Πώς το παιδί σας θα συνηθίσει τη μάσκα στο σχολείο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς το παιδί σας θα συνηθίσει τη μάσκα στο σχολείο

👉Η πανδημία του Covid-19 έχει φέρει σταδιακά αρκετές αλλαγές στη ζωή μας και μαζί την... υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και στα σχολεία. 

Είναι φυσικό να ανησυχούν οι γονείς για το πώς θα καταφέρουν να φορούν τα παιδιά τους τη μάσκα στο σχολείο, αλλά πάντα υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι να διδαχτούν γρήγορα και κάποια χρήσιμα βήματα μαθαίνουμε από τη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Ειρήνη Λιάγκα. Κυρίως μαθαίνουμε να κάνουμε τα παιδιά μας να λειτουργούν από υπευθυνότητα και όχι από φόβο.

Πώς πρέπει να προσεγγίσουμε τα παιδιά, ώστε να καταφέρουμεναφορούν τη μάσκα τους δίχως δυσφορία;

Η πανδημία του κορωνοϊού, αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, σε όλη τη γη. Οι επιστήμονες μελετούν και εξάγουν παρατηρήσεις, συμπεράσματα και οδηγίες αναλόγως των ευρημάτων τους, προβαίνοντας στις αντίστοιχες ανακοινώσεις. Πρόθεση είναι η προφύλαξη του πληθυσμού και η πίστωση χρόνου, ώστε να υπάρξει μια μόνιμη μέθοδος ελέγχου του νοσήματος, είτε σε προληπτικό επίπεδο (εμβόλιο, οροί αντισωμάτων) είτε σε θεραπευτικό επίπεδο.

Όπως ακριβώς και σε όλα τα υπόλοιπα νοσήματα και λοιμώξεις, υπερέχει η προσωπική ευθύνη, η ατομική κρίση αφού το άτομο φροντίζει να μη μολυνθεί από οποιοδήποτε νόσημα, ακόμη κι εάν είναι γνωστή η θεραπεία του. Όπως πχ αποφεύγουμε να φάμε κάτι ύποπτο στην οσμή ή στη γεύση, διότι δε θέλουμε να νοσήσουμε, ανεξαρτήτως εάν αντιτωπίζεται το αίτιο και είναι γνωστά τα βήματα θεραπευτικής αντιμετώπισής του. Συνεπώς καλό είναι να δούμε το θέμα από την αρχή: «Έχω ένα αίτιο που μπορεί να με βλάψει. Χρειάζεται να το αποφύγω.»

Έτσι λοιπόν όπως έχουμε μάθει στα παιδιά μας:

να προσέχουν πώς περνούν το δρομο ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΟΥΝ Ή ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡO

Όπως τα μάθαμε να φορούν ζώνη στο αυτοκίνητο,

Όπως τα μάθαμε πως να συμπεριφέρονται και τι να κάνουν σε έναν σεισμό,

Όπως να βουρτσίζουν τα δοντακια τους και τόσα άλλα πράγματα, έτσι ακριβώς αντιλαμβανόμαστε ως γονείς και αυτή την εκπαίδευση: Αποσκοπεί στο να λάβει το μήνυμα το παιδί: «για να είσαι καλά, χρειάζεται να φροντίσεις τον εαυτό σου».

Πώς γίνεται αυτή η εκπαίδευση; Όπως κάθε εκπαίδευση:

Πρώτα εξηγείται ο λόγος (γιατί κάνω κάτι). Εδώ ο γονέας εξηγεί το αίτιο, το προσδιορίζει, εξηγεί πωςείναι ο κορωνοϊός και μπορεί να δείξει μια δυο εικόνες από αυτόν μέσω μιας αναζήτησης στο διαδίκτυο. Ήρεμα να εξηγήσει τις πύλες εισόδου και τον τρόπο μεταφοράς του ιού. Έτσι μετά ο γονέας εξηγεί την χρήση της μάσκας, την ανάγκη αποστάσεων από τους άλλους ανθρώπους, το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών και τη χρήση αντισηπτικών για τα χέρια και τα αντικείμενα γύρω μας. Στη φάση αυτή ζωτικής σημασίας είναι η στάση και η σωστή ενημέρωση του ίδιου του γονέα απέναντι στο θέμα.

