«Όλα πια στο τραπέζι» Ποια αυστηρότερα μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση

«Όλα πια στο τραπέζι» Ποια αυστηρότερα μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση

👉Σε νέο στάδιο λήψης μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας έχει περάσει πλέον η κυβέρνηση, με... την αγωνία να αποδώσουν οι κανόνες, οι έλεγχοι, τα πρόστιμα και η διπλή επιχείρηση «πειθώ» (ιδίως στους νέους) και «μάσκα παντού» (ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους), ώστε να αποφευχθεί το επόμενο βήμα προς επιπλέον οριζόντιους αυστηρούς περιορισμούς εντός του Αυγούστου.

Με άλλα λόγια το Μαξίμου σε πρώτη φάση επιχειρεί να ελέγξει την εγχώρια διασπορά με τροποποιήσεις του «σχεδίου Α» και τοπικές παρεμβάσεις, έχοντας ωστόσο βγάλει εσπευσμένα από το συρτάρι, για εφαρμογή ανά πάσα στιγμή, το πιο σκληρό «plan B».

Από το «μοντέλο Πόρου» έως τα τοπικά lockdown

Το «μοντέλο Πόρου», με υποχρεωτική μάσκα σε όλο το νησί, κλειστά μαγαζιά μετά τις 23.00, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ανθρώπων ακόμα και στις αυλές σπιτιών και ακύρωση λιτανειών ως τις 17 Αυγούστου, δείχνει πολλά για τη συνέχεια.

Με τη σιβυλλική φράση «όλα πια στο τραπέζι», κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ευθέως σε κατεύθυνση κλιμάκωσης της επιβολής πρόσθετων απαγορεύσεων, οι οποίες αναμφίβολα θα «χτυπούσαν» κι άλλο την κοινωνία και την οικονομική δραστηριότητα.

Υπό υιοθέτηση βρίσκονται διάφορα σενάρια, εκτός από το ενδεχόμενο οριζόντιας καραντίνας: τοπικά lockdown στις επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές (όπου εφαρμόστηκαν, κρίθηκαν αποτελεσματικά), λουκέτα σε μεγάλους χώρους διασκέδασης ή beach bar, σημαντικός «κόφτης» στον αριθμό πελατών σε καταστήματα, ανάμεσά τους τα σουπερμάρκετ, περαιτέρω περιορισμοί σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες ή και απαγόρευση δεξιώσεων, αφού θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης, επαναφορά των SMS και άρα μπλόκο στις μετακινήσεις για τη θωράκιση των ευπαθών ομάδων.

Μετά το «επταήμερο αφύπνισης» με τον κωδικό «μάσκα», ακολουθεί μια εβδομάδα αξιολόγησης, πιθανότατα με νέες παρεμβάσεις και με δεδομένες τρεις εστίες ανησυχίας: τις συναθροίσεις σε μπαρ και κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι κ.λπ.), τα χερσαία σύνορα και τον συγχρωτισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το Μαξίμου αντικρίζει δύο χρονικά ορόσημα, τον Δεκαπενταύγουστο και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, οπότε προγραμματίζεται η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις. Τη Δευτέρα οι αποφάσεις

Ολα δείχνουν ότι ειδικά για τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, αποφάσεις θα ληφθούν μετά την τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ζητάει από τα συναρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή όλο το μήνα.

Και ενώ κυβερνητικά στελέχη και επιστήμονες χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου, προς το παρόν εμμένουν σε κοινή θέση: «Θα αποφύγουμε νέα μέτρα, αν τηρούνται πιστά τα υφιστάμενα».

Παράλληλα όμως διαπιστώνουν την επείγουσα πρόκληση να περιοριστεί η έξαρση στο εσωτερικό με διάσπαρτα κρούσματα και αλλιώτικο τρόπο διάδοσης του ιού (νεαρότερες ηλικίες, ασυμπτωματικοί φορείς).

Μετά τη χαλάρωση του Ιουλίου, η χώρα πλησιάζει επικίνδυνα στην «κόκκινη γραμμή», κατά τις προειδοποιήσεις των λοιμωξιολόγων, που μιλούν για κρίσιμο όριο το οποίο δεν πρέπει να ξεπεραστεί, φέρνοντας πολύ νωρίτερα το δεύτερο κύμα πανδημίας που ενδεχομένως αναμένεται πιο βαθιά μέσα στο φθινόπωρο.

Γιατί, όπως συνέβη στην Ιταλία, η χώρα μπορεί να οδηγηθεί ταχύτατα σε δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις. Είναι σαφές ότι οι ειδικοί θα μιλούν μετά βεβαιότητας για νέο κύμα, από τη στιγμή που επηρεαστεί το σύστημα Υγείας με αυξημένες εισαγωγές στις ΜΕΘ, περισσότερους διασωληνωμένους και θανάτους.

Στο «μικροσκόπιο» ο Δεκαπενταύγουστος

Οι λιτανείες και τα προαύλια εκκλησιών θα μπουν στο «μικροσκόπιο» κυβέρνησης και ειδικών από την ερχόμενη Δευτέρα στις προγραμματισμένες διευρυμένες τηλεδιασκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό.

Ο τρόπος εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου προβληματίζει έντονα τους αρμοδίους, οι οποίοι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Στους κόλπους των επιστημόνων πληθαίνουν οι φωνές για ακύρωση των λιτανειών τον Δεκαπενταύγουστο ή άλλων θρησκευτικών εκδηλώσεων, προς αποφυγή κινδύνου συνωστισμού ηλικιωμένων γύρω από τους ναούς.

