SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού

👉Η άνοδος της θερμοκρασίας στην Αρκτική έχει μειώσει τον όγκο του πάγου που καλύπτει τον πολικό ωκεανό σε τέτοιο βαθμό, ώστε φέτος να φτάσει στο δεύτερο χαμηλότερο εύρος του εδώ και τέσσερις δεκαετίες, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι για το ότι η κλιματική κρίση μεταμορφώνει ραγδαία την περιοχή.

Δορυφόροι κατέγραψαν ότι οι φετινοί θαλάσσιοι παγετώνες έφτασαν στον κατώτατο όγκο τους στα 3,74 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα στις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο πάγος έχει «πέσει» κάτω από τα 4 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα στα 40 χρόνια κατά τα οποία γίνονται σχετικές μετρήσεις, αναφέρουν ερευνητές στο Εθνικό Κέντρο Δεδομένων για το Χιόνι και τον Πάγο (NSIDC).«Είναι βαθιά απογοητευτικό που έχουμε διαρκώς τόσο χαμηλά επίπεδα πάγου στη θάλασσα. Όμως δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει», τονίζει η Τουίλα Μουν, παγετωνολόγος στο ερευνητικό κέντρο στο Μπούλντερ του Κολοράντο.

Το ρεκόρ του λιγότερου πάγου είχε καταγραφεί στα 3,41 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα το 2012, μετά από έναν κυκλώνας που είχε χτυπήσει αργά την περιοχή, σπώντας τον εναπομείναντα πάγο. Αυτή η θλιβερή μέτρηση δεν απέχει πολύ από τη σημερινή κατάσταση.

Η φετινή μείωση ήταν ιδιαιτέρως γρήγορη μεταξύ της 31ης Αυγούστου και της 5ης Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των ρευμάτων θερμού αέρα που έφταναν στην περιοχή από τον καύσωνα που έπληξε τη Σιβηρία, σύμφωνα με το NSIDC. Ο ρυθμός απώλειας πάγου κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών ήταν ταχύτερος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά έχει καταγραφεί. Άλλη ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε τον Ιούλιο ότι ο σιβηρικός καύσωνας θα ήταν σχεδόν αδύνατος χωρίς την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Καθώς ο πάγος του αρκτικού ωκεανού εξαφανίζεται, αφήνει πίσω του «μπαλώματα» σκούρου νερού. Αυτά τα σκοτεινά νερά απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία αντί να την αντανακλούν πίσω στην ατμόσφαιρα, μια διαδικασία που επιταχύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη και εξηγεί εν μέρει τους λόγους που οι αρκτικές θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί με υπερδιπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών.

Η απώλεια του θαλάσσιου πάγου απειλεί και την άγρια ζωή της Αρκτικής, από τις πολικές αρκούδες και τις φώκιες μέχρι τα πλαγκτόν και τα βρύα, προειδοποιεί ο Τομ Φόρμαν, ειδικός στην πολική άγρια ζωή και οδηγός στην Αρκτική.

«Οι αριθμοί που συγκεντρώνουμε για το μέγεθος της μείωσης του θαλάσσιου πάγου κάθε χρόνο μας βάζει σε κόκκινο συναγερμό σε σχέση με την ανησυχία που πρέπει να νιώθουμε, με το άγχος μας για τη σταθερότητα αυτού του περιβάλλοντος», εξηγεί ο Φόρμαν στον Guardian.

Η ίδια υπερθέρμανση που δημιουργεί ανοίγματα στα νερά του αρκτικού ωκεανού το καλοκαίρι, κατατρώει και τους παγετώνες που καλύπτουν την γη του αρκτικού κύκλου, στον Καναδά και τη Γροιλανδία. Όσο πιο γρήγορα λιώσουν αυτοί οι παγετώνες μέσα στον ωκεανό που τους περιβάλλει, τόσο πιο γρήγορα θα ανέβει και η στάθμη της θάλασσας σε όλο τον κόσμο.

Δεδομένου ότι ένας θερμότερος αρκτικός κύκλος θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμπεριφορά του καιρού σε όλο τον πλανήτη, η Μουν παροτρύνει τον κόσμο να μην περιμένει για ένα δεύτερο ρεκόρ μείωσης του πάγου πριν αναλάβει δράση για να περιορίσει την κλιματική αλλαγή.

«Πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά για να υπάρξει διαφορά στις εκπομπές ρυπογόνων αερίων, προκειμένου να μην βλέπουμε τόσο πολλά θλιβερά ρεκόρ στο μέλλον», προειδοποιεί.

Πηγή: www.theguardian.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1870,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,40,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,665,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,Κόσμος,9434,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2527,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού
SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού
SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού
https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1460035/638/399/0x00000000015dd5ac/2/arktikos-okeanos-pagobouno.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/sos.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/sos.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content