Σκιάνθρωποι: Οι σκοτεινές φιγούρες που στοιχειώνουν το μυαλό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σκιάνθρωποι: Οι σκοτεινές φιγούρες που στοιχειώνουν το μυαλό

👉Φαινόμενο Σκιάνθρωποι: Ποιες είναι οι σκιές που βλέπουμε φευγαλέα μέσω...της περιφερειακής όρασής μας;; Άραγε υπάρχουν στ’ αλήθεια η είναι αποκύημα της φαντασίας του ανθρώπου;

Μεγαλώνοντας, είχα την ευκαιρία να γίνω ακροατής διάφορων ιστοριών που λέγαμε ως παιδιά στις παραλίες προσπαθώντας να τρομάξει ο ένας τον άλλο.. Είναι άλλωστε σύνηθες φαινόμενο αυτό.. Μία παρέα που κάθεται και λέει ιστορίες, και εξερευνά με την ζωηρή της φαντασία οτιδήποτε φαίνεται παράξενο!

Έτσι, θυμάμαι χαρακτηριστικά μία από τις παιδικές αυτές περιπλανήσεις, όπου η φαντασία μας εξέπληξε και σε κλάσματα δευτερολέπτων η γενναία παρέα των 11χρονων “ερευνητών” μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ένα μάτσο κατατρομαγμένα παιδάκια που έτρεχαν να γλιτώσουν!

Ήταν λίγο κάτω από τα απομεινάρια του ενετικού κάστρου που κοσμεί τον έναν από τους λόφους στο ωριό μου στην Βόρεια Κέρκυρα, σε ένα από τα στενά που οδηγούσαν στην μία πύλη του.. Εκεί, είχαμε σταματήσει να ερευνήσουμε ένα παλιό και άδειο πέτρινο σπίτι, με την ελπίδα να ανακαλύψουμε φαντάσματα ή οτιδήποτε άλλο κέντριζε την παιδική μας περιέργεια! Όμως ξαφνικά, έντρομοι χαζέψαμε την τεράστια σκιά που ξεπρόβαλλε στον δεξιό τοίχο του σπιτιού. Μία Ανθρώπινη φιγούρα, με ένα τεράστιο καπέλο κινούνταν σπασμωδικά στο τοιχίο για 2-3 δευτερόλεπτα προτού ακουστεί το πρόσταγμα “Ο Τραγιάσκας…” και εξαφανιστούμε μία και καλή από εκεί…

Είχε κάνει την εμφάνισή του ο τραγιάσκας… Η φιγούρα ενός αστικού θρύλου που κυκλοφορούσε εκείνα τα χρόνια στο νησί, και αναφερόταν σε κάποιο σκιερό φάντασμα με καπέλο που άφηνε ξερό στο πέρασμά του οποιονδήποτε κατάφερνε να τον αντικρύσει.. Ξεροί δεν πέσαμε, τουλάχιστον όχι από τον Τραγιάσκα, μιας και από τρομάρα όλοι κοντέψαμε να τρελαθούμε για λίγο!

Αρκετά χρόνια αργότερα, και με το μικρόβιο της αγάπης για το ανεξήγητο να μην έχει απομακρυνθεί από τον οργανισμό μου όπως αρχικά υπολόγιζα, φαίνεται πως αυτός ο παιδικός αστικός θρύλος δεν ήταν και τόσο αστείος όσο νόμιζα προτού το ερευνήσω… Διάβασα για το φαινόμενο σε πολλές αναφορές… Από τα Βιβλία του Γ. Μπαλάνου, που αναφέρονται στην Έρπουσα σκιά, ως το φαινόμενο της μόρας, τον άνθρωπο σκιά που εμφανίζεται σε παιδιά μικρής ηλικίας, για τον οποίο είχα αρθρογραφήσει λίγο παλαιότερα στο paranormal.

Επαναφέρω το φαινόμενο των σκιανθρώπων, και θα παραθέσω παρακάτω τα στοιχεία που υπάρχουν για τις θεάσεις τους. Τοποθετώντας το βέβαια σε μία ευρύτερη θεώρηση βέβαια, όπου η ύπαρξή τους ενέχει πολλά περισσότερα παρακλάδια. Διότι δεν θα μας απασχολήσει μονάχα η ίδια η ύπαρξή τους, αλλά και οι πύλες από τις οποίες διαπερνούν στην δική μας διάσταση αυτά τα όντα!

