Στ. Πλουμιστός: Απελευθέρωση από τον πνευματικό εγκλεισμό

Στ. Πλουμιστός: Απελευθέρωση από τον πνευματικό εγκλεισμό

👉Όλοι οι άνθρωποι που έχουν προσεγγίσει την ενηλικίωσή τους είναι προγραμματισμένοι Βιο-Υπολογιστές. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα της ανθρώπινης φύσης. Οι επιθυμίες μας, οι αντιδράσεις, ολόκληρο το σύστημα σκέψεων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά προγραμματισμένες νευρολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Μπορούμε να ελέγξουμε και να ξεκλειδώσουμε αυτά τα εγκατεστημένα «προγράμματα» εξελίσσοντας την πνευματική μας φύση;Τρόποι για την απελευθέρωση από τον πνευματικό εγκλεισμό

Γνωρίστε το μυαλό σας και τον τρόπο που λειτουργεί.
Το να μην γνωρίζουμε το μυαλό μας είναι σαν να μην γνωρίζουμε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας! Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο λογισμικό και, κατά συνέπεια, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά!

Η νοητική γνώση μας επιτρέπει να δούμε ποιες είναι οι αξίες και οι αρχές μας. Για παράδειγμά, θα κλέβαμε ποτέ κάτι από το σούπερ-μάρκετ; Ποια είναι η σχέση μας με την ειλικρίνεια; Πόσο αληθινοί είμαστε στις σχέσεις μας; Πόσο νιώθουμε τα αισθήματα των άλλων; Τι συμβαίνει με την εργασία μας; Αυτές είναι οι αξίες και οι αρχές που ρυθμίζουν τη ζωή μας. Αν τις δούμε από κοντά θα μπορέσουμε να τις επεξεργαστούμε και να τις ενδυναμώσουμε!

Δώστε μάχη για τις πεποιθήσεις σας – Μάθετε το βιο-λογισμικό σας.
Μήπως κάποιες από τις πεποιθήσεις μας είναι παρωχημένες; Οι πεποιθήσεις για τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας επικαιροποιούνται καθημερινά, ωστόσο μπορούμε να τις ορίσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία γνωριμίας, εμπλουτίζοντας τη ζωή μας με ενδιαφέρον και εμπειρίες.

Οι πεποιθήσεις είναι σαν το λογισμικό του υπολογιστή, ξέρουμε ότι υπάρχει, αλλά πρέπει να μάθουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάθε του δυνατότητα. Για παράδειγμα, το photoshop δεν είναι μόνο για περικοπή στις φωτογραφίες, αλλά έχει πολλές λειτουργίες που χρειάζονται χρόνο για να τις μάθουμε. Ας πούμε ότι κάποιος πιστεύει στο συγγραφικό του ταλέντο, αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ πραγματικά, ώστε να κατορθώσει να εκδώσει κάποιο βιβλίο. 

Υπάρχουν επίσης πεποιθήσεις που δεν μας κάνουν καλό και μας πάνε πίσω στις σχέσεις με τους άλλους, οπότε θα πρέπει να τις τροποποιήσουμε, ή να τις αφήσουμε πίσω μας.

Αναμνήσεις που πρέπει να ξεχάσουμε – Διαγραφή παλαιών αρχείων
Ίσως μερικές αναμνήσεις να μας είναι δυσβάσταχτες! Βέβαια όσο κι αν θέλουμε να τις διαγράψουμε, είναι εύκολο να το λέμε, αλλά δύσκολο στην πράξη. 

Μερικοί άνθρωποι κάνουν μια ζωή ψυχοθεραπεία προσπαθώντας να κατανοήσουν την παιδική τους ηλικίας, γιατί; Αναγνωρίστε ότι κάτι κακό σας συνέβη στο παρελθόν και προσπαθήστε να επιλέξετε πότε θα αποκτήσετε πρόσβαση στη μνήμη αυτή. Είναι σαν να έχετε παλιά αρχεία στον υπολογιστή σας, που δεν θα σας είναι ποτέ χρήσιμα, αλλά ανατρέχετε σε αυτόν τον φάκελο και ανοίγετε τα αρχεία του κάθε μέρα! 

Ήρθε η ώρα να επιλέξετε το πλήκτρο της διαγραφής! Αν οι αναμνήσεις είναι ακόμα νωπές, ίσως χρειαστείτε περισσότερο χρόνο, αν όχι… τότε ήρθε η ώρα να πατήσετε DELETE.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας – Κλείστε τα email σας, το Skype και το chat.
H ζωή μας είναι γεμάτη έγνοιες και υποχρεώσεις, χιλιάδες πράγματα που πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, τους συνεργάτες μας, την εργασία μας και τους φίλους μας. Μερικές φορές πρέπει απλώς να «απενεργοποιήσετε» τον κόσμο για λίγο και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να κάνετε κάτι που σας ικανοποιεί. Φανταστείτε, ότι ανοίγετε τον υπολογιστή και λαμβάνετε e-mail, tweets, αιτήματα για googletalk ή Skype. Κλείστε τα πάντα και αφιερώστε χρόνο για εσάς! Πάρτε μια μέρα άδεια, μην το πείτε σε κανέναν, στείλτε τα παιδιά στο σχολείο και περάστε την ημέρα διαβάζοντας, πηγαίνοντας στα μαγαζιά, σε μια γκαλερί τέχνης, ή χαρείτε τον χρόνο με τον εαυτό σας, όπως εσείς νομίζετε.

Ο χρόνος που χαιρόμαστε με τον εαυτό μας είναι ο χρόνος που μας φορτίζει τις μπαταρίες.

