Κλιμάκωση "βλέπει" το ελληνικό Επιτελείο: Προς "θερμό επεισόδιο" εντός Αυγούστου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κλιμάκωση "βλέπει" το ελληνικό Επιτελείο: Προς "θερμό επεισόδιο" εντός Αυγούστου

👉Οι κινήσεις της Τουρκίας που καταγράφονται και αναλύονται από το ελληνικό Επιτελείο... Αποφασισμένη για κρίση μέσα στον Αύγουστο είναι η Τουρκία, είτε με χρήση της Navtex που έχει εκδώσει για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, είτε μέσω νέα κρίσης τύπου Ιμίων με γκριζοποίηση ελληνικής βραχονησίδας.

Ποτέ η Άγκυρα δεν είχε την πρόθεση για διαπραγμάτευση με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά διατηρεί την πρόθεση άνομης υλοποίησης των επεκτατικών της σχεδίων.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνουμε μάρτυρες νέας κρίσης, μόνο που οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχέδια για την αντιμετώπιση κάθε σεναρίου από την τουρκική πλευρά.

Στο ελληνικό Επιτελείο και πάλι άγρυπνοι οι Αρχηγοί και οι Επιτελείς στο κέντρο Επιχειρήσεων, βλέπουν τις κινήσεις και με απόλυτη ψυχραιμία, όπως και τον Ιούλιο, κινούν σιωπηρά ό,τι μέσο είναι απαραίτητο ή θέτουν κάτι επιπλέον σε αυξημένη επιφυλακή.

Ήδη, οι κινήσεις της Τουρκίας που καταγράφονται και αναλύονται από το ελληνικό Επιτελείο δείχνουν την πρόθεση της κλιμάκωσης.

«Κόκκινος συναγερμός» δεν υπάρχει, σημειώνουν οι Επιτελείς, αυτό όμως- όπως εξηγούν- μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί, αναλόγως των παραβατικών βημάτων της Τουρκίας.

Η νέα αυξημένη επαγρύπνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις έρχεται ως «συνέπεια» του θυμού που έβγαλε προς τα έξω η Τουρκία, μετά την κίνηση «ΜΑΤ» Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ίσως η επόμενη navtex από την υδρογραφική υπηρεσία της Τουρκίας θα δείξει τον τρόπο με τον οποία θα θελήσει η Τουρκία να προκαλέσει δημιουργώντας καθεστώς «αντιποίνων» απέναντι στην υπογραφή ΑΟΖ από την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Με το βλέμμα στο Καστελόριζο οι ΕΔ

Το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε αναμονή των κινήσεων πλοίων του τουρκικού στόλου για την άσκηση με πυρά στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου (10 και 11 Αυγούστου), μια ναυτική εκπαίδευση που έχει προαναγγελθεί μέσω navtex (1016/20) αρκετές ώρες πριν γίνει γνωστό το ταξίδι αστραπή του Νίκου Δένδια στο Κάιρο και την υπογραφή ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, αναφέρει το Hellas Journal.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Τουρκία εκδίδει ναυτικές οδηγίες για ασκήσεις με πυρά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Πολλές από αυτές μένουν απλώς αναγγελίες γιατί κανένα πολεμικό πλοίο δεν εμφανίζεται στις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες για να κάνει πυρά.

Αυτή τη φορά όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά κι αυτός είναι ο λόγος της αυξημένης ετοιμότητας που υπάρχει τόσο στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και στις δυνάμεις φρούρησης του νησιού και των φυλασσόμενων νησίδων, Ρω και Στρογγύλη.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι «σημαδεμένη» από την Τουρκία κι αποτελεί «κλειδί» για την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Σε τακτικό επίπεδο ένα επεισόδιο πέριξ του Καστελόριζου, θεωρητικά, βοηθά την Τουρκία λόγω του ότι οι ακτές της είναι εγγύτερες για θέματα υποστήριξης.

Τα σχέδια προσπέλασης ναυτικού αποκλεισμού περιοχής δεν είναι λίγα που υπάρχουν στην φαρέτρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα ανάμεσα σε όλες τις ασκήσεις ναυτικού πολέμου που εκτελούνταν έως τα τέλη Ιουνίου, ήταν και αυτό, δηλαδή πως θα προστατευθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στη συγκεκριμένη περιοχή και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θ’ απομακρύνουν τις τουρκικές αξιώσεις.

