Πέντε καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην ψυχική σας υγεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πέντε καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην ψυχική σας υγεία

👉Συγκεκριμένες συνήθειες που δεν καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να κάνουν κακό στην ψυχική... μας υγεία.Αν μου μοιάζετε έστω και λίγο, έχετε μία συγκεκριμένη ρουτίνα από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε.
Ξυπνάω.
Ελέγχω τον σκύλο… εντάξει, αναπνέει ακόμη.
Γυρίζω από την άλλη και ελέγχω το αγόρι μου, εντάξει κι αυτός αναπνέει ακόμη.
Από εκείνη τη στιγμή, αμέσως αρπάζω το κινητό μου και ανοίγω όλες τις εφαρμογές κοινωνικών δικτύων για να δω ποια φοβερά νέα έχασα τις τελευταίες… έξι ώρες και μετά να ξεκινήσω τη μέρα μου.

Κάποιες από τις συνήθειές μου, όπως η πρωινή γυμναστική, μπορεί να είναι ωφέλιμη, αλλά όσο περισσότερο ασχολούμαι με την ψυχική μου υγεία, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι κάποιες από τις καθημερινές μου συνήθειες θα μπορούσαν πιθανώς να βλάπτουν την ευεξία μου.

Οι ρουτίνες είναι το εργασιακό ανάλογο των συνηθειών και το ξεκίνημα νέων συνηθειών μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο όσο το σταμάτημα παλιών, όμως η αξιοποίηση της δύναμης μιας ρουτίνας μπορεί να έχει αξιόλογα αποτελέσματα στην παραγωγικότητα και στην ψυχική μας κατάσταση.

Παρακάτω, θα συζητήσουμε μερικές από τις πιο κοινές συνήθειες, πώς μπορεί να βλάπτουν την ψυχική σας υγεία και πώς να τις βελτιώσετε.

1. Παρακολούθηση των νέων και των φίλων σας στα κοινωνικά δίκτυα

Δεν είναι κάπως περίεργη η αυτόματη αντίδρασή σας να μπείτε στα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μόλις ξυπνήσετε, όταν μετακινείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος ή απλώς ενώ κάθεστε στο γραφείο σας; Εγώ πιάνω τον εαυτό μου να το κάνω τακτικά κατά τα διαλείμματα μέσα στη μέρα μου. Ενώ αυτό μπορεί να μοιάζει σαν μια τυπική συνήθεια, θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας που συμβάλει στην κατάθλιψη και στη θολούρα του μυαλού.

Όταν παρακολουθείτε τι κάνουν οι φίλοι σας στο Facebook και στο Instagram τόσο συχνά όσο το κάνετε, αυτό μπορεί να σας βάζει να συγκρίνετε τη ζωή σας με τις ζωές των άλλων, το σώμα σας με το σώμα κάθε μοντέλου στο Instagram ή το χαλαρό βράδυ Παρασκευής σας με την νυχτερινή έξοδο στην πόλη κάποιου άλλου.

Η κατάθλιψη των κοινωνικών μέσων είναι περισσότερο κοινή από ότι συνειδητοποιούν πολλοί. Είναι εύκολο να νιώθεις άσχημα για τη ζωή σου όταν βλέπεις συνεχώς πόσο καλά περνάνε όλοι οι άλλοι.

2. Τα παράπονα που εκφράζετε σε όλους (και στον εαυτό σας)

Η έκφραση είναι υγεία, ακόμη και αν αισθάνεστε ταραγμένοι ή ανήσυχοι, αλλά τα αρνητικά μοτίβα σκέψεων μπορούν να είναι καταστροφικά. Ο λόγος: οι αρνητικές σκέψεις τρέφουν περισσότερες αρνητικές σκέψεις που οδηγούν σε μια αρνητική στάση και κυνική άποψη για τη ζωή.

Είναι σημαντικό επίσης, να έχουμε επίγνωση για τη συχνότητα των παραπόνων μας στους άλλους. Λίγη γκρίνια είναι υγιής, όμως η υπερβολική γκρίνια μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικούς συλλογισμούς. Η γκρίνια μπορεί να είναι μία συνήθεια που είναι δύσκολο να κοπεί, ειδικά αν οι φίλοι ή οι συνεργάτες σας απολαμβάνουν να κλαίγονται ο ένας στον άλλον.

Είναι σημαντικό να σταματήσετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις ενώ συμβαίνουν προκειμένου να σπάσετε τον φαύλο κύκλο. Εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη σκεπτόμενοι πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες (ακούγεται κλισέ, το ξέρω), ή καταγράφοντας θετικές σκέψεις στην ατζέντα σας ή στο ημερολόγιό σας.

