Επανάσταση με την "χρωματική ίαση" - Το πράσινο φως μειώνει τον πόνο της ημικρανίας

👉Όταν υποφέρετε από ημικρανίες, ίσως να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε ότι μπορείτε

👉Όταν υποφέρετε από ημικρανίες, ίσως να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε ότι μπορείτε για να σταματήσετε τον πόνο. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη φαρμακευτική αγωγή είναι ότι οι παρενέργειες μπορεί να είναι εξίσου σοβαρές ή χειρότερες από τις ημικρανίες. Μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άρρωστοι και μερικοί από αυτούς είναι εθισμένοι. Εάν έχετε χρόνιες ημικρανίες, αυτό μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά αγχωτικό γεγονός που αντιμετωπίζετε συνεχώς.

Ευτυχώς, οι ερευνητές έχουν βρει μια νέα θεραπεία για ημικρανίες που δείχνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Μην αφήσετε την ανύπαρκτη γνώση περί αυτού να σας ξεγελάσει - η θεραπεία με πράσινο φως δεν είναι απλώς μια μόδα. Η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων σας. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

Η μελέτη δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 στο περιοδικό Cephalalgia Journal of the International Headache Society. Οι ερευνητές και οι συγγραφείς της μελέτης συνδέονται όλοι με το Κολλέγιο Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Tucson. Αυτοί είναι:

Dr. Laurent F. Martin, Department of Pharmacology
Dr. Amol M. Patwardhan, Department of Anesthesiology
Dr. Sejal V. Jain, Associate Professor, Neurology Joint Appointment Pediatrics
Dr. Rajesh Khanna, Professor, Department of Pharmacology
Dr. Vasudha Goel, Clinical Assistant Professor, Department of Anesthesiology
Dr. Felesia N Jones-MacFarland, Department of Neurology
Dr. Mohab M Ibrahim, Director of the Chronic Pain Management Clinic; Associate Professor, Department of Anesthesiology

Σύμφωνα με τον Mohab Ibrahim, MD, PhD, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, αυτή είναι η πρώτη κλινική μελέτη που αξιολόγησε τη χρήση της θεραπείας με πράσινο φως ως θεραπεία για ημικρανίες. Ενώ υπήρχαν εικασίες σχετικά με τις επιπτώσεις της θεραπείας, αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που παρέχει αποδεικτικά στοιχεία. Παρέχει τη βάση για μια συναρπαστική νέα εναλλακτική θεραπεία έναντι φαρμάκων που θα μπορούσαν να είναι αναποτελεσματικά ή να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

Η μελέτη περιελάμβανε 29 ασθενείς. Επτά από αυτούς υπέφεραν από επεισοδιακές ημικρανίες, ενώ οι υπόλοιποι υπέφεραν από χρόνιες ημικρανίες. Η διαφορά μεταξύ των δύο τύπων είναι στον αριθμό των ημικρανιών που έχει ο ασθενής. Οι επεισοδιακές ημικρανίες ταξινομούνται ως άτομα που έχουν λιγότερες από 15 ημικρανίες ανά μήνα, ενώ οι χρόνιες ταξινομούνται ως 15 ή περισσότερες ημικρανίες ανά μήνα.

Η μελέτη των 14 εβδομάδων χωρίστηκε σε τρία μέρη. 
  • Το πρώτο μέρος διάρκειας 10 εβδομάδων αφορούσε τους ασθενείς να υπόκεινται σε διόδους εκπομπής λευκού φωτός για μία έως δύο ώρες ημερησίως. 
  • Το δεύτερο μέρος ήταν ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων από οποιαδήποτε ελαφριά θεραπεία. 
  • Το τρίτο μέρος είχε επίσης διάρκεια 10 εβδομάδων και αφορούσε ασθενείς που υποβάλλονταν σε δίοδοι εκπομπής πράσινου φωτός για μία έως δύο ώρες ημερησίως.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ασθενείς συνέχισαν να χρησιμοποιούν προηγουμένως θεραπείες για ημικρανίες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άλλες αλλαγές στα συνηθισμένα τους σχήματα. Η μελέτη αξιολόγησε ένα πρωτογενές και δευτερογενές αποτέλεσμα. Ο κύριος ήταν ο αριθμός των πονοκεφάλων κατά τη διάρκεια των περιόδων θεραπείας. Η δευτερεύουσα ήταν η ένταση και η συχνότητα των πονοκεφάλων που ανέφεραν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των δύο εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεραπεία με λευκό φως δεν είχε σημαντική επίδραση στους ασθενείς. Για να δημιουργηθούν συγκεκριμένα δεδομένα, έπρεπε να συνδυαστούν μειώσεις πονοκεφάλων για ασθενείς με επεισόδια ημικρανίας και χρόνιοι ασθενείς με ημικρανία. Συνολικά, υπήρξε κατά μέσο όρο μείωση 9,3% σε όλες τις κατηγορίες. Για το δευτερεύον αποτέλεσμα, δεν υπήρξαν επίσης σημαντικές αλλαγές,

