Ηλικιακή μετατόπιση κρουσμάτων κορωνοϊού και αύξηση διασωληνωμένων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ηλικιακή μετατόπιση κρουσμάτων κορωνοϊού και αύξηση διασωληνωμένων


👉Αυστηρή τήρηση των μέτρων και συνεχής επιφυλακή είναι τα μηνύματα για τον κορωνοϊό ενόψει του... φθινοπώρου.Εδώ και δύο μέρες, τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα εμφανίζονται μειωμένα, με 202 να καταγράφονται την Παρασκευή και 187 το Σάββατο.

Είτε πρόκειται για πραγματική βελτίωση της επιδημιολογίας του ιού είτε είναι αποτέλεσμα της διενέργειας λιγότερων τεστ, παραμένει γεγονός πως οι πρόσκαιρες αυξομειώσεις των κρουσμάτων δεν πρέπει να προκαλούν εφησυχασμό την ώρα που αυτά παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η Ελλάδα ήταν μια από τις λίγες χώρες που άργησε πολύ να προχωρήσει σε μαζικά τεστ στον πληθυσμό – ακόμα και σε αυτούς με συμπτώματα – ενώ τότε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε έκκληση για «τεστ, τεστ, τεστ». Τώρα, αν και λοιμωξιολόγοι και κρατικοί εκπρόσωποι επαναλαμβάνουν ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων είναι – μεταξύ άλλων – και αποτέλεσμα των περισσότερων τεστ, τα αντιδραστήρια εξαντλήθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), τον δημόσιο φορέα με τη δυνατότητα για διενέργεια περίπου 1.000 τεστ ημερησίως και μάλιστα στην οικονομική τιμή των 13 ευρώ ανά δείγμα.

Εκτός των άλλων, παρά τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ότι όλα τα δείγματα ελέγχονται κανονικά, χιλιάδες τεστ είναι ακόμη σε αναμονή.

Μπορεί το εργαστήριο μικροβιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και το Ινστιτούτο Παστέρ να διέψευσαν τις πληροφορίες ότι έχουν «μπλοκάρει», αλλά είναι γεγονός ότι έχουν να επεξεργαστούν έναν σημαντικό βαθμό δειγμάτων.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο καθηγητής μικροβιολογίας ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής παραδέχτηκε ότι το εργαστήριο του ΕΚΠΑ «έχει αναλάβει άλλες υποχρεώσεις, όπως είναι τα αεροδρόμια της χώρας. Δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε όλο το βάρος του ΕΚΕΑ». Το εργαστήριο, εξηγεί, αναλύει 3-4.000 δείγματα ημερησίως, έχοντας επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας στη χώρα, ωστόσο ο όγκος των τεστ με την επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους, τον έλεγχο των κλειστών δομών (οίκοι ευγηρίας, δομές φιλοξενίας προσφύγων κ.ο.κ.) είναι μεγάλος.

Την ίδια ώρα, από τη μεριά του το κράτος έχει κάνει κάποιες προσπάθειες με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ σε επιδημιολογικά επιφορτισμένες μικρές κοινωνίες, στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, καθώς και στους οίκους ευγηρίας και τις κλειστές δομές. Ωστόσο, δεν έχει ειπωθεί λέξη για κάποιο άλλο είδος στήριξης για δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, την ώρα που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους και αναγκάζονται από τις εταιρείες τους – πολλές φορές και με δικό τους κόστος – να κάνουν προληπτικά τεστ για τον κοροναϊό.

Σύμβαση με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που χρεώνει 50 το τεστ

Αντίθετα, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ΕΚΕΑ, το υπουργείο Υγείας και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής έσπευσαν να δώσουν εντολή σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας να υπογράψουν συμβάσεις με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, προκαλώντας πολιτικό σάλο.

Το θέμα έφερε στο φως η συνδικαλιστική παράταξη «ΜΕΤΑ Υγειονομικών» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε έγγραφο – ντοκουμέντο, ο επικεφαλής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής ζητάει από τους διοικητές των υγειονομικών δομών της πρώτης περιφέρειας της χώρας να διερευνήσουν τη σύναψη συμβάσεων με συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό όμιλο. «Μετά από αυτό καταλάβαμε όλοι ποιος κερδίζει από την απουσία μοριακών αναλυτών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και από τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε αντιδραστήρια» επισημαίνει η παράταξη σε ανακοίνωσή της.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», μάλιστα, επικοινώνησε με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος τόνισε ότι δεν επρόκειτο για δική του απόφαση αλλά του υπουργείου Υγείας.

