«Καμπανάκι» από ΟΗΕ και ΠΟΥ: Οι πανδημίες οφείλονται στην καταστροφή της φύσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Καμπανάκι» από ΟΗΕ και ΠΟΥ: Οι πανδημίες οφείλονται στην καταστροφή της φύσης

Πανδημίες όπως ο κορωνοϊός είναι προϊόν της καταστροφής της φύσης από τον άνθρωπο σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του ΟΗΕ, του ΠΟΥ και του WWF και ο κόσμος αποφεύγει να δει τη σκληρή αυτή πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες. Συγκεκριμένα η λαθροθηρία και η εμπορία άγριων ζώων καθώς και η καταστροφή δασών και άλλων περιοχών εξακολουθούν να είναι οι «κινητήριες δυνάμεις» πίσω από τον αυξανόμενο αριθμό ασθενειών που μεταπηδούν από την άγρια ζωή στους ανθρώπους, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν τα ηγετικά στελέχη των οργανισμών στον Guardian. 

Παράλληλα ζητούν μία «πράσινη και υγιή» επαναφορά μετά την πανδημία και μεταρρυθμίσεις με στόχο την «καταστροφική γεωργία» και τη «μη βιώσιμη διατροφή». Από την πλευρά της, έκθεση του WWF, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, προειδοποιεί πως ο κίνδυνος εμφάνισης στο μέλλον μιας νέας ασθένειας είναι υψηλότερος από ποτέ. Παράλληλα επισημαίνει ότι η ασθένεια αυτή δύναται να προκαλέσει καταστροφή στην υγεία, στις οικονομίες και στην παγκόσμια ασφάλεια. 

⍆Όπως μεταδίδει ο Guardian υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν εκδώσει σειρά προειδοποιήσεων... από τον Μάρτιο με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κόσμο σε θέματα βιοποικιλότητας να υποστηρίζουν ότι ακόμη πιο θανατηφόρα κρούσματα ασθενειών είναι πιθανά στο μέλλον, εάν δεν σταματήσει άμεσα η ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού κόσμου. 

Παράλληλα, εφέτος τον Ιούνιο, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το περιβάλλον και ένας διακεκριμένος οικονομολόγος δήλωσαν πως ο κορωνοϊός αποτελεί ένα «σήμα SOS» για τις ανθρώπινες δραστηριότητες και ότι η κρατούσα οικονομική σκέψη «δεν αναγνωρίζει ότι ο ανθρώπινος πλούτος εξαρτάται από το φυσικό περιβάλλον». 

«Έχουμε δει πολλές ασθένειες να αναδύονται με τα τελευταία χρόνια, Zika, AIDS, Sars και Έμπολα και όλες προέρχονται από ζωικούς πληθυσμούς που βρίσκονται κάτω από σοβαρές περιβαλλοντικές πιέσεις», υποστηρίζουν οι Elizabeth Maruma Mrema, επικεφαλής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα, Maria Neira, διευθύντρια περιβάλλοντος και υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και Marco Lambertini, επικεφαλής του WWF International, με άρθρο τους στη βρετανική εφημερίδα όπου κάνουν λόγο «για εκδηλώσεις της επικίνδυνα ανισόρροπης σχέσης μας με τη φύση».

«Όλα δείχνουν ότι η δική μας καταστροφική συμπεριφορά απέναντι στη φύση θέτει σε κίνδυνο τη δική μας υγεία, μια σκληρή πραγματικότητα που αγνοούμε συλλογικά εδώ και δεκαετίες». Παράλληλα υποστηρίζουν πως ενώ ο κορωνοϊός μας έδωσε έναν ακόμη λόγο για την προστασία της φύσης «βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο» και παραθέτουν αναφορές για αυξημένη λαθροθηρία, παράνομη υλοτομία και δασικές πυρκαγιές σε Μεκόνγκ, Αμαζόνιο και Μαδαγασκάρη ενώ καταγγέλλουν ότι πολλές χώρες εμπλέκονται σε βιαστικά «περιβαλλοντικά πισωγυρίσματα» και περικοπές στη χρηματοδότηση για την προστασία του περιβάλλοντος. 

«Πρέπει να υποστηρίξουμε μια δίκαιη, υγιή και πράσινη ανάκαμψη και να ξεκινήσουμε μια ευρύτερη μεταμόρφωση προς ένα μοντέλο που θα θέτει τη φύση ως θεμέλιο μιας υγιούς κοινωνίας». Σύμφωνα με τα τρία ανώτερα στελέχη η εξοικονόμηση πόρων από «την προστασία του περιβάλλοντος, τα συστήματα υγείας και τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλισης» έχει ήδη αποδεχθεί λανθασμένη και «ο λογαριασμός θα πληρωθεί πολλές φορές». 

Η έκθεση του WWF καταλήγει αναφέροντας ότι οι βασικοί παράγοντες για ασθένειες που μεταδίδονται από τα άγρια ζώα στον άνθρωπο είναι η καταστροφή της φύσης, η εντατικοποίηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, καθώς και η εμπορία και η κατανάλωση άγριων ζώων. Η έκθεση καλεί όλες τις κυβερνήσεις να εισαγάγουν και να επιβάλουν νόμους για να σταματήσει η καταστροφή της φύσης. Το βόειο κρέας, το φοινικέλαιο και η σόγια συγκαταλέγονται μεταξύ των προϊόντων που συνδέονται συχνά με την αποψίλωση των δασών και οι επιστήμονες υποστηρίζουν συχνά ότι η αποφυγή κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών είναι ο μοναδικός τρόπος για να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον πλανήτη. 

Σύμφωνα με το WWF το 60-70% των νέων ασθενειών που εμφανίστηκαν στους ανθρώπους μετά το 1990 προέρχονταν από την άγρια φύση. Κατά την ίδια περίοδο, έχουν αποψιλωθεί 178 εκατομμύρια εκτάρια δάσους, έκταση επτά φορές μεγαλύτερη από το Ηνωμένο Βασίλειο.


Το διάβασα στο www.lifo.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1791,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,636,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,81,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,702,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,18,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1784,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,164,Κόσμος,9315,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,5,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,157,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1493,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5798,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1035,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2436,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,64,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,534,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: «Καμπανάκι» από ΟΗΕ και ΠΟΥ: Οι πανδημίες οφείλονται στην καταστροφή της φύσης
«Καμπανάκι» από ΟΗΕ και ΠΟΥ: Οι πανδημίες οφείλονται στην καταστροφή της φύσης
«Καμπανάκι» από ΟΗΕ και ΠΟΥ: Οι πανδημίες οφείλονται στην καταστροφή της φύσης
https://www.lifo.gr/icache/870/612/1/1637799_poy-ohe-pandhmies.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_498.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_498.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content