Ήταν επιστημονική φαντασία, είναι γεγονός: Παράγουν μέλι, χωρίς μέλισσες!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ήταν επιστημονική φαντασία, είναι γεγονός: Παράγουν μέλι, χωρίς μέλισσες!

👉Μετά το γάλα χωρίς αγελάδες και τα burger χωρίς κρέας, άλλη μια ανακάλυψη που μπορεί να φέρει επανάσταση στην ακμάζουσα διατροφική βιομηχανία για vegan, αφήνοντας τις μέλισσες… ήσυχες

Καθώς οι startups παράγουν πρωτεΐνη γάλακτος χωρίς τη συνδρομή των αγελάδων και φοινικέλαιο χωρίς φοίνικες, οι ερευνητές σε ένα εργαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο, εργάζονται στην επόμενη πρόκληση: την παραγωγή μελιού, πανομοιότυπο με το παραδοσιακό φυσικό προΪόν, το οποίο όμως δε χρειάζεται υπερωρίες από τις… μέλισσες.

Οι ιδρυτές της MeliBio κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις που προκύπτουν από την παραγωγή μελιού – τον αντίκτυπο της ανθρώπινης κατανάλωσης στη βιοποικιλότητα. «Υπάρχουν 20.000 άλλα είδη μελισσών που είναι άγρια», λέει ο Ντάρκο Μάντιτς, Διευθύνων Σύμβουλος τηε εταιρείας με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. «Και αυτά τα είδη κινδυνεύουν με την τρέχουσα παραγωγή μελιού, η οποία βασίζεται πλήρως στην εμπορική μελισσοκομία».

Ενώ η βιοποικιλότητα των μελισσών και της κατάρρευσης των αποικιών τους έχει λάβει τεράστια προσοχή από την επιστημονική κοινότητα, οι άγριες μέλισσες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, εν μέρει επειδή οι ανταγωνίζονται με τις μέλισσες-παραγωγούς μελιού για τροφή. Όσο αυξάνεται η παραγωγή μελιού, τόσο αυξάνεται η πίεση. Αυτό είναι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ήδη οι άγριες μέλισσες από τα φυτοφάρμακα, την κλιματική αλλαγή και την απώλεια ενδιαιτημάτων, με εκατοντάδες άγρια είδη μελισσών στις ΗΠΑ να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

«Αποφασίσαμε, δια της επιστημονικής γνώσης, να παράγουμε μέλι όπως το κάνουν οι μέλισσες αλλά βγάζοντάς τις από τη «γραμμή παραγωγής», ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε τις άγριες μέλισσες να επιβιώσουν», λέει ο Μάντιτς.

Με βάση τη συνθετική βιολογία, η εταιρεία μπορεί να αναπαράγει τις ενώσεις που βρίσκονται στο μέλι, συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών με βάση τα λουλούδια που συνήθως επισκέπτονται οι μέλισσες, τα οποία συντελούν στην τελική γεύση του προϊόντος.Παρά το γεγονός πως οι υποδομές της εταιρείας σε τεχνολογικό επίπεδο διατηρούνται μυστικές, η βασική διαδικασία είναι πιθανότατα παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Perfect Day κατασκευάζει τις πρωτεΐνες του γάλακτος χωρίς αγελάδες: απομονώνοντας το DNA και στη συνέχεια χορηγώντας το γενετικό αυτό σχεδιάγραμμα σε μικροοργανισμούς σε έναν βιοαντιδραστήρα προκειμένου να ξεκινήσουν το χημικό μετασχηματισμό.

Ενώ η εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, πρόσφατα δημιούργησε ένα πρωτότυπο που «μοιάζει με τη γεύση, την υφή και τις ιξώδες ιδιότητες του φυσικού μελιού», λέει ο Μάντιτς. Σε μια τυφλή δοκιμή γεύσεων, λέει, οι δοκιμαστές το βρήκαν πανομοιότυπο από το παραδοσιακό προϊόν, ενώ ήδη 14 εταιρείες έχουν υπογράψει επιστολές πρόθεσης να αρχίσουν να το αγοράζουν για χρήση ως συστατικό στα προϊόντα τους.

Με την εκκίνηση της παραγωγής η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρωθεί στις πωλήσεις σε άλλες επιχειρήσεις – από εταιρείες τροφίμων έως βιομηχανίες παραγωγής σαπουνιών ή σαμπουπάν από μέλι – με μια πρώτη μορφή του προϊόντος να κυκλοφορεί στην αγορά το επόμενο έτος.

Η πρωτότυπη αυτή επένδυση δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το πρόβλημα της βιοποικιλότητας που αντιμετωπίζουν οι άγριες μέλισσες, καθώς το είδος τους χρησιμοποιείται επίσης για τη γονιμοποίηση των καλλιεργειών. Εν τω μεταξύ, η τεχνητή παραγωγή μελιού μπορεί να συνδράμει στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά προϊόντων για vegan, η οποία αναμένεται να αυξηθεί στα 31 δισ. δολάρια έως το 2026.

Το διάβασα στο newmoney.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1869,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,39,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,664,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,Κόσμος,9433,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2526,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Ήταν επιστημονική φαντασία, είναι γεγονός: Παράγουν μέλι, χωρίς μέλισσες!
Ήταν επιστημονική φαντασία, είναι γεγονός: Παράγουν μέλι, χωρίς μέλισσες!
Ήταν επιστημονική φαντασία, είναι γεγονός: Παράγουν μέλι, χωρίς μέλισσες!
https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2020/10/meli.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_428.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_428.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content