Η θεραπεία με πράσινο φως ήταν εκθετικά πιο αποτελεσματική. Σε ασθενείς με επεισοδιακές ημικρανίες, ο αριθμός των πονοκεφάλων μειώθηκε κατά μέσο όρο 69,6%, ενώ οι ασθενείς με χρόνιες ημικρανίες σημείωσαν μέση μείωση περίπου 42,2%. Οι ασθενείς ανέφεραν μια καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά κατά την αξιολόγηση του δευτερογενούς αποτελέσματος, αν και αυτό δεν μπορούσε να ποσοτικοποιηθεί σε έναν συγκεκριμένο αριθμό.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Για δεκαετίες, η επιστημονική κοινότητα δεν είχε πραγματικές επιλογές θεραπείας για άτομα που πάσχουν από ημικρανίες, εκτός από στοματικά φάρμακα και θεραπείες στο σπίτι . Εάν τα από του στόματος φάρμακα δεν βοήθησαν, η λήψη ενέσεων Botox ήταν το επόμενο βήμα.

Το Botox εμποδίζει τους νευροδιαβιβαστές να στέλνουν σήματα πόνου από τον εγκέφαλό σας. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η επιθυμητή θεραπεία, καθώς θα μπορούσατε να καταλήξετε σε άλλα προβλήματα από το να μην αισθανθείτε καθόλου πόνο. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα με την ιδέα να πάρουν μια βελόνα στο πρόσωπό τους (αν και είναι πιθανώς πιο παρήγορο από την ημικρανία).

Η δυνατότητα θεραπείας ημικρανιών με θεραπεία πράσινου φωτός ανοίγει πληθώρα οδών θεραπείας. Δεν υπάρχουν παρενέργειες στη θεραπεία όπως υπάρχουν με φάρμακα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ένεση χημικών ουσιών στο σώμα σας μέσω του Botox. Επιπλέον, η θεραπεία μπορεί να γίνει στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, στο τέλος της μελέτης, δόθηκε στους ασθενείς η ευκαιρία να διατηρήσουν τις συσκευές τους με πράσινο φως και 28 από τα 29 άτομα επιλέγουν να τις κρατήσουν.

Το πιο προφανές πλεονέκτημα είναι ότι τα πράσινα φώτα είναι φθηνά. Σχεδόν όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να βάλουν έναν λαμπτήρα LED στον προϋπολογισμό τους και δεν θα χρειαστείτε συνταγή για αυτό.

ΤΥΠΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ
Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο πιθανώς να γνωρίζετε ήδη τι είναι οι ημικρανίες. Ας ελπίσουμε ότι δεν υποφέρετε από αυτές. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τύποι ημικρανιών για τους οποίους μπορεί να μην γνωρίζετε. Αυτή η ενότητα θα τα καλύψει.

Γνωρίζετε ήδη ότι υπάρχουν επεισοδιακές ημικρανίες και χρόνιες ημικρανίες και ότι ταξινομούνται ανάλογα με τον αριθμό των ημικρανιών που έχετε ανά μήνα. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα Ημικρανίας , υπάρχουν μερικοί άλλοι τύποι ημικρανίας. Αυτά είναι:
  • Με πόνο 
  • Χωρίς πόνο
  • Χωρίς ημικρανίες πόνου στο κεφάλι
  • Ημικρανίες μισού κρανίου 
  • Αμφιβληστροειδής Ημικρανίες
ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΜΕ ΠΟΝΟ

Όταν αντιμετωπίζετε ημικρανίες, οι πόνοι αναφέρονται σε αισθητηριακές αισθήσεις που μπορούν να συνοδεύουν τις ημικρανίες. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή οπτικών ή φυσικών διαταραχών ή προβλημάτων ομιλίας. Μερικές φορές ο πόνος συμβαίνει λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν οι ημικρανίες, οπότε οι άνθρωποι θεωρούν τον πόνο ως προειδοποιητικό σημάδι μιας επικείμενης ημικρανίας.

Ο πόνος συνήθως δεν διαρκεί όσο η ημικρανία και συνήθως διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Οι διαταραχές δεν είναι μόνιμες, αν και μπορεί να είναι εξουθενωτικές κατά τη διάρκεια του. Μόνο περίπου το 30% των ανθρώπων που πάσχουν από ημικρανίες βιώνουν πόνους.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Είναι δυνατόν να έχουμε ημικρανία χωρίς πόνο στο κεφάλι. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια μικρή ενόχληση, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ δυσάρεστο. Αυτός ο τύπος ημικρανίας μπορεί επίσης να ονομαστεί σιωπηλή ημικρανία.

