Απίστευτο : Αντιμετωπίστε με… καθρέφτη το τσίμπημα του κουνουπιού

Απίστευτο : Αντιμετωπίστε με… καθρέφτη το τσίμπημα του κουνουπιού

👉Οταν σε τσιμπήσει κουνούπι αρχίζει έντονη φαγούρα. Τότε αρχίζεις να ξύνεις... το σημείο. Βοηθάει όμως αυτό πραγματικά; Ισως το να ξεγελάσεις τον εγκέφαλο με τρικ να αποτελεί λύση.

Κίνδυνος μόλυνσης

Λίγο μόνο αίμα θέλουν τα θηλυκά κουνούπια για να μπορέσουν να φτιάξουν καινούργια αυγά. Η ποσότητα αίματος είναι πραγματικά αστεία και δεν θα γινόταν καθόλου λόγος για το περιστατικό, εάν λίγο μετά δεν άρχιζε ενοχλητική φαγούρα.

Σύμφωνα με του ειδικούς, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το τσίμπημα το κουνούπι αφήνει λίγο σάλιο, το οποίο περιέχει πρωτεΐνη που κινητοποιεί την άμυνα του οργανισμού και απελευθερώνεται η ισταμίνη.

Αυτή πάλι ανακάθεται σε κάποιες θέσεις στον ιστό και ερεθίζει τις νευρικές ίνες. «Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που προκαλεί τον ερεθισμό είναι δύσκολο να πει κανείς», λέει ο δερματολόγος Μάρτιν Μετς από το νοσοκομείο Charité του Βερολίνου.

Η αυθόρμητη αντίδραση του ανθρώπου είναι να ξύσει το σημείο που τον τσίμπησε το κουνούπι. «Αυτό είναι που θέλει το σώμα», λέει και πάλι ο Μάρτιν Μετς.

«Στην πραγματικότητα μέσα από τον κνησμό το σώμα προσπαθεί να διώξει ένα ξένο σώμα» επισημαίνει ο δερματολόγος. Κι έτσι ξύνει κανείς μέχρι που να ματώσει. Τότε, όμως, μπορεί να εισέλθουν βακτήρια στην πληγή και να προκληθεί μόλυνση.

Για τον λόγο αυτόν καλύτερα είναι να τρίψει κανείς με την παλάμη του ή με την άκρη του δακτύλου. Και αυτός ο τρόπος, όμως, περισσότερο ευνοεί τις μολύνσεις παρά τις αποτρέπει.

Εγκεφαλικά παιχνίδια


Τσίμπημα κουνουπιού

Ομάδα του πανεπιστημίου του Λύμπεκ ερεύνησε εάν υπάρχουν τρόποι να «ξεγελάσει» κανείς τον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές εξέτασαν ανθρώπους που έξυναν την ίδια θέση που βρισκόταν το τσίμπημα, αλλά στο άλλο χέρι, κοιτάζοντας παράλληλα στον καθρέφτη. Και το πείραμα λειτούργησε.

Οταν κανείς στέκεται στον καθρέφτη ο εγκέφαλος βρίσκεται σε «διαμάχη» ως προς το πώς θα πρέπει να εκλάβει την πραγματικότητα.

Για τον λόγο αυτόν προβάλλεται το αίσθημα του ξυσίματος εκεί όπου υπάρχει ο κνησμός, στη θέση όμως που δεν την έξυσε κάποιος, έγραψε η ερευνητική ομάδα το 2013 στο εξειδικευμένο περιοδικό Plos One.

Με απλά λόγια, στόχος είναι να απαλύνεις το αίσθημα της φαγούρας χωρίς τραυματισμούς. Για τον λόγο αυτόν απονεμήθηκε το 2016 στην ερευνητική ομάδα από το Λύμπεκ το εναλλακτικό, σατυρικό βραβείο Νομπέλ, που στόχο έχει «να κάνει τους ανθρώπους πρώτα να γελάσουν και μετά να σκεφθούν».

Πότε κρύο, πότε ζέστη


Ισως κάποιες κρέμες βοηθάνε

Σε χρόνιες παθήσεις μάλιστα, όπως είναι η νευροδερματίτιδα, το παιχνίδι με τον καθρέφτη είναι πολύ βοηθητικό, αναφέρει ο δερματολόγος Μάρτιν Μετς.

«Ωστόσο δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι βοηθάει…» συμπληρώνει. Θα μπορούσε πάντως να το δοκιμάσει όποιος θέλει. Κάτι άλλο που βοηθάει είναι ο πάγος. Η αίσθηση του παγωμένου ενεργοποιεί τους υποδοχείς του δέρματος για το κρύο και μαλακώνει τον κνησμό.

Και η ζέστη μπορεί να βοηθήσει. Με μολύβι που διαθέτει μπαταρία η συγκεκριμένη θέση δέχεται θερμοκρασία 50 βαθμών κελσίου.

Παλιότερα πίστευε κανείς ότι συστατικά στο σάλιο του κουνουπιού καταστρέφονταν κι έτσι σταματούσε ο κνησμός. Σύμφωνα, όμως, με τον γερμανό δερματολόγο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τέλος, ειδικές αντισταμινινές κρέμες και τζελ μπορούν να βοηθήσουν, μειώνοντας τον κνησμό.


Το διάβασα στο www.in.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Απίστευτο : Αντιμετωπίστε με… καθρέφτη το τσίμπημα του κουνουπιού
Απίστευτο : Αντιμετωπίστε με… καθρέφτη το τσίμπημα του κουνουπιού
Απίστευτο : Αντιμετωπίστε με… καθρέφτη το τσίμπημα του κουνουπιού
https://www.baby.gr/wp-content/uploads/2020/05/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_964.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_964.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content