Πώς η εμφάνιση συνδέεται με την προσωπικότητα ενός ανθρώπου

Πώς η εμφάνιση συνδέεται με την προσωπικότητα ενός ανθρώπου

👉Μην κρίνεις τον άλλο από την εμφάνιση. Έτσι δεν σε μάθανε; Κι όμως μπορείς να καταλάβεις πολλά παρατηρώντας τα σωματικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Γιατί τελικά καθρέφτης της ψυχής δεν είναι μόνο τα μάτια αλλά και ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο. Το σλόγκαν «κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα» βρίσκει εδώ την απόλυτη εφαρμογή του.

Με ορισμένα σωματικά χαρακτηριστικά γεννηθήκαμε. Άλλα όμως τα διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι, με τις εκφράσεις του προσώπου μας, τη στάση του σώματός μας, τις κινήσεις μας. Παρόλο που τις κάνουμε ασυναίσθητα, εκφράζουν απόλυτα τα συναισθήματα και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τους άλλους. Και με την επανάληψη, μεταβάλλουν μόνιμα τα χαρακτηριστικά του καθενός, παγιώνονται και γίνονται ένας καθρέφτης της προσωπικότητας, που αφήνει όσους έχουν διεισδυτική ματιά να καταλάβουν πολλά για το άτομο που έχουν απέναντί τους.

Να σου πω τι ζώδιο είσαι;

Κάπως έτσι κάνουμε εικασίες για το ζώδιο κάποιου, απλώς και μόνο κοιτάζοντάς τον και κρίνοντας από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. 

Ο Κριός συχνά προβάλλει το κεφάλι του προς τα μπρος όταν κινείται, σαν να θέλει να ανοίξει δρόμο. 

Ο Ταύρος δίνει μια αίσθηση βαριάς παρουσίας, ακόμα κι αν δεν είναι γεροδεμένος και τον χαρακτηρίζει ο δυνατός του σβέρκος. 

Ο Δίδυμος έχει νευρώδη άκρα και χειρονομεί έντονα καθώς μιλά. 

Ο Καρκίνος έχει προτεταμένο τον θώρακα, σαν να θέλει να προσφέρει την καρδιά του (που θέλει). 

Ο Λέων εκπέμπει μια αίσθηση αιλουροειδούς, και στα χαρακτηριστικά και στις κινήσεις του. 

Ο Παρθένος, ακόμα κι αν δεν έχει παραπανίσια κιλά, εμφανίζει κάπως φουσκωμένη κοιλιά, λόγω συσσωρευμένου στρες από την πολλή τελειομανία. 

Ο Ζυγός βγάζει μια αίσθηση αρμονίας, και στην εμφάνιση και στις κινήσεις. 

Ο Σκορπιός έχει διεισδυτικό και αεικίνητο βλέμμα, αλλά που δεν προδίδει τα συναισθήματά του. 

Ο Τοξότης, ανεξαρτήτως κιλών, έχει τονισμένους γοφούς και περήφανο βάδισμα που θυμίζει λίγο του αλόγου. 

Ο Αιγόκερως έχει χαρακτηριστικά με έντονες γωνίες, ενώ περπατά και κινείται με σταθερότητα. 

Ο Υδροχόος συχνά κινείται σαν να αιωρείται ή να παρασέρνεται από τον αέρα. 

Και ο Ιχθύς έχει στρογγυλεμένα χαρακτηριστικά, έντονα μάτια σαν… ψαριού και μοιάζει σαν να κινείται μέσα σε νερό. 

Αλλά και πέρα από την αστρολογική ταυτότητα, τα προσωπικά βιώματα του καθενός και οι τάσεις που αναπτύσσει, μετατρέπουν τα σωματικά χαρακτηριστικά του σε έναν καθρέφτη που δείχνει τη στάση του απέναντι στη ζωή και κυρίως το πώς εξωτερικεύει ή καταπιέζει τα συναισθήματά του. Και όποιος ξέρει αυτή τη γλώσσα του σώματος, μπορεί να καταλάβει πολλά για τον άλλο, πριν καλά-καλά ανταλλάξει μια κουβέντα μαζί του. Να λοιπόν μερικά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν τη βαθύτερη ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου.

