Τι κάνει επενδυτικά ελκυστική την Ελλάδα καθώς σκαρφάλωσε στην 29η θέση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι κάνει επενδυτικά ελκυστική την Ελλάδα καθώς σκαρφάλωσε στην 29η θέση

⍆Σημαντική άνοδο στην κατάταξη που αφορά την ικανότητα προσέλκυσης άμεσων... ξένων επενδύσεων σημείωσε η Ελλάδα πέρυσι, καθώς σκαρφάλωσε στην 29η θέση των ευρωπαϊκών χωρών από την 35η που κατείχε το 2018, σύμφωνα με έρευνα της Ernst&Young.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Ελλάδα απορρόφησε το 2019 το 0,34% των ευρωπαϊκών άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ), ποσοστό δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τον πληθυσμό και το ΑΕΠ της, καταγράφοντας, ωστόσο, αύξηση της τάξεως του 69% σε σχέση με το 2018.

Θετική εξέλιξη είναι και η αύξηση της συμμετοχής των επενδύσεων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, που διαμορφώθηκε στο 15% του συνόλου, την τελευταία τριετία, πλησιάζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (19%).

«Ελκυστική» η πολιτική της κυβέρνησης λένε 6 τους 10 επενδυτές
Σύμφωνα με την έρευνα της Ernst&Young το 62% των επενδυτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση ακολουθεί σήμερα μια ελκυστική πολιτική, αν και θεωρεί σημαντικό να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς για την περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν μόλις 50%.

Το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η εικόνα της χώρας ως πιθανού επενδυτικού προορισμού έχει βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο (38%) παραμένει υψηλό, αν και μειωμένο σε σχέση με πέρυσι (47%), ενώ δύο στους τρεις επενδυτές (69%) αναμένουν περαιτέρω βελτίωση την επόμενη τριετία, ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτά άλλων χωρών.

Ποσοστό 28% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να επενδύσουν στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο, ωστόσο, τα επενδυτικά σχέδια προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις που είναι ήδη εγκατεστημένες στην Ελλάδα, καθώς μεταξύ όσων δεν έχουν παρουσία στη χώρα, το ποσοστό περιορίζεται στο 5%.

Ως προς το είδος των προγραμματιζόμενων επενδύσεων, στην κορυφή παραμένουν τα γραφεία πωλήσεων και μάρκετινγκ, ενώ παρατηρείται αξιοσημείωτη άνοδος στη συμμετοχή της βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται φέτος στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 26%, από μόλις 9% πέρυσι.

Τι κάνει επενδυτικά ελκυστική την Ελλάδα
Τα επιμέρους στοιχεία που κάνουν ελκυστική την Ελλάδα είναι η ποιότητα ζωής (81%), οι υποδομές τηλεπικοινωνιών (69%) και το επίπεδο των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού (66%).

Μάλιστα, αυξημένα είναι τα ποσοστά των επενδυτών που αναγνωρίζουν ως πλεονεκτήματα το σταθερό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον (65% από 38%) και τις πολιτικές της χώρας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή (56% από 42%). Στις αδυναμίες συγκαταλέγονται το γραφειοκρατικό και διοικητικό περιβάλλον, η φορολογία και η πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας, το 77% των επενδυτών τα αξιολογούν θετικά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, το 73% την ταχύτητα της ψηφιοποίησης του Δημοσίου στη διάρκεια της κρίσης και 72% τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ενώ 41% αναφέρουν ότι οι επιδόσεις της χώρας αυτό το διάστημα βελτίωσαν την εικόνα της ως επενδυτικού προορισμού.

Ωστόσο, η πανδημία φαίνεται να επηρεάζει ελαφρώς τα σχέδια επενδύσεων στην Ελλάδα, , καθώς το 50% όσων σχεδιάζουν να επενδύσουν στη χώρα μας τον επόμενο χρόνο δηλώνουν ότι δεν θα μεταβάλουν τα σχέδιά τους, το 28% αναφέρει ότι θα τα «παγώσει» προσωρινά, το 4% ότι θα τα περιορίσει, 3% ότι θα τα ενισχύσει και το 6% ότι θα τα ματαιώσει.

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεσμεύεται για περισσότερα
«Η κυβέρνηση συνολικά και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως καθ’ ύλην αρμόδιο, είναι απόλυτα συνεπείς στις δεσμεύσεις τους και προωθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα μεταρρυθμίσεις και τομές για να καταστήσουμε την Ελλάδα μία από τις πλέον φιλικές στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις χώρες του πλανήτη» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη στην παρουσίαση της έρευνας.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι πρόκειται για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 11 ετών και υπογράμμισε: «δεσμευόμαστε τον επόμενο χρόνο να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Το διάβασα στο in.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1795,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,88,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,640,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,85,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,703,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,19,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1788,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,107,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,457,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,20,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,7,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,Κόσμος,9325,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,7,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,162,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1495,Πολιτική,6769,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5800,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1037,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2437,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,67,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,539,Eco-News,2704,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Τι κάνει επενδυτικά ελκυστική την Ελλάδα καθώς σκαρφάλωσε στην 29η θέση
Τι κάνει επενδυτικά ελκυστική την Ελλάδα καθώς σκαρφάλωσε στην 29η θέση
Τι κάνει επενδυτικά ελκυστική την Ελλάδα καθώς σκαρφάλωσε στην 29η θέση
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/07/business-office-contract-agreement-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/29.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/29.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content