Πρέπει να φέρονται και οι γονείς με συγκεκριμένο τρόπο;

Ο γονέας έχει διαμορφωτικη επίδραση στο παιδί του. Έτσι, ένας σωστά ενημερωμένος γονέας, μεταφέρει στο παιδί του αυτό στην ουσία που ο ίδιος πιστεύει και αυτό που ο ίδιος εφαρμόζει. Έτσι πχ ένας γονέας που πλένει τα δόντια του μαζί με το παιδί, που του έχει εξηγήσει για τα υπολείμματα τροφών, για τα οξέα και τα μικρόβια στην στοματική κοιλότητα που επιβραβεύει και ενισχύει αυτή τη συμπεριφορά του παιδιού του στην ουσία ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ την επιτυχία της εκπαίδευσης στη στοματική υγιεινή.

 Παρομοίως, ο γονέας που θα ενημερωθεί σωστά, έγκυρα για τον κορωνοϊό, που χρησιμοποιεί και ο ίδιος μάσκα, που πλένει τα χέρια του, που δείχνει πώς και απορρίπτονται οι μάσκες, πώς και πότε χρησιμοποιούνται τα αντισηπτικά είδη στη πράξη διαμορφώνει την επιτυχία και σε αυτή την εκπαίδευση. Είναι δηλαδή ξεκάθαρο πως δεν αρκεί να δώσεις κάτι σε κάποιον να χρησιμοποιεί, είτε είναι οδοντόβουρτσα, είτε ζώνη ασφαλείας, είτε κράνος στο ποδήλατο, είτε μάσκα, χρειάζεται να του μεταφέρεις ότι έτσι φροντίζει τον εαυτό του, ότι τον αγαπά, τον προστατεύει. Χρειάζεται να ξέρει τον σκοπό της ενέργειας και να βλέπει ενεργά και το παράδειγμα του γονέα του σε αυτό. Στην πράξη είναι μέρος της εκπαίδευσης στην υπευθυνότητα, ατομική και συλλογική.

Υπάρχουν λύσεις, κάποια κόλπα,ώστε να τους φανεί η μάσκα πιο ευχάριστη;

Η βασική αρχή είναι η αποφυγή του πρέπεικαι των απειλών, πχ :. 
«Πρέπει να φορέσεις τη μάσκα γιατί αλλιώς θα σε διώξουν από το σχολείο», ή «πρέπει να μάθεις να φοράς τη μάσκα σου γιατί αλλιώς θα αρρωστήσεις και θα πάμε στο νοσοκομείο». Ο γονιός καλείται να εστιάσει στην φροντίδα του εαυτού και όχι στον εκφοβισμό. Μπορεί να χρησιμοποιήσει βιντεάκια που δείχνουν τις κινήσεις στο πλύσιμο των χεριών με τη χρήση σαπουνιού, το παιδί εκπαιδεύεται να τραγουδά ώστε να αντιληφθεί τη χρονική διάρκεια του πλυσίματος των χεριών, μπορεί να συμμετέχει στο καθάρισμα των επιφανειών του γραφείου του ή της καρέκλας ή των παιχνιδιών του για να το κάνει αργότερα στο θρανίο και τη καρέκλα του στο σχολείο.Έχει σημασία αυτό να γίνεται γιατί είναι αντιληπτό ότιχρειάζεται για τη φροντίδα του εαυτού κι όχι γιατί πρέπει ως απαίτηση ενός ακατανοητου λόγου που επεβλήθη αιφνιδιαστικά.

Τι άλλο είναι καλό να εξηγήσουμε γύρω που τον κορωνοϊό ώστε να τους φανεί πιο εύκολο;

Χρειάζεται να κατανοήσουμε πως η εκπαίδευση για τη μάσκα , το πλύσιμο των χεριών, δεν έχει άλλες προϋποθέσεις από την υπόλοιπη εκπαίδευση του παιδιού: όλη η εκπαίδευση εστιάζει στην υγεία, ευζωία και εξέλιξη του ανθρώπου. Τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα. Μαθαίνουν αρκεί να γνωρίζουν το γιατί. Μαθαίνουν να προσέχουν και μέσα από αυτή την εκπαίδευση, δεν μαθαίνουν τον φόβο αλλά τη φροντίδα και την υπευθυνότητα.


Το διάβασα στο www.marieclaire.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1870,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,40,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,665,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,Κόσμος,9434,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2527,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς το παιδί σας θα συνηθίσει τη μάσκα στο σχολείο
Πώς το παιδί σας θα συνηθίσει τη μάσκα στο σχολείο
Πώς το παιδί σας θα συνηθίσει τη μάσκα στο σχολείο
https://ygeiamou.gr/wp-content/uploads/2020/09/200903170017_gonios_paidi_maska.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_49.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_49.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content