Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Ιστορίες μιας Aνάσας και Στοχασμοί για την Αφήγηση»

Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Ιστορίες μιας Aνάσας και Στοχασμοί για την Αφήγηση»

⍆Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας... και ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης(ΠΟΦΑ), αναγνωρίζοντας τη διαχρονική σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο της αφήγησης στην ζωή του ανθρώπου, πραγματοποιούν μια δράση με σύντομες αφηγήσεις από καταξιωμένους/ες αφηγητές/τριες της χώρας μας, καθώς και με απόψεις τους για τις τεχνικές της αφήγησης. 

Το Φεστιβάλ αφήγησης έχει καθιερωθεί από το 2003 ενώ πραγματοποιείται ανά διετία με πλούσιο πρόγραμμα καθώς απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Φέτος το Φεστιβάλ Αφήγησης είχε καθοριστεί να πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Πλαστήρα με τη συνεργασία του δήμου της περιοχής. Η δυσκολία της Πανδημίας του κορονοϊού ακύρωσε την προγραμματισμένη δράση.

Η συντονίστρια της δράσης και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού καθηγήτρια του Παν. Θεσσαλίας σημειώνει χαρακτηριστικά για τη δράση αυτή.

«Η αφήγηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χαρακτηρίζει διαχρονικά τον άνθρωπο ως δραστηριότητα. Η εναρκτήρια και πρώτη στη χώρα μας εκ μέρους μας προσπάθειας ανάδειξής της με φεστιβαλικό χαρακτήρα, αλλά και με επιστημονικές ανακοινώσεις και αφηγήσεις από σύγχρονους αφηγητές και εναπομείναντες παραμυθάδες, έχει αγκαλιαστεί πανελλαδικά από το κοινό και αυτός είναι ο λόγος που για 17 τώρα χρόνια συνεχίζουμε να επενδύουμε και να προσπαθούμε να αναδείξουμε τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο της στην ζωή του ανθρώπου. Προκειμένου να κρατήσουμε ζεστή αυτήν αγάπη και το ενδιαφέρον του κοινού για τις αφηγήσεις προχωρήσαμε αυτό το καλοκαίρι σε μια διαδικτυακή δράση για την αφήγηση” .

Η “δράση για την αφήγηση” έχει δυο άξονες. Η μια περιλαμβάνει σύντομες αφηγήσεις από καταξιωμένους/ες αφηγητές/τριες της χώρας μας, καθώς και απόψεις τους για τις τεχνικές της αφήγησης”.

Στο δεύτερο σκέλος της δράσης συμμετέχουν ειδικοί/επιστήμονες από άλλα γνωστικά πεδία που καταθέτουν τον δικό τους στοχασμό για τη σχέση της αφήγησης με το πεδίο που “υπηρετούν”. Ανάμεσα στα ονόματα αφηγητών και ηθοποιών που συμμετέχουν σημειώνονται οι: Λίλη Λαμπρέλη, Φίλια Δενδρινού, Νίκη Κάπαρη, Αγνή Στρουμπούλη, Ανθή Θάνου, Δημήτρης Μάλλης, Κλεάρχου Κατερίνα, Κώνστα Τζωρτζίνα, Δημήτρης Προύσαλης. Από άλλα πεδία: Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Λουκάς Ζαχείλας, Ελένη Ανδρέου, καθηγητές παν. Θεσσαλίας, Κώστας Λασκαράτος, δημοσιογράφος, Δημήτρης Γουλής, μέλος ΕΔΙΠ Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Αντώνης Σκιαθάς, ποιητής, Δημήτρης Δακτυλάς, σκηνοθέτης/ηθοποιός, κ.α.

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες, τα βίντεο ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα και προσφέρεται δωρεάν στο κανάλι youtube του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,572,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,622,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,35,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,39,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,44,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9097,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,34,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5709,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2285,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,451,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Ιστορίες μιας Aνάσας και Στοχασμοί για την Αφήγηση»
Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Ιστορίες μιας Aνάσας και Στοχασμοί για την Αφήγηση»
Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Ιστορίες μιας Aνάσας και Στοχασμοί για την Αφήγηση»
https://www.clickatlife.gr/fu/t/138390/1200/10000/000000000059e05a/1/biblio-poli.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_632.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_632.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content