Διαστημόπλοιο κατέγραψε εντυπωσιακή «πράσινη λάμψη» στον Άρη

Διαστημόπλοιο κατέγραψε εντυπωσιακή «πράσινη λάμψη» στον Άρη

⍆Μπορεί να είναι ευρέως γνωστός ως ο «Κόκκινος Πλανήτης» ωστόσο ευρωπαϊκό... διαστημόπλοιο διαπίστωσε ότι μία πράσινη λάμψη φωτίζει την ατμόσφαιρα του Άρη. Στη Γη κάτι τέτοιο συμβαίνει κατά το πολικό σέλας, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο είδος λάμψης καταγράφεται σε κάποιον άλλον πλανήτη. 

Η μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και του προγράμματος ExoMars Trace Gas Orbiter δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο επιστημονικό περιοδικό Nature Astronomy. Η πράσινη λάμψη στους πόλους της Γης προκύπτει όταν τα ηλεκτρόνια από το διάστημα συγκρούονται με την ανώτερη ατμόσφαιρά του πλανήτη. Τόσο η ατμόσφαιρα της Γης όσο και του Άρη «λάμπουν» τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας χάρη το ηλιακό φως. 

Τη νύχτα, η λάμψη δημιουργείται όταν τα μόρια που διαλύθηκαν στην ατμόσφαιρα ενώνονται ξανά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η λάμψη εμφανίζεται όταν το φως του ήλιου ανακινεί ατμοσφαιρικά μόρια και άτομα, όπως το άζωτο και το οξυγόνο. Οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, λόγω θέσης, μπορούν να διακρίνουν με μεγαλύτερη ευκρίνεια τη πράσινη νυχτερινή λάμψη της Γης. Σημειώνεται ότι η φωτεινή επιφάνεια της Γης μπορεί να «υπεκεράσει» την πράσινη λάμψη της. Το ίδιο ισχύει και για άλλους πλανήτες, και γι αυτόν τον λόγο η ανίχνευση της πράσινης λάμψης γύρω από τον Άρη είναι τόσο συναρπαστική.

«Μία από τις πλέον φωτεινές εκπομπές της Γης προέρχεται από τη νυχτερινή λάμψη, από άτομα οξυγόνου που εκπέμπουν ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος φωτός που δεν είχαμε παρατηρήσει ποτέ σε έναν άλλο πλανήτη», ανέφερε ο Jean-Claude Gérard, αστρονόμος, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιο. Το ExoMars Trace Gas Orbiter μελετά τον πλανήτη Άρη από τον Οκτώβριο του 2016. Τι είναι η πράσινη λάμψη; Συγκρίνοντας τους δύο πλανήτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πράσινη λάμψη του Άρη είναι διαφορετική από αυτή της Γης.

Η εκπομπή στον Άρη παράγεται ως διοξείδιο του άνθρακα, και χωρίζεται στα συστατικά μέρη του: μονοξείδιο του άνθρακα και οξυγόνο. Σύμφωνα με τον Gérard «τα άτομα οξυγόνου που προκύπτουν λάμπουν τόσο στο ορατό όσο και στο υπεριώδες φως». Παρότι τα θεωρητικά μοντέλα ήδη υποστήριζαν ότι αυτή η λάμψη θα δημιουργούταν στον Άρη είναι τελικά πολύ ισχυρότερα από την ορατή εκπομπή της Γης. Ο Gérard υποστηρίζει πως οι επιστήμονες θα πρέπει να μελετήσουν πώς συμπεριφέρονται τα άτομα οξυγόνου, κομβικό στοιχείο για την ατομική και την κβαντική φυσική. Η παρατήρηση της ατμοσφαιρικής λάμψης μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα για τη σύνθεση της αλλά και την ενέργεια που λαμβάνει τόσο από το ηλιακό φως όσο και από τον ηλιακό άνεμο, ή από ρεύματα φορτισμένων σωματιδίων που κινούνται στο ηλιακό σύστημα. 

Ακόμη, μελετώντας την πράσινη λάμψη του Άρη, οι ερευνητές μπορούν να κατανοήσουν τη δομή αυτού του στρώματος της ατμόσφαιρας του πλανήτη, να προσδιορίσουν καλύτερα το υψόμετρό της και ίσως να παρατηρήσουν πιθανές αλλαγές στην αντίδραση στον ήλιο. Η καλύτερη κατανόηση της ατμόσφαιρας του Άρη σημαίνει ότι οι διαστημικές υπηρεσίες θα μπορούν να προετοιμαστούν για τα σκάφη που μπαίνουν σε τροχιά ή αυτά που αναμένεται να προσεδαφιστούν. Σημειώνεται ότι η ExoMars αναμένεται να στείλει το όχημα Rosalind Franklin στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη το 2022. 

Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,371,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1739,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,42,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,587,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,35,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,645,ΒΙΝΤΕΟ,147,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,57,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,80,ΕΛΛΑΔΑ,222,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,12,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,65,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,90,Κόσμος,9156,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,20,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,60,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5732,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,68,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,991,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2329,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,36,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,475,Eco-News,2665,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Διαστημόπλοιο κατέγραψε εντυπωσιακή «πράσινη λάμψη» στον Άρη
Διαστημόπλοιο κατέγραψε εντυπωσιακή «πράσινη λάμψη» στον Άρη
Διαστημόπλοιο κατέγραψε εντυπωσιακή «πράσινη λάμψη» στον Άρη
https://www.lifo.gr/icache/520/383/1/1637571_prasini-lampsi-aris.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_949.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_949.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content