Υπήρξε καθοδήγηση από το υπουργείο Υγείας να διοχετευτούν τα τεστ στον συγκεκριμένο διαγνωστικό όμιλο. Το υπουργείο πραγματοποίησε τη διαπραγμάτευση» αποκαλύπτει, αναλαμβάνοντας ωστόσο και την ευθύνη που του αναλογεί:

«Είχα δύο επιλογές: ή να υλοποιήσω την εντολή άνωθεν ή να αναζητήσω μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών εργαστήρια. Προτίμησα να υλοποιήσω την εντολή, λόγω του ότι τα δείγματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής και αυτή τη στιγμή εκατοντάδες λιμνάζουν επί ημέρες στα ψυγεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας Αττικής».

Μάλιστα, ο κ. Στάθης αποκαλύπτει ότι το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο πληρώνεται 50 ευρώ το τεστ. Την ίδια ώρα, τόσο είναι το κόστος κάθε τεστ και στο Παστέρ, ενώ το ΕΚΠΑ χρεώνει 35 ευρώ και το ΕΚΕΑ 13 ευρώ.

Η ηλικιακή μετατόπιση στα κρούσματα και η αύξηση των διασωληνωμένων

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Χαράλαμπος Γώγος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον περιορισμό της διασποράς του ιού το φθινόπωρο, μιλώντας και για την ανησυχητική μετατόπιση της καμπύλης νόσησης προς τις ηλικίες των 50 και 60 ετών.

«Η καμπύλη ηλικιών του Αυγούστου δείχνει ότι τα κρούσματα ήταν στην ηλικία των 20 με 29, και σιγά-σιγά η καμπύλη μετατίθεται προς μεγαλύτερες ηλικίες και πάει προς την ηλικία των 39 κατά μέσον όρο και μπορεί να πάει και παραπάνω. Αυτό είναι προβλεπόμενο πως θα συμβεί, γιατί η διασπορά ξεκινάει από τους νέους, και αυτό που φοβόμαστε είναι η μεταφορά σε πενηντάρηδες και εξηντάρηδες, οι οποίοι είναι πιο κοντά στις ηλικίες των ασυμπτωματικών. Αυτές οι ηλικίες δεν είναι μακριά από την βαριά νόσηση και αυτό το θέμα μας απασχολεί και θα πρέπει να το προσέξουμε» είπε ο κ. Γώγος κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

Το ίδιο ανέφερε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «η αποτελεσματικότητα των μέτρων δεν πηγαίνει πολύ καλά στα 50 – 60 και αυτό πρέπει να μας απασχολεί».

Παράλληλα, το Σάββατο αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι ανέρχονται πλέον σε 40. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όπως σχολίασε ο κ. Μαγιορκίνης, η αύξηση αυτή είναι φυσιολογική και οφείλεται στην έξαρση που είχαμε πριν από 7 ημέρες και μια σχετική προσγείωση του κρουσμάτων.

Φόβοι για νέα επιδημικά κύματα τον χειμώνα

Ανήσυχος για ένα ενδεχόμενο τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο επιδημικό κύμα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευή, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως «αυτό που νομίζω ότι θέλει να περιγράψει ο συνάδελφος είναι ότι μπορεί να δούμε μια παλινδρόμηση. Αντί να δούμε δηλαδή την μείωση και την εξαφάνιση που είδαμε τον Μάιο με το πλήρες lockdown που μόνο έτσι μπορεί να δούμε μια τέτοια μείωση να δούμε μια κυματοειδή μορφή που να ανεβοκατεβαίνει αναλόγως με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται».

Για την Αττική, η οποία το Σάββατο κατέγραψε μειωμένα νέα κρούσματα, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ σχολίασε πως υπάρχει ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων με την επιστροφή από τις διακοπές.

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Το διάβασα στο www.tovima.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,416,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1865,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,102,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,681,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,730,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,38,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,137,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,108,ΕΛΛΑΔΑ,650,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,126,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,24,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,285,Κόσμος,9430,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,271,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5888,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,56,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1070,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2519,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,591,Eco-News,2734,GP - info,5,voice healing therapy,27,
ltr
item
Ploumistos.com: Ηλικιακή μετατόπιση κρουσμάτων κορωνοϊού και αύξηση διασωληνωμένων
Ηλικιακή μετατόπιση κρουσμάτων κορωνοϊού και αύξηση διασωληνωμένων
Ηλικιακή μετατόπιση κρουσμάτων κορωνοϊού και αύξηση διασωληνωμένων
https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/09/05/kor.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content