================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ο συγκινητικός λόγος που ένας λούτρινος δεινόσαυρος «συμμετείχε» στην αποστολή του SpaceX

⍆Η SpaceX του Έλον Μασκ έγινε χθες η πρώτη ιδιωτική εταιρία που εκτόξευσε... επανδρωμένη διαστημική αποστολή, μόνο που εκτός από τους δυο αστροναύτες, υπήρχε και τρίτος «επιβάτης»- έναν δεινόσαυρο. 

Το Σάββατο, η κάψουλα Crew Dragon της SpaceX με επιβαίνοντες τους Αμερικανούς αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου έφτασε επιτυχώς μετά από ταξίδι 19 ωρών.

Η NASA μετέδιδε από την πρώτη στιγμή ζωντανά όλο το εγχείρημα, στην διάρκεια του οποίου πολλοί παρατήρησαν έναν επιπλέον «επιβάτη» δίπλα στους δυο αστροναύτες- ένα μικρό, λούτρινο παιχνίδι δεινόσαυρο. Το παιχνίδι φάνηκε στην αρχή σε μια θέση δίπλα τους, δεμένο επίσης με ζώνη ασφαλείας και στη συνέχεια να αιωρείται μέσα στην κάψουλα. Το στιγμιότυπο, όπως ήταν φυσικό, έγινε πολύ γρήγορα viral στο Twitter.

Πολύ σύντομα, οι χρήστες βρήκαν ακριβώς για ποιο παιχνίδι πρόκειται, χωρίς ωστόσο να μπορούν να καταλάβουν τι γυρεύει μέσα στην κάψουλα. «Μόλις είδαμε έναν λούτρινο δεινόσαυρο να αιωρείται μπροστά στην κάμερα; Ήταν τόσο αναπάντεχο. Γέλασα με την ψυχή μου», έγραψε κάποιος χρήστης. 


Τι δουλειά είχε, όμως, ένα παιχνίδι στην αποστολή της NASA; Σύμφωνα με ένα σάιτ τεχνολογίας, ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν να λειτουργήσει ως «δείκτης μηδενικής βαρύτητας». Παρόμοια παιχνίδια έχουν «συνοδεύσει» στο διάστημα αστροναύτες και σε προηγούμενα χρόνια. Όταν αυτά τα παιχνίδια αρχίσουν να αιωρούνται, αυτό σημαίνει πως το πλήρωμα βρίσκεται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Αυτή τη φορά ωστόσο, ο δεινόσαυρος επιλέχθηκε να συνοδεύσει τους αστροναύτες για έναν πιο ιδιαίτερο λόγο. Οι Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ έχουν από έναν γιο ο καθένας, και σε ένα από τα βίντεο της NASA στο YouTube, είπαν πως τα αγόρια τους είναι μεγάλοι φανς των δεινοσαύρων. Τα παιδιά έβαλαν μαζί όλα τα παιχνίδια τους πριν την εκτόξευση και τελικά επιλέχθηκε ο συγκεκριμένο δεινόσαυρος για να κάνει συντροφεύει τους μπαμπάδες τους στο Διάστημα, που ήταν βέβαιοι πως οι γιοι τους θα ενθουσιαστούν μόλις δουν το παιχνίδι να αιωρείται. 

 Να σημειωθεί πως στη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης του Crew Dragon το 2019, ο Έλον Μασκ είχε βάλει μέσα άλλο λούτρινο παιχνίδι, που έμοιαζε με την Γη, τον οποίο είχε τότε χαρακτηρίσει ως έναν «εξαιρετικά εξελιγμένο τεχνολογικά δείκτη μηδενικής βαρύτητας» 


Το διάβασα στο www.lifo.gr
Ο συγκινητικός λόγος που ένας λούτρινος δεινόσαυρος «συμμετείχε» στην αποστολή του SpaceX Reviewed by ploumistos.com on 10:30 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.