Γενετικά τροποποιημένες κατσίκες ίσως έχουν τη λύση στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Γενετικά τροποποιημένες κατσίκες ίσως έχουν τη λύση στην αντιμετώπιση του καρκίνου

⍆Γενετικώς τροποποιημένες κατσίκες ίσως κάνουν τη διαφορά στον πόλεμο ενάντια ...σε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας του παγκόσμιου πληθυσμού, τον καρκίνο, αναφέρουν ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα
Τις τελευταίες δεκαετίες οι ερευνητές έχουν στραφεί προς τα αντισώματα προκειμένου να πολεμήσουν τον καρκίνο. Τα μονοκλωνικά αντισώματα που αποτελούν πλέον μια άκρως δημοφιλή κατηγορία αντικαρκινικών θεραπειών έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν έναν συγκεκριμένο στόχο και για αυτόν τον λόγο είναι άκρως ελκυστικά στους ερευνητές που μάχονται τον καρκίνο, αφού μπορούν να στοχεύουν αποκλειστικώς τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή. Ενα από τα πιο γνωστά μονοκλωνικά αντισώματα που χρησιμοποιείται σήμερα ενάντια στον καρκίνο είναι η θεραπεία Herceptin για τον καρκίνο του μαστού. Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι σχεδιασμένη να εντοπίζει και να προσδένεται αποκλειστικά στις πρωτεΐνες HER2 που βρίσκονται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο επιστήμονας του AgResearch που αποτελεί ένα από τα εθνικά ερευνητικά ιδρύματα της Νέας Ζηλανδίας δρ Γκετζ Λάιμπλε, οι θεραπείες που βασίζονται σε μονοκλωνικά αντισώματα απαιτούν την παραγωγή μεγάλης ποσότητας αντισωμάτων για τον κάθε ασθενή, μια διαδικασία που συνήθως λαμβάνει χώρα σε κύτταρα θηλαστικών και είναι ιδιαιτέρως ακριβή. Σύμφωνα με τον δρα Λάιμπλε, ζώα όπως οι κατσίκες που μπορούν να παράγουν μεγάλες ποσότητες αντισωμάτων στο γάλα τους ίσως αποτελούν τη λύση για μείωση του κόστους της διαδικασίας.
Θεραπευτικό κατσικίσιο γάλα

Αυτή ακριβώς την πιθανή λύση διερεύνησαν ο δρ Λάιμπλε και οι συνεργάτες του. Οι ερευνητές δημιούργησαν γενετικώς τροποποιημένες κατσίκες, ικανές να παράγουν το μονοκλωνικό αντίσωμα κετουξιμάμπη (cetuximab) το οποίο χορηγείται ενάντια στον καρκίνο του εντέρου. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες εισήγαγαν γονίδια τα οποία κωδικοποιούσαν την παραγωγή του μονοκλωνικού αυτού αντισώματος στο γονιδίωμα κυττάρων κατσίκας. Στη συνέχεια με χρήση αυτών των κυττάρων δημιούργησαν κατσικάκια με εφαρμογή της ίδιας μεθόδου (μέθοδος πυρηνικής μεταφοράς) από την οποία προέκυψε το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό, η προβατίνα Ντόλι. «Τα επιπλέον γονίδια στο γονιδίωμα επέτρεψαν σε αυτές τις κατσίκες να παράγουν το αντίσωμα στο γάλα τους» εξήγησε ο δρ Λάιμπλε και προσέθεσε ότι τα γενετικώς τροποποιημένα ζώα που δημιούργησε με την ομάδα του ήταν υγιέστατα.

Μάλιστα περαιτέρω αναλύσεις έδειξαν ότι το αντίσωμα που περιείχε το γάλα των ζώων ήταν πλήρως λειτουργικό και συγκρίσιμο σε ό,τι αφορούσε τις ιδιότητές του με το αντίστοιχο μονοκλωνικό αντίσωμα που παράγεται σε κύτταρα. Εμφάνιζε μάλιστα και μια σημαντική υπεροχή: ήταν λιγότερο τοξικό.
Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην πλατφόρμα bioRxiv στην οποία εμφανίζονται ιατρικές και βιολογικές μελέτες που δεν έχουν περάσει από τον έλεγχο κριτών.

Και άλλα γενετικώς τροποποιημένα ζώα

Σημειώνεται ότι η ομάδα του Ινστιτούτου AgResearch έχει σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο των γενετικώς τροποποιημένων ζώων. Το 2018 ανακάλυψε έναν νέο τρόπο ώστε να εξαλείφει έναν σημαντικό αλλεργιογόνο παράγοντα του γάλακτος τροποποιώντας γενετικώς αγελάδες. Τώρα βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας των πρώτων «κλιματικά έξυπνων» αγελάδων οι οποίες θα παράγουν περισσότερο γάλα, θα αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες ενώ παράλληλα θα παράγουν και λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου καθώς και χοίρων που θα αποτελούν ιδανικούς δότες οργάνων για τους ανθρώπους στο μέλλον.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1716,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,563,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,615,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,28,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,61,Κόσμος,9090,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,25,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5700,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2272,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,442,Eco-News,2643,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Γενετικά τροποποιημένες κατσίκες ίσως έχουν τη λύση στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Γενετικά τροποποιημένες κατσίκες ίσως έχουν τη λύση στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Γενετικά τροποποιημένες κατσίκες ίσως έχουν τη λύση στην αντιμετώπιση του καρκίνου
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-06/bd04fa6deb7663330c18d29c5078a4dd.jpg?itok=MFoxehjR
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_501.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_501.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content