Πώς πατάς στη ζωή

Τα πόδια δείχνουν πώς κινούμαστε στη ζωή, με την ευρύτερη έννοια. Γι’ αυτό οι περισσότεροι εξωστρεφείς άνθρωποι περπατούν με τις μύτες των ποδιών στραμμένες προς τα έξω, σε αντίθεση με τους πιο «μαζεμένους». Αλλά και πέρα από αυτό, τα αδύναμα, ασταθή πόδια φανερώνουν κάποιον που δεν είναι καλά γειωμένος, δεν έχει σταθερότητα, ενώ τα στιβαρά πόδια δείχνουν άτομο που είναι υπερβολικά άκαμπτο και θέλει να έχει σε υπερβολικό βαθμό έλεγχο στη ζωή του. Αν είναι λεπτά, πιθανόν το άτομο έχει έντονη κινητικότητα στη ζωή αλλά με ανοργάνωτο και σπασμωδικό τρόπο, ενώ τα παχιά, πλαδαρά πόδια δείχνουν αδράνεια και έλλειψη ενθουσιασμού.

Πόσο σέξι είσαι;

Η κλίση της λεκάνης σε σχέση με τη ραχοκοκαλιά προδίδει τη σεξουαλικότητα. Αν το άτομο στέκεται με τη λεκάνη προς τα πίσω, τα οπίσθια προτεταμένα και τον κόκκυγα προς τα πάνω, έχει έντονη σεξουαλική ενέργεια, αλλά την μπλοκάρει από υπερβολικό αυτοέλεγχο και δεν αφήνεται στον έρωτα. Αν η κλίση της λεκάνης είναι προς τα εμπρός, με την καμπύλη των οπισθίων να κρύβεται και τη ραχοκοκαλιά κυρτωμένη, το άτομο σε κάποιο βαθμό βάζει στο περιθώριο τη σεξουαλικότητά του.

Η κοιλιά και τα «χωνεμένα» συναισθήματα

Η κοιλιά φανερώνει τον τρόπο που εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του. Αν είναι φουσκωμένη περισσότερο στο πάνω μέρος της, στο στομάχι, φανερώνει άτομο που εκφράζει ό,τι νιώθει με κάπως άγαρμπο, «αρσενικό» τρόπο, ενώ του λείπει η λεπτότητα και η τρυφερότητα. Η κοιλιά που είναι περισσότερο φουσκωτή στο κάτω μέρος δείχνει πως το άτομο είναι υπερβολικά σφιγμένο και πρέπει να μάθει να αφήνεται στη συναισθηματική του έκφραση. Τα άτομα που έχουν διογκωμένη κοιλιά αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα χωρίς να είναι παχύσαρκα, πιθανόν δεν έχουν καλή επαφή με τη ζωτική τους ενέργεια, ενώ όσοι έχουν επίπεδη και σφιγμένη κοιλιά βάζουν μπροστά τη λογική και καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Τέλος, αν η κοιλιά είναι κανονική σε όγκο και μαλακή, δείχνει καλή επαφή του ατόμου με το σώμα του και πιθανόν υπερβολικό συναισθηματισμό.

Στήθος- μάρμαρο

Η περιοχή του θώρακα δείχνει πώς εκφραζόμαστε απέναντι στους άλλους. Αν είναι μαζεμένος και σφιγμένος, δηλώνει άνθρωπο που έχει αίσθηση κατωτερότητας, απουσία δυναμισμού, δυσκολία στην έκφραση και αδυναμία να επικοινωνεί και να δίνει. Το ευρύ, προτεταμένο στέρνο φανερώνει αίσθηση ανωτερότητας, δύναμη και άνεση στο να εκφράζεται κάποιος. Παρόλα αυτά, ένα τέτοιο άτομο πρέπει να «μαλακώσει» συναισθηματικά και να μη θεωρεί ότι τα ξέρει όλα.

