Ποια λάθη κάνουμε και πως πλένουμε σωστά μια μάσκα προσώπου;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ποια λάθη κάνουμε και πως πλένουμε σωστά μια μάσκα προσώπου;

👉Η μάσκα συμβάλλει στη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19 καθώς λειτουργεί ως φυσικό ...εμπόδιο που αποτρέπει την είσοδο των αναπνευστικών σταγονιδίων που απελευθερώνονται κατά τον βήχα, την ομιλία ή το φτέρνισμα στον οργανισμό.

Λάθος 1: Η μάσκα σας καλύπτει μόνο το στόμα σας

Εάν η μάσκα σας καλύπτει μόνο το στόμα σας, τη φοράτε λάθος. Αναπνέουμε μερικώς ή πλήρως από τη μύτη μας και έτσι μπορείτε να μολυνθείτε από τον κοροναϊό, εισπνέοντας. Μια μάσκα που καλύπτει μόνο το στόμα σας δε θα περιορίζει τα σταγονίδια όταν φτερνίζεστε και κατ’ επέκταση δε θα προστατεύει ούτε τους γύρω σας. Η μάσκα σας πρέπει να καλύπτει όχι μόνο το κάτω μέρος της μύτης σας, αλλά όλη τη μύτη σας για την καλύτερη δυνατή προστασία.

Λάθος 2: Η μάσκα σας είναι πολύ χαλαρή

Η μάσκα που φοράτε πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπό σας για να σας προστατεύει σωστά. Σίγουρα πρέπει να είναι άνετη και να μην εμποδίζει την αναπνοή σας, αλλά δεν πρέπει να εξέχει στα πλάγια. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα φράγμα που εμποδίζει όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα. Λάβετε υπόψη ότι τα μαλλιά σας μπορούν να αποτρέψουν τη σωστή τοποθέτηση της μάσκας, οπότε ίσως θελήσετε να τα τραβήξετε προς τα πίσω πριν φορέσετε τη μάσκα σας.

Λάθος 3: Αγγίζετε τη μάσκα σας

Εάν η μάσκα σας αγγίξει ένα άλλο μέρος του σώματός σας που ενδέχεται να έχει μολυνθεί με τον κοροναϊό, π.χ. τα χέρια σας, και στη συνέχεια τοποθετηθεί πάνω από το στόμα και τη μύτη σας, κινδυνεύετε να μολυνθείτε. Πάντα να φροντίζετε να πλένετε τα χέρια σας πριν βάλετε τη μάσκα σας και μόλις είναι στη θέση της και βγείτε έξω, μη συνεχίζετε να την αγγίζετε ή να την προσαρμόζετε.

Λάθος 4: Βγάζετε τη μάσκα σας λάθος

Όταν βάζετε και βγάζετε τη μάσκα σας, προσέξτε να μην αγγίζετε το μπροστινό μέρος της. Αντί να αγγίζετε την ίδια τη μάσκα, πιάστε τη μάσκα από τα λαστιχάκια που περνιούνται στα αυτιά. Να ακουμπάτε πάντα τη μάσκα σας με καθαρά χέρια και βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας κατά την αφαίρεσή. Πλύνετε αμέσως τα χέρια σας αφού την αφαιρέσετε και αποθηκεύστε την σε ξεχωριστή περιοχή, π.χ. σε μια πλαστική σακούλα.

Λάθος 5: Δεν καθαρίζετε σωστά τη μάσκα σας

Εάν σκοπεύετε να επαναχρησιμοποιήσετε τη μάσκα σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μολυσμένη. Αν η μάσκα σας είναι υφασμάτινη μπορείτε να την πλύνετε στο πλυντήριο ή με σαπούνι και βραστό νερό. Ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης, πρέπει να πλένετε τακτικά την υφασμάτινη μάσκα σας. Αν η μάσκα σας είναι μίας χρήσης ή έχει τρυπήσει, θα πρέπει να την πετάξετε με προσοχή σε κλειστό κάδο απορριμμάτων και να πλύνετε τα χέρια σας.

Πώς καθαρίζεται η υφασμάτινη μάσκα

Η Δρ. Debra Goff, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και καθηγήτρια φαρμακευτικής πρακτικής στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο, υποστηρίζει ότι οι επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες ή διαφορετικά οι λεγόμενες «μάσκες κοινότητας» μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, εφόσον καθαριστούν. 

Για να πλύνετε την μάσκα σας, ξεκινήστε πρώτα από το να πλύνετε καλά τα χέρια σας με άφθονο νερό και σαπούνι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μάσκα, προσέχοντας να μην αγγίξετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας, βγάζοντάς την κρατώντας την από τα λαστιχάκια. Απορρίψτε τη μάσκα απευθείας στο πλυντήριο και πλύνετε τα χέρια σας αμέσως μετά. Η Δρ. Debra Goff συνιστά τη χρήση του κανονικού απορρυπαντικού πλυντηρίου μαζί με χλωρίνη και το νερό σε θερμοκρασία που συνιστάται για αυτόν τον τύπο υφάσματος. 

Μόλις ξεπλυθεί η μάσκα, στεγνώστε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Εάν σκοπεύετε να πλύνετε τη μάσκα σας με το χέρι, η Δρ. Debra Goff προτείνει να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία πλύσης των χεριών σας πριν αφαιρέσετε τη μάσκα σας.


Το διάβασα στο www.in.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1869,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,39,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,664,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,Κόσμος,9433,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2526,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Ποια λάθη κάνουμε και πως πλένουμε σωστά μια μάσκα προσώπου;
Ποια λάθη κάνουμε και πως πλένουμε σωστά μια μάσκα προσώπου;
Ποια λάθη κάνουμε και πως πλένουμε σωστά μια μάσκα προσώπου;
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/10/ty-10-1024x716.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_528.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_528.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content