3. Το ζύγισμα κάθε πρωί

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και ενός δραστήριου τρόπου ζωής είναι ένας εξαιρετικός στόχος, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της παρακολούθησης του βάρους σας και της εμμονής με τον αριθμό στη ζυγαριά. Το καθημερινό ζύγισμα συχνά οδηγεί σε εμμονές σχετικά με τις διακυμάνσεις του βάρους. Κάτι που μοιάζει με ένα φυσιολογικό κομμάτι του πρωινού σας μπορεί, αν συνεχιστεί καθημερινά, να οδηγήσει σε εμμονές για την εικόνα του σώματος σας και τις διακυμάνσεις του βάρους σας.

Υπέφερα με αυτό το ζήτημα από την εφηβεία μου και χρειάστηκε να σπάσω αυτό τον φαύλο κύκλο με τη βοήθεια του ψυχολόγου μου. Το βάρος μας μπορεί να αλλάζει καθημερινά ανάλογα με το φαγητό, την ποσότητα του νερού, τις ορμονικές αλλαγές, ακόμη και την ώρα της ημέρας, οπότε μην είστε τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας και αφήστε στην άκρη τη ζυγαριά!

4. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου πριν τον ύπνο

Αν το κινητό σας είναι το πρώτο πράγμα που πιάνετε στο χέρι σας όταν ξυπνάτε και το τελευταίο που έχετε στο χέρι σας πριν ακουμπήσετε στο μαξιλάρι, μπορεί να βρεθείτε να ζείτε με την ανησυχία και την αϋπνία. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κινητά διεγείρουν τους εγκεφάλους μας, κρατώντας το μυαλό δραστήριο και σε εγρήγορση για μέχρι δύο ώρες από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε το κινητό σας.

Πολεμήστε την ανησυχία και την υπερδιέγερση σταματώντας τη χρήση του τηλεφώνου σας τουλάχιστον μία ώρα πριν κοιμηθείτε. Αντικαταστήστε τον χρόνο που περνάτε στην οθόνη του κινητού διαβάζοντας ένα βιβλίο (όχι ηλεκτρονικά), ζωγραφίζοντας ένα βιβλίο ζωγραφικής για ενήλικες, κάνοντας διαλογισμό ή γράφοντας ημερολόγιο.

5. Η κατανάλωση καφεΐνης πριν την μετακίνηση στον χώρο εργασίας

Μήπως σας προκαλεί νευρικότητα και άγχος η μετακίνησή σας την ώρα της αιχμής στον αυτοκινητόδρομο ή στα δημόσια μέσα μεταφοράς; Ο πρωινός καφές μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτό. Ενώ η καφεΐνη αυξάνει την εγρήγορση και την εστίαση, μπορεί να προκαλέσει επίσης συμπτώματα άγχους όπως ταχυπαλμία, αυξημένη θερμοκρασία (έχετε αισθανθεί σαν έχετε εξάψεις στο λεωφορείο;), ταραχή και κοφτή αναπνοή.

Συμβουλή: περιμένετε να πιείτε τον διπλό εσπρέσο όταν φτάσετε στο γραφείο και ξεκινήσετε δυναμικά να εργάζεστε. Αντικαταστήστε το συνηθισμένο σας ρόφημα κατά τη μετακίνησή σας με κάτι ηρεμιστικό, όπως ένα τσάι από βότανα ή ένα χυμό.

Μπορεί να είναι δύσκολο να κόψετε αυτές τις μικρές καθημερινές συνήθειες που όμως μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχική σας υγεία. Ο καλύτερος τρόπος για να αναθεωρήσετε την καθημερινή σας ρουτίνα είναι να διατηρήσετε μία κατάσταση επίγνωσης ώστε να μπορείτε να διορθώσετε εύκολα όποια συνήθεια προσπαθείτε να κόψετε.

Αν δεσμευθείτε σε μια υγιέστερη ρουτίνα –με λιγότερες διακοπές, περισπασμούς και λιγότερη διέγερση- θα προσφέρετε στον εαυτό σας ένα πιο ισορροπημένο και λιγότερο χαοτικό τρόπο ζωής.

Απόδοση: Έφη ΜεσιτίδουΤο διάβασα στο www.psychologynow.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,409,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1846,ΑΠΟΨΕΙΣ,33,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,100,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,677,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,113,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,727,ΒΙΝΤΕΟ,176,ΒΟΛΟΣ,31,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,133,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,108,ΕΛΛΑΔΑ,619,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,123,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,21,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,31,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,240,Κόσμος,9411,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,14,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,38,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,247,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1505,Πολιτική,6779,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5873,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,71,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,56,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1059,Τοπικά,11676,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2503,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,28,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,80,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,584,Eco-News,2726,GP - info,5,voice healing therapy,24,
ltr
item
Ploumistos.com: Πέντε καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην ψυχική σας υγεία
Πέντε καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην ψυχική σας υγεία
Πέντε καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην ψυχική σας υγεία
https://www.psychologynow.gr/images/Arthra_Psixikis_Ygeias/proagogi_psixikis_ygeias/evexia/KathimerinesSynitheies_f.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_658.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_658.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content