Τα φορτία της ζωής

Οι ώμοι φανερώνουν πώς σηκώνουμε τα βάρη της ζωής. Αν είναι κυρτωμένοι και στρογγυλεμένοι, το άτομο αισθάνεται πως έχει φορτωθεί υπερβολικά και δεν έχει πολλές δυνάμεις, ενώ επίσης έχει χάσει την πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι μόνιμα ανασηκωμένοι ώμοι προδίνουν διαρκή φόβο και άγχος. Αν είναι τετραγωνισμένοι, το άτομο αισθάνεται πως έχει πολλές ευθύνες και χρειάζεται να χαλαρώσει. Αν γέρνουν προς τα εμπρός, βρίσκεται σε αυτοάμυνα γιατί φοβάται μην πληγωθεί, ενώ αν είναι σφιγμένοι προς τα πίσω φανερώνουν μια προσπάθεια του ατόμου να ελέγξει ή να καταπιέσει διάφορα αρνητικά συναισθήματα και κυρίως θυμό. Οι στενοί ώμοι δείχνουν αδυναμία να αναλάβει κανείς σοβαρές ευθύνες. Αν ο αριστερός ώμος είναι πιο χαμηλός από τον δεξί, το άτομο ενεργεί με τρόπο που προσιδιάζει περισσότερο στη θηλυκή πλευρά του, ενώ το αντίθετο συμβαίνει αν ο δεξιός ώμος είναι πιο χαμηλός από τον αριστερό.

Καθώς το επάνω μέρος της πλάτης θεωρείται το κανάλι για να εκφράσει κανείς βίαια συναισθήματα, το καμπούριασμα σημαίνει καταπιεσμένο θυμό και μια επιθυμία ακόμα και να χειροδικήσει κάποιος.

Όλα στα χέρια σου

Τα μπράτσα και τα χέρια φανερώνουν πως εκφραζόμαστε μέσα από τις κινήσεις μας. Αν είναι αδύνατα και κάπως ατροφικά, σημαίνουν μια έλλειψη πρωτοβουλίας και αδυναμία να μιλήσει κάποιος με τις χειρονομίες του. Αν είναι πολύ ανεπτυγμένα και ογκώδη, δείχνουν άνθρωπο κάπως αναίσθητο, που εκφράζεται με χοντροκομμένο τρόπο. Τα λεπτά και νευρώδη μπράτσα δηλώνουν μια αδυναμία να ανταποκριθεί κανείς στις δεσμεύσεις του, ενώ αν είναι χοντρά αλλά αδύναμα, δείχνουν έλλειψη ζωντάνιας στην έκφραση.

Λαιμός κύκνου ή ταύρου;

Η περιοχή του λαιμού δείχνει την ένταση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στη σωματοποίηση των αισθημάτων και τον έλεγχο του νου. Αν ο λαιμός γέρνει προς τα εμπρός, το άτομο περνά τα πάντα μέσα από την εκλογίκευση και δεν αφήνεται στη διαίσθησή του. Αν έχει κλίση προς τα δεξιά δείχνει αλαζονεία και προς τα αριστερά παιχνιδιάρικη διάθεση. Ο μακρύς, χαριτωμένος λαιμός φανερώνει περηφάνια και ο κοντός και φαρδύς δύναμη. Αν ο λαιμός είναι σφιγμένος και βραχνιάζει, το άτομο δυσκολεύεται να εκφράσει ό,τι νιώθει και κυρίως τη θλίψη του.