Η στρατιωτική ηγεσία δεν έχει σταματήσει να μελετά και ν’ αναδιατάσσει τα σχέδια, εξετάζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα κάνει την μεγάλη διαφορά με την εφαρμογή του τρόπου αντίδρασης.

Το Στοίχημα του Επιτελείου είναι πάντοτε οι Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται το λιγότερο ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις που τρέχουν τα τελευταία 24ωρα με ραγδαίους ρυθμούς.

Οι δε εξετάσεις που δόθηκαν πολύ πρόσφατα από την ηγεσία μέχρι και τον πιο νέο στρατιώτη, έδειξαν περίτρανα πως και η προετοιμασία ήταν απολύτως σωστή σε χρόνους αλλά και το στήσιμο των δυνάμεων στη «σκακιέρα» του Αιγαίου.

Κινήσεις σύγχυσης από το Oruc Reis

Το ερευνητικό Oruc Reis ενώ ήταν δεμένο στο λιμάνι της Αττάλειας και πάλι έλυσε κάβους. Βρίσκεται ξανά αγκυροβολημένο, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που ήταν τις προηγούμενες ημέρες ενώ δίπλα του έχει τα δυο βοηθητικά σκάφη.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν τον Ιούλιο, όταν δηλαδή το σεισμογραφικό ετοιμάζονταν για τον απόπλου του, ήταν ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχαν τουρκικές φρεγάτες. Τα πλοία αυτά βρίσκονται στα νότια της Τουρκίας κι αυτά δεμένα σε λιμάνια.

Πάντως η κίνηση λίγων μέτρων του ερευνητικού της Τουρκίας, θυμίζει έντονα την προηγούμενη τεχνητή κρίση που δημιούργησε η Τουρκία με την έκδοση της navtex.

Και τότε η Άγκυρα περισσότερο θέλησε να εκβιάσει αλλά και να παίξει με τα νεύρα και τ’ αντανακλαστικά του Πολεμικού Ναυτικού.

Πιθανό η μετακίνηση αυτή στο αγκυροβόλιο να είναι κάτι παρόμοιο και γι’ αυτό παρακολουθείται.

Τις επόμενες ώρες ή λίγες ημέρες, όπως εκτιμούν στην Αθήνα, ο σχεδιασμός του Τουρκικού στρατιωτικού Επιτελείου και κυρίως οι εντολές που θα δώσει η Τουρκική κυβέρνηση θα φανούν.

Άλλωστε οι προθέσεις της Τουρκίας με τις προπαρασκευαστικές κινήσεις που κάνει είναι για να φτάσουμε σε κάποιου είδους επεισόδιο. Ο στόχος αυτός για την Άγκυρα είναι διαχρονικός κυρίως επειδή πιστεύει πως ύστερα από κάποιο θερμό επεισόδιο, η Αθήνα θα συρθεί σε διάλογο, όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα αλλά για ένα «σεντόνι» αξιώσεων που θέτει η Τουρκία.

Το νέο crash test στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας βρίσκεται εν εξελίξει, με την Αθήνα να θέτει σε πλήρη εγρήγορση γι’ ακόμη μια φορά τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε στην περίπτωση που αυτή τη φορά η Άγκυρα αποφασίσει να υλοποιήσει τις απειλές της, να υπάρχει η ανάλογη άμεση και ιδιαίτερα σκληρή απάντηση.

Το διάβασα στο pentapostagma.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1789,ΑΠΟΨΕΙΣ,13,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,634,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,76,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,699,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,15,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1782,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,103,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,428,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,99,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,162,Κόσμος,9307,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,3,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,150,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1491,Πολιτική,6766,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5794,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,54,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1034,Τοπικά,11667,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2434,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,62,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,531,Eco-News,2700,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Κλιμάκωση "βλέπει" το ελληνικό Επιτελείο: Προς "θερμό επεισόδιο" εντός Αυγούστου
Κλιμάκωση "βλέπει" το ελληνικό Επιτελείο: Προς "θερμό επεισόδιο" εντός Αυγούστου
Κλιμάκωση "βλέπει" το ελληνικό Επιτελείο: Προς "θερμό επεισόδιο" εντός Αυγούστου
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-08/elladatourkia11.jpg?itok=5uhkD7tg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_52.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_52.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content