Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο

Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο

👉Το «βιβλίο του Ενώχ» αφηγείται στον πρώτο ενικό ιστορίες που υποτίθεται ότι αφορούν τις δικές του εμπειρίες. Αρχικά έγινε σεβαστό κατά τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού, αλλά στα τέλη του 4ου αιώνα σταδιακά αυτό άλλαξε ώσπου θεωρήθηκε αιρετικό και καταδικάστηκε από την Εκκλησία, έως ότου έγινε ένα «καταραμένο» βιβλίο οπότε και αποκλείστηκε από τα επίσημα ιερά βιβλία.

Στο βιβλίο, αναφέρεται ότι ο Ενώχ δεν πέθανε, αλλά όπως περίπου ο προφήτης Ηλίας καθώς και ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, “αναλήφθηκε στον ουρανό με άρμα φωτιάς.” Λίγα πρόσωπα στην διεθνή βιβλιογραφία της μυθολογίας και των θρησκειών, έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι “το βιβλίο του Ενώχ” γράφτηκε πολύ πριν από τη χριστιανική εποχή και είναι γεμάτο συμβολισμούς, όπως θεωρείται από διάφορους μελετητές. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε για να υποβιβαστεί η ουσία του περιεχομένου του. Αν είναι έτσι, τότε πραγματικά έχει τραβήξει την προσοχή μας. 

Περιγράφει όλες τις υπερφυσικές εμπειρίες του Ενώχ πριν ανέβει στους ουρανούς. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία είναι όταν αναφέρει την επαφή που είχε με δύο “λαμπρά όντα”. Τι μπορεί να ήταν αυτά; Προφανώς δεν λέει ότι ήταν εξωγήινοι. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που υποστηρίζεται από διάφορους ουφολόγους και αναλυτές της Θεωρίας των Αστροναυτών.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ενώχ, για να δώσει περισσότερη δύναμη στην εμπειρία του ότι ήρθε σε επαφή και αντιμετώπισε όντα από έναν άλλο κόσμο, εξηγεί ότι έπλευσε στους ουρανούς για να επισκεφτεί άλλους κόσμους “σε ένα είδος πλωτού παλατιού”. Αυτό γίνεται “βούτυρο στο ψωμί” όλων των θεωρητικών με εναλλακτικές προσεγγίσεις, ειδικά όταν περιγράφεται πως «αυτό το “πλοίο” ήταν τεράστιο, σαν κομμένο γυαλί. Το πάτωμα είχε γυάλινες πλάκες και μέσα από το πάτωμα μπορούσες να δεις τα αστέρια που περνούσαμε». Αν δεν είναι διαστημόπλοιο, τότε τι είναι; Αλληγορικοί συμβολισμοί, απαντούν οι επίσημοι σχολιαστές και οι σκεπτικιστές. 

Ο Ενώχ, δεν διστάζει να πει πως αυτά τα παράξενα όντα του μίλησαν για το Σύμπαν και του εξήγησαν μερικά από τα μυστικά του. Του φανερώνουν ακόμα ότι ο «ο Θεός έστειλε τους απεσταλμένους του, τους παρατηρητές του ουρανού, στη Γη πολύ καιρό, και αυτοί ο “παρατηρητές” αναμίχθηκαν με γυναίκες από τη Γη και δημιούργησαν μια νέα φυλή. Άραγε, να υποθέσουμε πως αυτοί οι “παρατηρητές”, ίσως, να ήταν οι γίγαντες πριν από τον Κατακλυσμό για τους οποίους αναφέρεται η Γένεση. Αν θα μπορούσε να είναι έτσι, τότε εδώ έχουμε μια σαφή σχέση μεταξύ του Βιβλίου του Ενώχ και του πρώτου βιβλίου της Βίβλου. Ο πιθανός συσχετισμός μπορεί να αποτελεί έναν από τους λόγους που το βιβλίο αποκηρύχτηκε.

Άραγε, ήταν τρελός ο Ενώχ; Έβλεπε οράματα; Ήταν ένας τυχοδιώκτης; Επικοινωνούσε πραγματικά με τα “εξωγήινα όντα”, “αγγέλους” κλπ; Κι επιπλέον πως θα μπορούσε, εκείνη την εποχή, να δημιουργήσει ιστορίες για άλλους κόσμους, όταν παράλληλα επικρατούσε η άποψη ότι η Γη ήταν επίπεδη; Πως ήταν δυνατόν να κάνει αναφορές για την σεληνιακή τροχιά και να λέει ότι η Γη χρειάζεται η 365 ημέρες για να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο, να μιλά για τις κινήσεις των πλανητών και των κομητών, ακόμα και για την πυκνότητα των άστρων;

Το θέμα είναι ότι ο Ενώχ συνεχίζει να μιλά στο βιβλίο για πράγματα που θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν μόνο χιλιάδες χρόνια αργότερα. Πράγματα, που επιμένει ότι τα φωτεινά όντα του αποκάλυψαν. Εν ολίγοις, είναι ένα έργο που από μόνο του αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και εκπληκτικά απόκρυφα στον κόσμο.

Επιπλέον, με σημερινές ορολογίες θα λέγαμε ότι περιγράφει άλλες διαστάσεις, διαστημικά ταξίδια στον χώρο, ίσως, και στον χρόνο, με κρυστάλλινα διαφανή διαστημόπλοια, ενεργειακά πεδία ασπίδας ή προστασίας των φυλακών, μυστηριώδεις δυνάμεις που περιελάμβαναν αστραπές, ανέμους, σύννεφα και αστέρια, έναν τόπο που ήταν πιο φωτεινός και από τον Ήλιο και όλα αυτά… με τη βοήθεια κάποιων “λαμπρών όντων’. 
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1738,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,39,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,586,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,34,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,643,ΒΙΝΤΕΟ,146,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,54,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,76,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,64,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9150,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,59,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5730,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,990,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2323,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,34,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,473,Eco-News,2662,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο
Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο
Το "βιβλίο του Ενώχ": Ένα από τα πιο απόκρυφα βιβλία στον κόσμο
https://i0.wp.com/orthodoxia.online/wp-content/uploads/2017/06/orthodoxiaonline-259.jpg?fit=819%2C470&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_106.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/10/blog-post_106.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content