Μένει να φανεί εάν θα υπάρξει σχετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων προς το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος των συγκεντρωμένων στα προαύλια των εκκλησιών (πόσοι μαζεύονται, αν φορούν μάσκα, αν κρατούν αποστάσεις) αποτελεί δύσκολη εξίσωση.

Ηταν πάντως ενδεικτικοί οι περιορισμοί της κυβέρνησης για την εορτή των μουσουλμάνων, το κουρμπάν μπαϊράμ στις 31 Ιουλίου, όταν στα προαύλια των τζαμιών επιτράπηκαν 10 άτομα, υποχρεωτικά με μάσκα και με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

Το σίγουρο είναι ότι το μήνυμα «μάσκα και έξω», όπως προωθείται τα τελευταία 24ωρα και δια στόματος του Μητσοτάκη, θα ενταθεί καθ’ οδόν για τον Δεκαπενταύγουστο, παράλληλα με νέο μπαράζ μηνυμάτων – σποτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλεσμένοι μετρημένοι στα δάχτυλα

Ανοιχτή επιλογή να μειώσει τον αριθμό των προσκεκλημένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως σε γάμους, στους 50 ή ακόμα και χαμηλότερα διατηρεί η κυβέρνηση, δεδομένου ότι υπάρχουν οι σχετικές προτάσεις από λοιμωξιολόγους.

Το ισχύον πλαφόν των 100 ανθρώπων παρατάθηκε μέχρι το τέλος Αυγούστου, ωστόσο μπορεί να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή, οδηγώντας σε καλεσμένους… μετρημένους στα δάχτυλα, εφόσον οι γάμοι εξακολουθήσουν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Εκκληση για «μάσκα στον κλειστό χώρο και αποστάσεις στους ανοιχτούς χώρους των δεξιώσεων» απευθύνουν μέχρι στιγμής οι ειδικοί. Και η κυβέρνηση δίνει – με νόημα – τελεσίγραφο στους υπεύθυνους διοργάνωσης εκδηλώσεων ή των σχετικών χώρων να μην καταστρατηγούν τους κανόνες. Διασκέδαση ως τις 23.00

Σε ό,τι αφορά τα καφέ και τα μπαρ, η κυβέρνηση θέλει ανοιχτά μαγαζιά, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξουν – προς το αυστηρότερο – οι όροι λειτουργίας τους, από τη στιγμή που τα ελεγκτικά κλιμάκια συνεχίσουν να διαπιστώνουν σοβαρές παραβάσεις.

Πονοκέφαλο προκαλούν κυρίως οι μεγάλοι χώροι διασκέδασης και τα beach bars, με τους ειδικούς να φωνάζουν για διασκέδαση με… μέτρο και τήρηση μέτρων, χρήση μάσκας στον συγχρωτισμό και αποστάσεις. Ανάμεσα στα υπό επεξεργασία σενάρια είναι η λειτουργία των μπαρ ως τις 11 το βράδυ ή το αργότερο ως τα μεσάνυχτα, αλλά και η επιβολή πλαφόν στην προσέλευση στους χώρους διασκέδασης (έως 50 άνθρωποι στα μεγάλα μαγαζιά).

Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι στο ότι τα beach bar μπορούν να μετατραπούν σε «βόμβες» διασποράς του κοροναϊού, με την διαδικασία της ιχνηλάτησης να είναι σχεδόν αδύνατη. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανοί περαιτέρω περιορισμοί και στα σουπερμάρκετ, με μείωση στην αναλογία πελατών και τετραγωνικών.

Τοπικά lockdown και SMS

Το μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη και άλλα παραδείγματα τοπικών lockdown αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως αποτελεσματικά, εξού και η επιλογή είναι στο τραπέζι για τις «κόκκινες περιοχές».

Αλλωστε τα τοπικού χαρακτήρα μέτρα, όπως αυτά στον Πόρο, προκρίνονται σε σχέση με τις οριζόντιες παρεμβάσεις, ενώ σε ό,τι αφορά την επιστροφή του συστήματος SMS στο 13033 για την κυκλοφορία των πολιτών, θα αποφασιστεί εφόσον επικρατήσει το κακό σενάριο μη ελεγχόμενης πια έκρηξης των κρουσμάτων.

Ο γρίφος των σχολείων

Η προσπάθεια κυβέρνησης και ειδικών εστιάζει στη συγκράτηση της έξαρσης, όπως αποτυπώνεται τα τελευταία 24ωρα, ώστε η είσοδος στο φθινόπωρο να μη συνοδευτεί από ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Για τις 7 Σεπτεμβρίου είναι καθορισμένη η έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κυβέρνηση δεν θα ήθελε ούτε μία μέρα χαμένη. Οι εξελίξεις των ημερών όμως κρατούν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, κυρίως για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στις τάξεις.

Κάθε μοντέλο έχει τις δικές του δυσκολίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο που συζητούνταν ήταν το «μάθημα με μάσκα», δηλαδή η ταυτόχρονη παρουσία όλων των παιδιών στις τάξεις τους.

Σε αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, προστίθεται πλέον και το μοντέλο του προηγούμενου διαστήματος, δηλαδή η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας, με «σπάσιμο» των τάξεων και εναλλάξ μαθήματα. Η αξιολόγηση της κατάστασης αναμένεται στα τέλη Αυγούστου, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης για ανοιχτά σχολεία.

Το διάβασα στο www.in.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,570,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,30,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2281,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: «Όλα πια στο τραπέζι» Ποια αυστηρότερα μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση
«Όλα πια στο τραπέζι» Ποια αυστηρότερα μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση
«Όλα πια στο τραπέζι» Ποια αυστηρότερα μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση
https://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/720_237398_871bd396bd-997017648a33fdae.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_23.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_23.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content