SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού

SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού

👉Η άνοδος της θερμοκρασίας στην Αρκτική έχει μειώσει τον όγκο του πάγου που καλύπτει τον πολικό ωκεανό σε τέτοιο βαθμό, ώστε φέτος να φτάσει στο δεύτερο χαμηλότερο εύρος του εδώ και τέσσερις δεκαετίες, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι για το ότι η κλιματική κρίση μεταμορφώνει ραγδαία την περιοχή.

Δορυφόροι κατέγραψαν ότι οι φετινοί θαλάσσιοι παγετώνες έφτασαν στον κατώτατο όγκο τους στα 3,74 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα στις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο πάγος έχει «πέσει» κάτω από τα 4 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα στα 40 χρόνια κατά τα οποία γίνονται σχετικές μετρήσεις, αναφέρουν ερευνητές στο Εθνικό Κέντρο Δεδομένων για το Χιόνι και τον Πάγο (NSIDC).«Είναι βαθιά απογοητευτικό που έχουμε διαρκώς τόσο χαμηλά επίπεδα πάγου στη θάλασσα. Όμως δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει», τονίζει η Τουίλα Μουν, παγετωνολόγος στο ερευνητικό κέντρο στο Μπούλντερ του Κολοράντο.

Το ρεκόρ του λιγότερου πάγου είχε καταγραφεί στα 3,41 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα το 2012, μετά από έναν κυκλώνας που είχε χτυπήσει αργά την περιοχή, σπώντας τον εναπομείναντα πάγο. Αυτή η θλιβερή μέτρηση δεν απέχει πολύ από τη σημερινή κατάσταση.

Η φετινή μείωση ήταν ιδιαιτέρως γρήγορη μεταξύ της 31ης Αυγούστου και της 5ης Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των ρευμάτων θερμού αέρα που έφταναν στην περιοχή από τον καύσωνα που έπληξε τη Σιβηρία, σύμφωνα με το NSIDC. Ο ρυθμός απώλειας πάγου κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών ήταν ταχύτερος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά έχει καταγραφεί. Άλλη ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε τον Ιούλιο ότι ο σιβηρικός καύσωνας θα ήταν σχεδόν αδύνατος χωρίς την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Καθώς ο πάγος του αρκτικού ωκεανού εξαφανίζεται, αφήνει πίσω του «μπαλώματα» σκούρου νερού. Αυτά τα σκοτεινά νερά απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία αντί να την αντανακλούν πίσω στην ατμόσφαιρα, μια διαδικασία που επιταχύνει την υπερθέρμανση του πλανήτη και εξηγεί εν μέρει τους λόγους που οι αρκτικές θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί με υπερδιπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών.

Η απώλεια του θαλάσσιου πάγου απειλεί και την άγρια ζωή της Αρκτικής, από τις πολικές αρκούδες και τις φώκιες μέχρι τα πλαγκτόν και τα βρύα, προειδοποιεί ο Τομ Φόρμαν, ειδικός στην πολική άγρια ζωή και οδηγός στην Αρκτική.

«Οι αριθμοί που συγκεντρώνουμε για το μέγεθος της μείωσης του θαλάσσιου πάγου κάθε χρόνο μας βάζει σε κόκκινο συναγερμό σε σχέση με την ανησυχία που πρέπει να νιώθουμε, με το άγχος μας για τη σταθερότητα αυτού του περιβάλλοντος», εξηγεί ο Φόρμαν στον Guardian.

Η ίδια υπερθέρμανση που δημιουργεί ανοίγματα στα νερά του αρκτικού ωκεανού το καλοκαίρι, κατατρώει και τους παγετώνες που καλύπτουν την γη του αρκτικού κύκλου, στον Καναδά και τη Γροιλανδία. Όσο πιο γρήγορα λιώσουν αυτοί οι παγετώνες μέσα στον ωκεανό που τους περιβάλλει, τόσο πιο γρήγορα θα ανέβει και η στάθμη της θάλασσας σε όλο τον κόσμο.

Δεδομένου ότι ένας θερμότερος αρκτικός κύκλος θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμπεριφορά του καιρού σε όλο τον πλανήτη, η Μουν παροτρύνει τον κόσμο να μην περιμένει για ένα δεύτερο ρεκόρ μείωσης του πάγου πριν αναλάβει δράση για να περιορίσει την κλιματική αλλαγή.

«Πρέπει να εργαστούμε πολύ σκληρά για να υπάρξει διαφορά στις εκπομπές ρυπογόνων αερίων, προκειμένου να μην βλέπουμε τόσο πολλά θλιβερά ρεκόρ στο μέλλον», προειδοποιεί.

Πηγή: www.theguardian.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1739,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,41,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,587,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,35,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,645,ΒΙΝΤΕΟ,147,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,56,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,80,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,65,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,89,Κόσμος,9154,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5732,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2328,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,36,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,475,Eco-News,2665,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού
SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού
SOS - Με ταχύτητες-ρεκόρ λιώνουν οι πάγοι του Αρκτικού Ωκεανού
https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1460035/638/399/0x00000000015dd5ac/2/arktikos-okeanos-pagobouno.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/sos.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/sos.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content