Με αυτόν τον τύπο ημικρανίας, θα αντιμετωπίσετε όλα τα συμπτώματα της. Δυστυχώς, θα εξακολουθούσαν να είναι εξουθενωτικά όπως μια ημικρανία με πόνο στο κεφάλι. Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ημικρανίες πόνου στο κεφάλι θα βιώσουν και άλλους τύπους ημικρανιών.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ ΜΙΣΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ 

Αυτός ο τύπος ημικρανίας μιμείται ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Μπορεί να έχετε αδυναμία από τη μία πλευρά του σώματός σας και να αισθάνεστε «καρφίτσες και βελόνες» σε αυτήν την πλευρά. Μπορεί επίσης να συνοδεύεται από διαταραχές της οπτικής ικανότητας. Αυτός ο τύπος ημικρανίας μπορεί να προκαλέσει πόνο στο κεφάλι.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ

Όπως μπορείτε να καταλαβαίνετε από το όνομα, αυτό περιλαμβάνει τα μάτια. Αυτός ο τύπος ημικρανίας μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης σε ένα μάτι. Η απώλεια της όρασης δεν είναι μόνιμη, αλλά μπορεί να διαρκέσει από ένα λεπτό έως αρκετούς μήνες. Δεν είναι γνωστά πολλά για τις ημικρανίες του αμφιβληστροειδούς, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιων άλλων σοβαρών υποκείμενων αιτίων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Πολλές περισσότερες γυναίκες έχουν ημικρανίες από τους άνδρες. Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων , μία στις πέντε γυναίκες πάσχουν από ημικρανίες αντί για μία στους 16 άνδρες. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η διακύμανση των ορμονών είναι μια σημαντική αιτία για τις ημικρανίες.

Κατά την παιδική ηλικία, τα αγόρια έχουν περισσότερες ημικρανίες από τα κορίτσια. Ωστόσο, όταν ξεκινούν οι εμμηνορροϊκές περίοδοι των κοριτσιών, ο κίνδυνος ημικρανίας αυξάνεται πολλές φορές υψηλότερος από αυτόν των αγοριών. Δυστυχώς, οι ημικρανίες μπορούν να ξεκινήσουν κατά την παιδική ηλικία. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα στα 11 παιδιά πάσχουν από ημικρανίες.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ

Αναφέρθηκαν παραπάνω παραδοσιακές θεραπείες ημικρανίας. Περιλαμβάνουν φάρμακα και ενέσεις Botox. Η φαρμακευτική αγωγή είναι η πιο χρησιμοποιημένη θεραπεία για τις ημικρανίες. Ωστόσο, δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Τα κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τις ημικρανίες περιλαμβάνουν:
Παυσίπονα
Τριπτάνες
Διυδροεργοταμίνες
Lasmiditan (Ρέιβου)
Ubrogepant (Ubrelvy)
Οπιοειδή

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη φαρμακευτική αγωγή είναι ότι οι παρενέργειες μπορεί να είναι εξίσου σοβαρές ή χειρότερες από τις ημικρανίες. Μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άρρωστοι και μερικοί από αυτούς είναι εθισμένοι. Επιπλέον, πολλά από αυτά δεν μπορούν να ληφθούν μακροπρόθεσμα, επομένως δεν αποτελούν αποτελεσματική θεραπεία για τη διαχείριση χρόνιων ημικρανιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μελέτη θεραπείας με πράσινο φως είναι τόσο συναρπαστική - δεν έχει κανένα από αυτά τα προβλήματα.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Οι ημικρανίες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, επομένως κάθε νέα θεραπεία που μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική είναι ευπρόσδεκτη. Τα αποτελέσματα της μελέτης για το πράσινο φως είναι εκπληκτικά και μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση στους ανθρώπους χωρίς να αδειάσουν τα πορτοφόλια τους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να δουν έναν γιατρό ή να συμπληρώσουν μια συνταγή.

Αυτή ήταν η πρώτη μελέτη του είδους του. Θα απαιτηθούν περισσότερες μελέτες για την επαλήθευση των αποτελεσμάτων, αλλά δεν υπήρξαν παρενέργειες σε κανέναν από τους συμμετέχοντες. Αυτό σημαίνει ότι εάν υποφέρετε από ημικρανίες, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το πράσινο φως κάνοντας voice healing. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε εκτός από κάποιο πόνο στο κεφάλι. Εκτός αυτού, θα αποκτήσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στη διαδικασία.

Δοκιμάστε μια συνεδρία στο www.voicehealing.gr με πράσινο φως 

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Επανάσταση με την "χρωματική ίαση" - Το πράσινο φως μειώνει τον πόνο της ημικρανίας
Επανάσταση με την "χρωματική ίαση" - Το πράσινο φως μειώνει τον πόνο της ημικρανίας
https://cdn.powerofpositivity.com/wp-content/uploads/2020/10/Green-Light-Therapy-Reduces-Migraine-Pain-According-to-Science-1536x864.webp
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_76.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_76.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content