Όσοι αναζητάτε λεπτομέρειες απλά για το φαινόμενο των σκιανθρώπων, διαβάστε παρακάτω. Όσοι από εσάς το ανάγετε στην κλίμακα ανεύρεσης ενός πολύ μεγαλύτερου ζητήματος όπως οι δίοδοι προς την δική μας σφαίρα ύπαρξης, πάρτε τα στοιχεία του ως ένα απειροελάχιστο μέρος της έρευνας που ήδη διεξάγεται από το paranormal crew.

Φαινόμενο Σκιάνθρωποι
Οι σκιάνθρωποι φαίνεται πως είναι υπερφυσικές σκιώδεις ανθρωποειδείς φιγούρες που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας έχουν θεαθεί να περνούν στιγμιαία στους τοίχους, τα ταβάνια και συνήθως γίνονται αντιληπτοί μέσω της περιφερειακής όρασης του θεατή. Αναφέρεται πως κινούνται με γρήγορες σπασμωδικές κινήσεις και πως το ίδιο γρήγορα αποσυντίθενται, ή χάνονται από την όραση μέσα από τοίχους ή καθρέπτες. Πιστεύεται πως είναι δαιμονικά όντα και επιθετικά, αν και ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν πως είναι ένα είδος φύλακα άγγελου!

Βέβαια αρκετές επιστημονικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξηγήσουν τις αναφορές τέτοιων εμπειριών. Αυτές περιλαμβάνουν οπτικές ψευδαισθήσεις που προέρχονται από φυσικές ή ψυχολογικές συνθήκες, την χρήση ουσιών ή τις παρενέργειες του διαλογισμού. Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να είναι αρκετός για την θέαση Σκιανθρώπων είναι η έλλειψη ύπνου.

Αρχικά, οι σκιώδεις αυτές φιγούρες εμφανίζονται στην γωνία του ματιού, και εν τέλει εξαφανίζονται από το πεδίο της όρασης την στιγμή που ο θεατής επιχειρεί να γυρίσει να δει τι συμβαίνει.. Άραγε υπάρχουν στ’ αλήθεια;

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι πως πρόκειται για στιγμιαία ανωμαλία της όρασης, παρόλα αυτά η αίσθηση της παρακολούθησης από κάτι σκοτεινό παραμένει! Και για μήνες η περιφερειακή όραση επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα, ώσπου δίχως καμία προειδοποίηση συμβαίνει ξανά.. Ο Θεατής βλέπει ξαφνικά την σκιά μπροστά του. Κατά πρόσωπο, πιό σκοτεινή και από το ίδιο το σκότος!

Μερικές φορές εμφανίζονται με την μορφή ανθρώπινης σιλουέτας, κυρίως αρσενικής, μα γενικά στερούνται άλλων χαρακτηριστικών ή φύλου. Και όμως, η περιγραφή τους δεν τελειώνει εδώ… Ορισμένες φορές είναι λες και φορούν καπέλο, μανδύα, συμπαγείς και σαν να είναι σχηματισμένοι από καπνό. Μερικές τέτοιες φιγούρες έχουν θεαθεί μόνο από την μέση και πάνω… Κρύβονται στις γωνίες, μέσα σε τοίχους, σε ντουλάπες και κτίρια. Μερικές φορές απλά εξασθενούν την παρουσία τους μέσα στις σκοτεινές εσοχές της νύχτας… Οι ελλείψεις στην περιγραφή είναι ένας κοινός παράγοντας ανάμεσα στους αρκετούς τύπους σκιανθρώπων που εισέρχονται στην δική μας διάσταση.

Και τελικά αναρωτιέται κανείς: Ποιός είναι ο σκοπός τους; Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η διπολικότητα των σκιερών αυτών φιγούρων έχει διχάσει, μιας και αρκετοί θεωρούν πως πρόκειται για πλάσματα που μας φυλάνε, και άλλοι είναι βέβαιοι για την δαιμονική φύση αυτών των πλασμάτων.. Φαίνεται πάντως πως οι σκιάνθρωποι είναι πολυ-διαστατικά όντα… Οι σκιάνθρωποι είναι Πολυ-διαστατικά όντα… Λέξη κλειδι! Κρατήστε επίσης και τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος τα παρατηρεί.. Με την γωνία του ματιού!

Οπτική μετατόπιση
Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή η οπτική, είναι ίσως η καταλληλότερη για την θέαση οντοτήτων που έχουν εισχωρήσει από άλλες – παράλληλες διαστάσεις με την δική μας. 2 μεγάλα προβλήματα υπάρχουν βέβαια σε αυτή την περιφερειακή όραση! Η εξάσκηση, και η αμφιβολία.. Βλέπετε είναι δύσκολο για κάποιον που λειτουργεί και σκέφτεται με την λογική και όχι με την ασυνείδητη φύση του να παραδεχθεί πως αυτή η στιγμιαία θέαση της σκιερής φιγούρας στην γωνία του ματιού του είναι πραγματική.. Έτσι, αυτόματα την απορρίπτει έστω και αν ο φόβος λειτουργεί ως υποσυνείδητο καμπανάκι για την πραγματική υπόσταση μιας εξω-διαστατικής παρουσίας στον δικό μας χώρο!

