Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο

👉Το «βιβλίο του Ενώχ» αφηγείται στον πρώτο ενικό ιστορίες που υποτίθεται ότι αφορούν τις δικές του εμπειρίες. Αρχικά έγινε σεβαστό κατά τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού, αλλά στα τέλη του 4ου αιώνα σταδιακά αυτό άλλαξε ώσπου θεωρήθηκε αιρετικό και καταδικάστηκε από την Εκκλησία, έως ότου έγινε ένα «καταραμένο» βιβλίο οπότε και αποκλείστηκε από τα επίσημα ιερά βιβλία.

Στο βιβλίο, αναφέρεται ότι ο Ενώχ δεν πέθανε, αλλά όπως περίπου ο προφήτης Ηλίας καθώς και ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, “αναλήφθηκε στον ουρανό με άρμα φωτιάς.” Λίγα πρόσωπα στην διεθνή βιβλιογραφία της μυθολογίας και των θρησκειών, έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι “το βιβλίο του Ενώχ” γράφτηκε πολύ πριν από τη χριστιανική εποχή και είναι γεμάτο συμβολισμούς, όπως θεωρείται από διάφορους μελετητές. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε για να υποβιβαστεί η ουσία του περιεχομένου του. Αν είναι έτσι, τότε πραγματικά έχει τραβήξει την προσοχή μας. 

Περιγράφει όλες τις υπερφυσικές εμπειρίες του Ενώχ πριν ανέβει στους ουρανούς. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία είναι όταν αναφέρει την επαφή που είχε με δύο “λαμπρά όντα”. Τι μπορεί να ήταν αυτά; Προφανώς δεν λέει ότι ήταν εξωγήινοι. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που υποστηρίζεται από διάφορους ουφολόγους και αναλυτές της Θεωρίας των Αστροναυτών.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ενώχ, για να δώσει περισσότερη δύναμη στην εμπειρία του ότι ήρθε σε επαφή και αντιμετώπισε όντα από έναν άλλο κόσμο, εξηγεί ότι έπλευσε στους ουρανούς για να επισκεφτεί άλλους κόσμους “σε ένα είδος πλωτού παλατιού”. Αυτό γίνεται “βούτυρο στο ψωμί” όλων των θεωρητικών με εναλλακτικές προσεγγίσεις, ειδικά όταν περιγράφεται πως «αυτό το “πλοίο” ήταν τεράστιο, σαν κομμένο γυαλί. Το πάτωμα είχε γυάλινες πλάκες και μέσα από το πάτωμα μπορούσες να δεις τα αστέρια που περνούσαμε». Αν δεν είναι διαστημόπλοιο, τότε τι είναι; Αλληγορικοί συμβολισμοί, απαντούν οι επίσημοι σχολιαστές και οι σκεπτικιστές. 

Ο Ενώχ, δεν διστάζει να πει πως αυτά τα παράξενα όντα του μίλησαν για το Σύμπαν και του εξήγησαν μερικά από τα μυστικά του. Του φανερώνουν ακόμα ότι ο «ο Θεός έστειλε τους απεσταλμένους του, τους παρατηρητές του ουρανού, στη Γη πολύ καιρό, και αυτοί ο “παρατηρητές” αναμίχθηκαν με γυναίκες από τη Γη και δημιούργησαν μια νέα φυλή. Άραγε, να υποθέσουμε πως αυτοί οι “παρατηρητές”, ίσως, να ήταν οι γίγαντες πριν από τον Κατακλυσμό για τους οποίους αναφέρεται η Γένεση. Αν θα μπορούσε να είναι έτσι, τότε εδώ έχουμε μια σαφή σχέση μεταξύ του Βιβλίου του Ενώχ και του πρώτου βιβλίου της Βίβλου. Ο πιθανός συσχετισμός μπορεί να αποτελεί έναν από τους λόγους που το βιβλίο αποκηρύχτηκε.

Άραγε, ήταν τρελός ο Ενώχ; Έβλεπε οράματα; Ήταν ένας τυχοδιώκτης; Επικοινωνούσε πραγματικά με τα “εξωγήινα όντα”, “αγγέλους” κλπ; Κι επιπλέον πως θα μπορούσε, εκείνη την εποχή, να δημιουργήσει ιστορίες για άλλους κόσμους, όταν παράλληλα επικρατούσε η άποψη ότι η Γη ήταν επίπεδη; Πως ήταν δυνατόν να κάνει αναφορές για την σεληνιακή τροχιά και να λέει ότι η Γη χρειάζεται η 365 ημέρες για να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο, να μιλά για τις κινήσεις των πλανητών και των κομητών, ακόμα και για την πυκνότητα των άστρων;

Το θέμα είναι ότι ο Ενώχ συνεχίζει να μιλά στο βιβλίο για πράγματα που θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν μόνο χιλιάδες χρόνια αργότερα. Πράγματα, που επιμένει ότι τα φωτεινά όντα του αποκάλυψαν. Εν ολίγοις, είναι ένα έργο που από μόνο του αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και εκπληκτικά απόκρυφα στον κόσμο.

Επιπλέον, με σημερινές ορολογίες θα λέγαμε ότι περιγράφει άλλες διαστάσεις, διαστημικά ταξίδια στον χώρο, ίσως, και στον χρόνο, με κρυστάλλινα διαφανή διαστημόπλοια, ενεργειακά πεδία ασπίδας ή προστασίας των φυλακών, μυστηριώδεις δυνάμεις που περιελάμβαναν αστραπές, ανέμους, σύννεφα και αστέρια, έναν τόπο που ήταν πιο φωτεινός και από τον Ήλιο και όλα αυτά… με τη βοήθεια κάποιων “λαμπρών όντων’. 
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1944,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,187,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,840,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,369,Κόσμος,9495,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,358,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2582,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2751,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο
Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο
Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο
https://i0.wp.com/orthodoxia.online/wp-content/uploads/2017/06/orthodoxiaonline-259.jpg?fit=819%2C470&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_106.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_106.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content