Το πρόσωπο –καθρέφτης

Ένα πρόσωπο που αλλάζει συχνά εκφράσεις, δείχνει πώς το άτομο θέλει να εμφανίζεται στον κόσμο κάθε φορά. Το ανέκφραστο, άκαμπτο πρόσωπο προδίδει μια σύγκρουση ανάμεσα στο πώς φαίνεται κάποιος και πώς νιώθει πραγματικά. Το πηγούνι δείχνει πως εκφράζεται (ή δεν εκφράζεται) κάποιος με τα λόγια. Αν εξέχει, φανερώνει αποφασιστικότητα, ενώ το υπερβολικά προτεταμένο σαγόνι υποδηλώνει αλαζονεία. Αν πηγαίνει προς τα μέσα δείχνει άτομο που δυσκολεύεται να εξωτερικεύσει με λόγια αυτό που νιώθει. Το σφιγμένο σαγόνι προδίνει έντονη προσπάθεια αυτό-λογοκρισίας και καταπιεσμένο θυμό.

Όσα μου λεν τα μάτια σου

Τα μάτια μιλούν πιο εύγλωττα από κάθε άλλο χαρακτηριστικό μας. Αν είναι μεγάλα και στρογγυλεμένα, δείχνουν έναν θερμό, γεμάτο αγάπη άνθρωπο. Αν εξέχουν, φανερώνουν άτομο που κάνει έντονη προσπάθεια να πετύχει πράγματα (εκτός αν έχει προβλήματα με τον θυρεοειδή του). Αν είναι χωμένα στις κόγχες, προδίνουν άνθρωπο με έντονη κριτική διάθεση, που κρατά επιφυλάξεις στο να εκδηλωθεί. Τα γουρλωμένα σαν του μωρού μάτια δείχνουν άτομο που προσπαθεί να τραβήξει και να κρατήσει κοντά του τους άλλους, ενώ είναι και κάπως ανώριμο.

Τα άτομα που αναπτύσσουν μυωπία μπορεί να έχουν κάποιο φόβο που «πάγωσε» μέσα τους από τα παιδικά τους χρόνια, είναι υπερβολικά ορθολογιστές, συχνά εσωστρεφείς, και εστιάζουν άμεσα στα ζητήματα του παρόντος, ενώ δεν βλέπουν εύκολα τις μελλοντικές προοπτικές. Η πρεσβυωπία δείχνει καταπιεσμένο θυμό, αλλά και εστίαση του ατόμου έξω από τον εαυτό του, καθώς αποφεύγει να «ψαχτεί» εσωτερικά.

Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, ακόμα και το χρώμα των ματιών δίνει ορισμένες πληροφορίες για το άτομο, καθώς συνδέεται με γονιδιακά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν και διάφορα άλλα μέρη του σώματος. Σύμφωνα με αυτές, τα άτομα που έχουν σκούρα μάτια εμφανίζουν μεγαλύτερη ταχύτητα αντίδρασης στα εξωτερικά ερεθίσματα, πράγμα που τους κάνει καλύτερους στα γρήγορα σπορ. Αντίθετα, όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν πιο βελτιωμένη απόδοση στις δραστηριότητες που απαιτούν διεξοδικότερο σχεδιασμό. Επίσης, οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια αντέχουν περισσότερο στον πόνο του τοκετού αλλά και στην κατανάλωση του αλκοόλ, σε σύγκριση με τις καστανομάτες και τις μαυρομάτες.

Το διάβασα στο myastro.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,32,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς η εμφάνιση συνδέεται με την προσωπικότητα ενός ανθρώπου
Πώς η εμφάνιση συνδέεται με την προσωπικότητα ενός ανθρώπου
Πώς η εμφάνιση συνδέεται με την προσωπικότητα ενός ανθρώπου
https://i1.wp.com/www.destora.com/wp-content/uploads/2015/06/Bad-boys-vs-nice-guys-Why-bad-boys-carry-the-day.jpg?fit=960%2C640&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_959.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_959.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content