================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου σε διάφορες πόλεις του κόσμου

⍆Μία δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ ήταν...
ορατή, μερικώς, και από την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη έκλειψη, που συμπίπτει με το θερινό ηλιοστάσιο και ονομάζεται «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει τελείως τον δίσκο του Ήλιου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φωτεινός δακτύλιος γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι.

Δείτε live την εξέλιξη της έκλειψης στον υπόλοιπο κόσμοΗ έκλειψη περνάει από Αφρική και Ασία, ενώ στην Ελλάδα ήταν ορατή ως μερική έκλειψη με κάλυψη του ηλιακού δίσκου που ήταν μεγαλύτερη στα νότια και ανατολικά (30% στη Ρόδο), και μικρότερη στα βόρεια και δυτικά (13% στην Κέρκυρα). Στην Αθήνα η κάλυψη ήταν ποσοστό 20% επί της φαινόμενης ηλιακής διαμέτρου που αντιστοιχεί σε περίπου 11% επί της φαινόμενης ηλιακής επιφάνειας. Στην Αθήνα η διάρκεια της έκλειψης ήταν, περίπου, 1 ώρα και 23 λεπτά.


Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προκειμένου κάποιος να παρακολουθήσει μία έκλειψη θα πρέπει να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με ειδικά ηλιακά φίλτρα και όχι με γυμνά μάτια, επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία.


Το διάβασα στο www.protothema.gr
Η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου σε διάφορες πόλεις του κόσμου Reviewed by ploumistos.com on 11:04 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.