Αποκτήστε νέες συνήθειες – αναβαθμίστε το βιο-λογισμικό σας.
Ακόμη και οι συνήθειές μας μπορεί να γίνουν παρωχημένες – εάν συνεχώς κάνουμε το ίδιο, θα έχουμε πάντα τα ίδια αποτελέσματα. Όπως ο υπολογιστής μας χρειάζεται αναβάθμιση στο λογισμικό, έτσι κι εμείς, πρέπει να αναβαθμίσουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. 

Οι συνήθειες πρέπει να ανανεώνονται, δηλαδή, να αποκτούμε νέες με την πάροδο του χρόνου. 

Εάν πάμε γυμναστήριο ένα μήνα πριν το καλοκαίρι, ή όταν μαζέψουμε αρκετά κιλάκια, τότε ήρθε η ώρα να επιλέξουμε μια εξαμηνιαία, ή ακόμη καλύτερα ετήσια, συνδρομή στο πλησιέστερο γυμναστήριο!

Κρατήστε το μυαλό σας ενεργό – Μάθετε ένα νέο βιο-λογισμικό
Είναι πολύ εύκολο το μυαλό μας να «βαρεθεί» όταν κάνει τα ίδια πράγματα κάθε μέρα. Εάν μαθαίνουμε συνεχώς καινούρια πράγματα για τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω μας, ο κόσμος και η ζωή δεν θα μας φαίνεται πλέον βαρετή. Φανταστείτε ότι χρησιμοποιείτε το λογισμικό WordPress και όλα τα εξαιρετικά πράγματα που αυτό μπορεί να κάνει, ομορφαίνοντας τα sites, ειδικά η τρέχουσα έκδοση 2.8.4 που είναι τόσο δυνατή! 

Το μυαλό μας πρέπει να παραμένει σε εγρήγορση, να είναι ενεργό και να λαμβάνει συνεχώς νέες πληροφορίες για να παραμένει ζωντανό και ανανεωμένο!

Αφήνω πίσω μου σχέσεις – Διαγράψτε τα δικαιώματα χρήστη
Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανήκουν πλέον στη ζωή μας! Μπορεί να διατηρούμε ακόμη σχέσεις για κάποιο λόγο, αλλά, η επαφή μαζί τους δεν μας προσφέρει τίποτα, αντιθέτως, μας κάνει κακό. 

Ότι κι αν συμβαίνει, εάν υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σας που σας τραβούν προς τα κάτω, είναι τοξικοί και σας γεμίζουν μιζέρια, ήρθε η ώρα να τους αποχαιρετήσετε. 

Αλλάξτε τα δικαιώματα χρήστη στον βιο-υπολογιστή και κλειδώστε τα. Θα προχωρήσουν και θα προχωρήσετε, έτσι είναι η ζωή! Να ξέρετε ότι στο τέλος όλοι σας θα νιώσετε καλύτερα.

Επαναφόρτιση – Θέση βιο-υπολογιστή σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας
Ζούμε σε μια εποχή υπερφόρτωσης πληροφοριών, οπότε καθώς μαθαίνουμε να προσαρμόζουμε τη ζωή μας σε αυτή την κατάσταση και να εξελισσόμαστε, είναι βασικό να επαναφορτίσουμε το μυαλό μας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους που προτείνω συνήθως είναι η διαλογιστική ησυχία – 20 λεπτά την ημέρα κάνουν θαύματα χαρίζοντας ενέργεια, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά μας. 

Τα 20 λεπτά διαλογιστικής ησυχίας ή στοχευμένης ηχοθεραπευτικής (VH) απελευθερώνουν τουλάχιστον 1 ώρα πολύτιμου χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας, επαναφορτίζουν το μυαλό και μας κάνουν να σκεφτούμε πιο καθαρά, πιο παραγωγικά, γεμάτοι ενέργεια και δύναμη.

Ανάπτυξη νοητικών δεξιοτήτων – Ποια γλώσσα χρησιμοποιεί ο βιο-υπολογιστής σας;
Το λογισμικό του υπολογιστή είναι εξίσου καλό με τη γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο. Εάν η γλώσσα του λογισμικού είναι παλιά, ο υπολογιστής δεν μπορεί να εξελιχθεί. 

Οι προγραμματιστές προνοούν και δημιουργούν γλώσσες που εξελίσσονται και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Έτσι και οι νοητικές μας δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να μεταφέρουμε τις σκέψεις μας στους άλλους. Μπορεί να μην έχουμε διδαχθεί τρόπους ανάπτυξης νοητικών δεξιοτήτων, αλλά έχουμε αναπτύξει στρατηγικές τρόπου σκέψης. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τη δυνατότητα στοχασμού ως δεξιότητα για να μπορέσουμε να την αναπτύξουμε. 

Η χρήση προγραμμάτων βελτίωσης γνωστικής ικανότητας είναι ένας τρόπος ανάπτυξης νοητικών δεξιοτήτων – όπως το διάβασμα άρθρων σχετικών με αυτή τη διαδικασία. Μια περαιτέρω δραστηριότητα είναι η ανάγνωση φιλοσοφικών ζητημάτων, μια πολύ σημαντική άσκηση για να αναπτύξουμε νοητικές δεξιότητες, η οποία ενδεχομένως να μας οδηγήσει σε μονοπάτια του μυαλού μας, που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχαν…

Με πληροφορίες από naturalsoul.gr - mindhack.gr

"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Απελευθέρωση από τον πνευματικό εγκλεισμό
Στ. Πλουμιστός: Απελευθέρωση από τον πνευματικό εγκλεισμό
Στ. Πλουμιστός: Απελευθέρωση από τον πνευματικό εγκλεισμό
https://s.hdnux.com/photos/01/11/34/46/19253651/6/rawImage.jpg
https://i.ytimg.com/vi/GcsEwcVCGxw/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_355.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_355.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content