ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς

👉Επτά χρόνια δράσης συμπληρώνει ο δραστήριος σύλλογος για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς με τον διακριτικό τίτλο «Μετεώρων Λιθόπολις» και έδρα την Καλαμπάκα.

Η διαφύλαξη και ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς και της εν γένει εθνικής και πνευματικής παράδοσης του λαού μας, είναι ένας από τους βασικούς σκοπούς του συλλόγου, όπως και η συμπαράσταση με κάθε νόμιμο τρόπο στο Μοναστικό Κέντρο των Αγίων Μετεώρων για την διατήρηση της παραδοσιακής, πνευματικής, μοναστικής, πολιτισμικής και εθνικής ακτινοβολίας του ως προπύργιο της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης και κιβωτού των εθνικών μας παραδόσεων.

Στους σκοπούς είναι ακόμα η προβολή της αγιομετεωρίτικης πνευματικής κληρονομιάς στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η ευρύτερη προώθηση και προβολή του ιδιαίτερου θρησκευτικού χαρακτήρα των Μετεώρων ως μοναστικής πολιτείας, αλλά συγχρόνως και ως κορυφαίου για τον ελληνισμό αρχαιολογικού χώρου-ενεργού μνημείου, κ.ά. ο σύλλογος και τα μέλη του σε καμία περίπτωση δεν αναμιγνύονται στην εσωτερική ζωή των μοναστικών αδελφοτήτων των Αγίων Μετεώρων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Γρηγόρης Καλύβας, τονίζει πως τα Μετέωρα και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν ανεκτίμητο πλούτο και ασφαλώς, προσθέτει, θα είμαστε προσεκτικοί για την γενικότερη στάση μας απέναντι σε όλα εκείνα που τείνουν να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά που η φύση και οι οικιστές του προσέδωσαν ως πολύτιμη παρακαταθήκη και που οφείλουμε να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού για να την κληροδοτήσουμε και εμείς με την σειρά μας στις επόμενες γενιές. Τα Μετέωρα λοιπόν, καταλήγει ο ίδιος, είναι ένα μοναδικής ομορφιάς και αρμονίας γεωφυσικό φαινόμενο, ένας χώρος προσευχής και λατρείας και ταυτόχρονα ένας ιστορικός, πολιτισμικός, πολιτιστικός, καλλιτεχνικός, αρχιτεκτονικός και πνευματικός πλούτος ανεκτίμητης αξίας που για την περιοχή μας, την Ελλάδα και την Ορθοδοξία αλλά και τον κόσμο ολόκληρο, αποτελούν τα μείλια του (τα προικιά του). Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του συλλόγου «Μετεώρων Λιθόπολις», η Αγιομετεωρίτικη Μοναστική Κοινότητα και γενικότερα το περιεχόμενο της Αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς γίνονται πρεσβευτές ορθοδοξίας, ελληνισμού, παιδείας, ιδανικών και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Είναι αυτός ο μικρόκοσμος που ο κάθε επισκέπτης θα πάρει μαζί του σαν μια ζωντανή γεύση και ανεξίτηλη ενθύμηση από την χώρα μας, αλλά παράλληλα και σαν ένα νόημα ζωής, που ως έθνος και ως λαός βιώνουμε και αντιπροσωπεύουμε.

Η σημαντική αυτή μαρτυρία της Μοναστικής Πολιτείας τιμάται και προστατεύεται και από την UNESCO η οποία αναγνωρίζει ότι «τα Μετέωρα αποτελούν σημαντικό παράδειγμα ανταλλαγής ανθρώπινων αξιών, γεγονός το οποίο οφείλεται στις χιλιάδες των ανθρώπων που επισκέπτονται από όλον τον κόσμο και θαυμάζουν τη μοναδική μοναστηριακή αρχιτεκτονική, εικονογραφία και κειμήλια, αλλά και τον αξιόλογο μνημειακό χαρακτήρα του αρχαιολογικού χώρου και του φυσικού τοπίου» .

«Οι συχνές αναφορές και αφιερώματα που κάνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ,αφ΄ ενός συμβάλουν στην τουριστική προβολή του τόπου που φιλοξενεί το μετεωριτικό πέτρινο δάσος και αφ΄ ετέρου, αποδεικνύουν ότι ζούμε υπό την σκιά ενός μνημείου της φύσης και του πολιτισμού που προστατεύεται ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής, πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO , κάτι που αυξάνει την ευθύνη μας να το προστατεύσουμε απ΄ οτιδήποτε το αλλοιώνει», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,63,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,137,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,762,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1825,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,171,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,112,ΕΛΛΑΔΑ,1259,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,491,Κόσμος,9646,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,434,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1547,Πολιτική,6843,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5993,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,342,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1138,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2777,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,637,Eco-News,2788,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: «Μετεώρων Λιθόπολις» : Επτά χρόνια δράσης για την ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς
«Μετεώρων Λιθόπολις» : Επτά χρόνια δράσης για την ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς
«Μετεώρων Λιθόπολις» : Επτά χρόνια δράσης για την ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης κληρονομιάς
https://trikkipress.gr/wp-content/uploads/2014/08/meteora2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_299.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_299.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content