Το καλλιτεχνικό «πείραμα» του Σάλτσμπουργκ : Πώς διοργανώνεται ένα φεστιβάλ εν καιρώ πανδημίας

Το καλλιτεχνικό «πείραμα» του Σάλτσμπουργκ : Πώς διοργανώνεται ένα φεστιβάλ εν καιρώ πανδημίας

👉Στο διάσημο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ συντελείται φέτος ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό... «πείραμα». Πώς μπορεί να διοργανωθεί με επιτυχία ένα διεθνές πολιτιστικό γεγονός σε συνθήκες πανδημίας; Η διάσημη Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο δεν αποτέλεσε εξαίρεση στο φετινό Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ (1 - 30 Αυγούστου 2020).

Η ίδια, όπως και ο σύζυγός της Γιουσίφ Εϋβαζόφ, όπως όλοι οι καλλιτέχνες και το προσωπικό που συμμετέχει στο διάσημο φεστιβάλ, υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού. Οι καλλιτέχνες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αναγκαίες αποστάσεις. Και το φετινό καλοκαίρι πάντως τα βλέμματα των ανθρώπων του πολιτισμού είναι έτσι στραμμένα στην αυστριακή πόλη και στο ιστορικό φεστιβάλ κλασικής μουσικής, όπερας και θεάτρου, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Αυτή τη φορά βέβαια η τέχνη μπαίνει κάπως σε δεύτερη μοίρα αφού όλοι θέλουν να δουν πώς ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός θα αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα της πανδημίας. 

«Πολλοί εκπρόσωποι άλλων καλλιτεχνικών οργανισμών ρωτούν τι μέτρα υγιεινής έχουμε λάβει ώστε να περιορίσουμε την πιθανότητα έξαρσης του κορωνοϊού», ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Λούκας Κρέπατς, διευθυντής επικοινωνίας του Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ και υπεύθυνος αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι για θέματα πρόληψης και ασφάλειας. Όπως επισημαίνει, αν τα μέτρα που έχει λάβει το φεστιβάλ είναι επιτυχή, θα κριθεί μετά το τέλος της διοργάνωσης στις 30 Αυγούστου. Να μη γίνει το Σάλτσμπουργκ «hotspot» του κορωνοϊού Στο Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ οι καλλιτέχνες που έρχονται από την Ευρώπη και άλλες χώρες του κόσμου υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να κρατούν «ημερολόγιο επαφών». Αυτό αποσκοπεί στην άμεση πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών μολύνσεων. 

Στόχος των διοργανωτών είναι να αποφύγουν με κάθε τρόπο να μετατραπεί το Σάλτσμπουργκ σε νέο «hotspot» της πανδημίας, όπως συνέβη με το αυστριακό θέρετρο στο Τιρόλο, από όπου ξεκίνησε πιθανώς η διασπορά του κορωνοϊού τον χειμώνα. Κάτι τέτοιο θα έπληττε τη φήμη του Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ που φέτος γιορτάζει τα 100 του χρόνια. Κι αν στην έναρξη του φετινού φεστιβάλ, με την καθιερωμένη παράσταση «Καθένας» (Jedermann) του Χούγκο φον Χόφµανσταλ, υπήρξε ανησυχία και φόβος, πλέον τόσο οι καλλιτέχνες όσο και το κοινό συμπεριφέρονται «υποδειγματικά», τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, σημειώνει ο Κρέπατς. 

Για παράδειγμα ακόμη και σε δημόσιους χώρους, έξω από το φεστιβάλ, οι θεατές φορούν μάσκα και τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις «ευσυνείδητα». Δίψα για τέχνη παρά την πανδημία Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η διεύθυνση του φεστιβάλ οφείλει να διασφαλίζει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας μόνο στους χώρους των παραστάσεων και έτσι δεν φέρει ευθύνη για όσα συμβαίνουν στους δημόσιους χώρους. Τα πλακόστρωτα στενά στην παλιά πόλη του Σάλτσμπουργκ δεν είναι μεν γεμάτα από τουρίστες, ως συνήθως, ωστόσο στα καφέ και στα εστιατόρια υπάρχει κανονική κίνηση. Μόνο οι πινακίδες για χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων θυμίζουν τον κορωνοϊό. 

Πάντως στην πραγματικότητα μπαρ και εστιατόρια διαθέτουν στους πελάτες μόνο το ένα τρίτο των τραπεζοκαθισμάτων τους για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε ό,τι αφορά τις θεατρικές αίθουσες, όσοι κατάφεραν να φτάσουν φέτος στο Σάλτσμπουργκ διακατέχονται από μεγάλη ευφορία. Μετά από πολλούς μήνες εγκλεισμού εξαιτίας του lockdown, η δίψα για τέχνη και θεάματα αυτού του επιπέδου είναι περισσότερο έντονη από ποτέ. Όσοι λοιπόν προμηθεύτηκαν κάποια από τα 76.000 φετινά εισιτήρια (αν και προ πανδημίας είχαν προβλεφθεί 242.000 εισιτήρια), θα θυμούνται για πάντα αυτό το ιδιαίτερο Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ εν καιρώ κορωνοϊού. 


Το διάβασα στο www.lifo.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Το καλλιτεχνικό «πείραμα» του Σάλτσμπουργκ : Πώς διοργανώνεται ένα φεστιβάλ εν καιρώ πανδημίας
Το καλλιτεχνικό «πείραμα» του Σάλτσμπουργκ : Πώς διοργανώνεται ένα φεστιβάλ εν καιρώ πανδημίας
Το καλλιτεχνικό «πείραμα» του Σάλτσμπουργκ : Πώς διοργανώνεται ένα φεστιβάλ εν καιρώ πανδημίας
https://www.lifo.gr/icache/870/580/1/1655561_festival_saltzmpourgk.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_413.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_413.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content