Θάτσερ: Χαμός με το άγαλμά της και τα ακριβά αποκαλυπτήρια - Σχεδιάζουν διαγωνισμό... ρίψης αβγών

Θάτσερ: Χαμός με το άγαλμά της και τα ακριβά αποκαλυπτήρια - Σχεδιάζουν διαγωνισμό... ρίψης αβγών

👉Χιλιάδες άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρευρεθούν στο event διαμαρτυρίας, μέσα από τη σελίδα του Facebook.

Χιλιάδες Βρετανοί εκδήλωσαν την επιθυμία να... πετάξουν αβγά στο άγαλμα της Μάργκαρετ Θάτσερ στην πόλη καταγωγής της, την ίδια μέρα με τα αποκαλυπτήρια που αναμένεται να πραγματοποιηθούν κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες.

Πάνω από 3.000 άτομα δήλωσαν ότι «θα πάνε» στο εν λόγω event στη σχετική σελίδα στο Facebook, συμφωνα με την εφημερίδα Independent, ενώ ακόμη 16.000 άνθρωποι απάντησαν στην πρόσκληση λέγοντας ότι «ενδιαφέρονται».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το χάλκινο άγαλμα αξίας 300.000 λιρών της αμφιλεγόμενης πρώην πρωθυπουργού θα τοποθετηθεί σε ένα βάθρο ύψους τριών μέτρων, σε κεντρικό σημείο του Γκράνθαμ, προκειμένου να προστατευτεί από τυχόν βανδαλισμούς. Αυτό σημαίνει ότι, μαζί με το άγαλμα, το «μνημείο» στη Σιδηρά Κυρία θα φτάνει τα 6 μέτρα, δεσπόζοντας επιβλητικό πάνω από τους κατοίκους.
Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου του Κέστεβεν συνεδρίασαν εχθές με θέμα την έγκριση της οικονομικής κάλυψης της τελετής των αποκαλυπτηρίων, που αναμένεται να κοστίσει 100.000 λίρες. Η τελετή θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έχει οριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Το συντηρητικό στην πλειοψηφία του συμβούλιο ψήφισε τελικά να χρηματοδοτηθεί η εκδήλωση, σημειώνοντας πάντως ότι αναμένει το ποσό να καλυφθεί πλήρως από δωρεές. Οι αντίθετες φωνές χαρακτήρισαν «προσβολή» προς τους φτωχούς κατοίκους της πόλης αυτήν την απόφαση.

Την άποψή τους δείχνει να συμμερίζεται και ο διοργανωτής του event διαμαρτυρίας στο Facebook, ο οποίος αναφέρει στην περιγραφή του event: «Αγόρια, κορίτσια και non-binary άτομα, διοργανώμουμε διαγωνισμό ρίψης αβγού, πετάγματος λάσου, ίσως και γκράφιτι. Ρωτάτε που; Μα στην όμορφη πόλη του Γκράνθαμ και ο υπό κατασκευή στόχος είναι το όμορφο άγαλμα της Σιδηράς Κυρίας. Η εκδήλωση είναι οικογενειακή, οπότε φροντίστε να δείξετε σεβασμό και να πετάξετε τα σκουπίδια σας φεύγοντας. Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια, η ημερομηνία είναι ενδεικτική, αλλά θα την προσαρμόσουμε ανάλογα».



Το άγαλμα της Μάργκαρετ Θάτσερ, το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Ντάγκλας Τζένινγκς, απορρίφθηκε αρχικά από το Λονδίνο λόγω φόβων για βανδαλισμούς και ταραχές. Τελικά αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης του Γκράνθαμ, ανάμεσα στα αγάλματα του Ισαάκ Νιούτον και του Φρέντερικ Τόλμαχ.

Επτά χρόνια μετά τον θάνατό της η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας συνεχίζει να διχάζει τους πολίτες της χώρας της. Η έγκριση του υπέρογκου ποσού προκάλεσε έντονη διαμάχη στα social media, με κάποιους να επικροτούν το event και την τοποθέτηση του αγάλματους και άλλους να κάνουν λόγο για αδιανόητη σπατάλη εν μέσω της πανδημίας και της αύξησης ανεργίας. «Αν χρειάζεται να βάλεις ένα άγαλμα έξι μέτρα πάνω από το έδαφος επειδή όλοι το απεχθάνονται, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να μην το αγόραζες καν», έγραψε ένας χρήστης στο Facebook σύμφωνα με την Independent.

«Παρόλο που την απεχθανόμουν με όλους τους τρόπους για τον τρόπο που κυβέρνησε τη χώρα, ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός και παιδί του Γκράνθαμ θεωρώ δικαιολογημένη την ανέγερση του αγάλματος» προσθέτει μια πιο ψυχραιμη φωνή.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Θάτσερ: Χαμός με το άγαλμά της και τα ακριβά αποκαλυπτήρια - Σχεδιάζουν διαγωνισμό... ρίψης αβγών
Θάτσερ: Χαμός με το άγαλμά της και τα ακριβά αποκαλυπτήρια - Σχεδιάζουν διαγωνισμό... ρίψης αβγών
Θάτσερ: Χαμός με το άγαλμά της και τα ακριβά αποκαλυπτήρια - Σχεδιάζουν διαγωνισμό... ρίψης αβγών
https://pbs.twimg.com/media/EoKzR6WWEAQhGuw?format=jpg&name=900x900
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_69.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/12/blog-post_69.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content