Η εξάσκηση της όρασης αυτής από την άλλη, θα μας κάνει ικανούς να διαπιστώσουμε θεάσεις όχι μόνο σκιανθρώπων, μα με τον καιρό οτιδήποτε εξωδιαστατικού υπάρχει στη σφαίρα της ύπαρξής μας! Η άσκηση που έδινε παλαιότερα ο Γ. Μπαλάνος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα! Καθίστε μπροστά στην τηλεόραση και προσπαθήστε να παρατηρήσετε οτιδήποτε συμβαίνει στο παρασκήνιο.. Στο δεύτερο πλάνο, και όχι εκεί που εστιάζει συνήθως η προσοχή…

Παραθέτω ένα άκρως ενδιαφέρον κομμάτι από το βιβλίο του Carlos Castaneda: The fire from within!

“Αργά το απόγευμα, ο Δον Χουάν και εγώ κάναμε χαλαρές βόλτες γύρω από την πλατεία. Καθώς προσεγγίζαμε το αγαπημένο του παγκάκι, ο κόσμος που καθόταν εκεί σηκώθηκε και έφυγε. Καθίσαμε βιαστικά. “ Φτάσαμε στο τέλος της εξήγησής μου σχετικά με την συνειδητότητα” μου είπε! “ Και σήμερα, θα συναρμολογήσει έναν διαφορετικό κόσμο από μόνος σου και θα αφήσεις στην άκρη τις αμφιβολίες για πάντα. Δεν πρέπει να υπάρξει λάθος σε αυτό που πρόκειται να κάνεις. Σήμερα, από το πλεονεκτικό σημείο της αυξημένης συνειδητότητάς σου, θα μετατοπίσεις το σημείο συνάθροισης και σε μία στιγμή θα ευθυγραμμίσεις τις εκπορεύσεις ενός άλλου κόσμου! Σε μερικές ημέρες, όταν εγώ και ο τζενάρο θα σε συναντήσουμε στην κορυφή του βουνού θα κάνεις το ίδιο από την οπτική της φυσικής συνειδητότητάς σου. Θα πρέπει να ευθυγραμμιστείς με τις εκπορεύσεις αυτές σε μία στιγμή…”

Ο Δον Χουάν ανέφερε πως οι πολεμιστές ολοκλήρωναν την εκπαίδευσή τους όταν ήταν ικανοί να “σπάσουν” το φράγμα της αντίληψης ξεκινώντας από την φυσική συνειδητότητάς τους…

“Τι θα συμβεί αν καταφέρω να ευθυγραμμιστώ με έναν άλλο κόσμο;” ρώτησα. “Θα πας εκεί” αποκρίθηκε.
“Και που θα βρίσκομαι, Δον Χουάν;”
“Σε έναν άλλο κόσμο, φυσικά. Που αλλού;”
“Και τι θα συμβεί στους ανθρώπους τριγύρω μου, στα κτίρια, στα βουνά και σε όλα τα άλλα;”
“Θα διαχωριστείς από όλα αυτά με το ίδιο φράγμα που έσπασες.. Το φράγμα της αντίληψης.”
Τον ρώτησα τι θα συμβεί αν μετακινήσω το σημείο της αντίληψής μου στον δρόμο, μέσα στην κίνηση του Λος Άντζελες.
“Το Λος Άντζελες θα εξαφανιστεί, σαν σκόνη καπνού” απάντησε με μία σοβαρή έκφραση. “Μα εσύ θα παραμείνεις… Σε έναν άλλο κόσμο!”

Το διάβασα στο erevoktonos
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1792,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,637,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,83,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,702,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,19,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1785,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,445,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,6,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,Κόσμος,9321,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,7,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,159,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1495,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5800,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1037,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2437,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,66,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,537,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Σκιάνθρωποι: Οι σκοτεινές φιγούρες που στοιχειώνουν το μυαλό
Σκιάνθρωποι: Οι σκοτεινές φιγούρες που στοιχειώνουν το μυαλό
Σκιάνθρωποι: Οι σκοτεινές φιγούρες που στοιχειώνουν το μυαλό
https://miro.medium.com/max/590/0*eAtggTBLY8YFKrcv
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_50.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_50.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content