Πώς να απελευθερωθούμε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας

Πώς να απελευθερωθούμε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας

👉Για να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι περιοριστικές πεποιθήσεις, δείτε μια πρακτική των ανθρώπων στην Ινδονησία: για να πιάσουν τους πιθήκους, βάζουν ένα πορτοκάλι μέσα σε μια μεγάλη κολοκύθα που έχει μια μικρή τρύπα. Ο πίθηκος μυρίζει το πορτοκάλι και περνάει το χέρι του μέσα από την τρύπα της κολοκύθας. Αλλά όταν πιάσει το πορτοκάλι, η χούφτα του, που κρατά το φρούτο, δεν χωράει να βγει από την τρύπα. Παρ’όλα αυτά δεν αφήνει το πορτοκάλι και έτσι μένει κολλημένος εκεί…και φυσικά τον πιάνουν.
Όπως ο πίθηκος, έτσι κι εμείς παραμένουμε μπλοκαρισμένοι, προσκολλημένοι σε κάποιες πεποοιθήσεις μας, οι οποίες μας φυλακίζουν, περιορίζουν τις δυνατότητές μας και διαστρεβλώνουν τις σχέσεις μας. Θα μπορούσαμε απλώς να σταματήσουμε να τις πιστεύουμε για να απελευθερωθούμε, αλλά δεν το κάνουμε. Εμμένουμε σε αυτές, αδυνατώντας να τις εγκαταλείψουμε.


Οι πεποιθήσεις που σας περιορίζουν είναι κάποιες απόψεις που είχατε από παλιά, ίσως και ανέκαθεν, επειδή αυτό σας έλεγαν πάντα οι άλλοι ή επειδή οι προηγούμενες εμπειρίες σας σας έχουν πείσει ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Αυτές οι πεποιθήσεις όμως σας εμποδίζουν να προχωρήσετε και να δείξετε εμπιστοσύνη (στην ικανότητά σας να τα καταφέρετε, στον μέλλον, στον άλλο κ.λ.π.). Δείτε κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις που είναι πολύ συχνές:
  • Είμαι φτιαγμένος για να μείνω μόνος/η μου.
  • Η σχέση του ζευγαριού πεθαίνει μόλις γεννηθεί το πρώτο παιδί.
  • Δεν αξίζω να με αγαπούν, κανένας δεν με αγαπά για πολύ.
  • Οι άλλοι δεν ξέρουν ποιος/α στ’αλήθεια είμαι. Αν ήξεραν, θα απογοητεύονταν.
  • Ο έρωτας διαρκεί τρία χρόνια, ο γάμος κρατά το πολύ επτά χρόνια.
Και άλλα πολλά.

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι είστε σκληροί και ανθεκτικοί, δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι πεποιθήσεις αποτελούν εμπόδιο στη ζωή σας και σας κάνουν δυστυχισμένους.

Μην ξεχνάτε, εσείς δεν είστε οι σκέψεις σας. Οι σκέψεις δεν είναι παρά μόνο σκέψεις, όχι γεγονότα.
Το ότι πιστεύετε βαθιά σε κάτι, ακόμα κι αν επαληθεύτηκε στο παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει και σήμερα. Ξεχάστε λοιπόν για μια στιγμή τις πεποιθήσεις σας, επειδή δεν αποδεικνύουν τίποτα, δεν σας διδάσκουν τίποτα και δεν σας βοηθούν σε τίποτα.Τι να κάνετε

Καταγράψτε στο ημερολόγιό σας όλες σας τις πεποιθήσεις που αφορούν τον εαυτό σας, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη, το ζευγάρι, τη σεξουαλικότητα, τη γοητεία, την επιθυμία, τον γάμο, την πίστη, τους άντρες, τις γυναίκες κ.ο.κ.

Αναρωτηθείτε αν η καθεμιά πεποίθησή σας περιορίζει την ικανότητά σας να συνδέεστε με τους άλλους, να αγαπάτε, να επιθυμείτε, να ζείτε ως ζευγάρι, να εμπιστεύεστε τον άλλο, να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
Στη συνέχεια, δίπλα σε κάθε πεποίθησή σας γράψτε τη θετική της εκδοχή, μια καλοπροαίρετη άποψη η οποία θα σας ενθαρρύνει, θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε μπροστά και να νιώσετε ευτυχείς. Προσπαθήστε μάλιστα να βρείτε επιχειρήματα αντικειμενικά και ακλόνητα που να στηρίζουν αυτή τη θετική δήλωση.

Μη διστάζετε να επαναλαμβάνετε τακτικά αυτή την άσκηση με τις ίδιες πεποιθήσεις ή με άλλες που θα έχουν εμφανιστεί εν τω μεταξύ, και να ασκείστε έτσι στην αμφισβήτησή τους βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο. Θα διαπιστώσετε ότι οι αρνητικές περιοριστικές πεποιθήσεις σας θα αρχίσουν να περιορίζονται και ότι το μυαλό σας θα αποκτήσει σταδιακά τη συνήθεια να λειτουργεί θετικά.

Το διαβασα στο enallaktikidrasi.com

ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,460,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1997,ΑΠΟΨΕΙΣ,73,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,114,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,731,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,143,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,771,ΒΙΝΤΕΟ,200,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,29,ΕΡΕΥΝΕΣ,52,ΖΩΗ,178,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,52,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,550,Κόσμος,9748,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,456,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1567,Πολιτική,6872,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6053,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2899,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,48,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,97,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,651,Eco-News,2804,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς να απελευθερωθούμε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας
Πώς να απελευθερωθούμε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας
Πώς να απελευθερωθούμε από τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας
https://1.bp.blogspot.com/-HlDPTwtawfY/X6sbJDtVzkI/AAAAAAAAAK8/gF6g0ZNBTLMC3FWOQQD8unNYiODJ1cwOgCLcBGAsYHQ/w400-h266/Therapy-for-Men_Acholoism-and-Drug-Addicts_Foundations-Counseling-Texas.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-HlDPTwtawfY/X6sbJDtVzkI/AAAAAAAAAK8/gF6g0ZNBTLMC3FWOQQD8unNYiODJ1cwOgCLcBGAsYHQ/s72-w400-c-h266/Therapy-for-Men_Acholoism-and-Drug-Addicts_Foundations-Counseling-Texas.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_842.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_842.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content