Ιστορική δικαστική απόφαση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ιστορική δικαστική απόφαση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

⍆Μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, που... επεκτείνονται και στο Διαδίκτυο,... επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας, το οποίο εξέδωσε μια σημαντική απόφαση σχετικά με την προσβολή προσωπικότητας με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι από τις φορές εκείνες που η Δικαιοσύνη καλείται να εφαρμόσει το υπάρχον νομικό «οπλοστάσιο» και να το επεκτείνει σε περιπτώσεις που σύγχρονες μορφές τεχνολογίας, όπως οι πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, χρησιμοποιούνται -κατά περίπτωση - ως μέσο προσβολής έννομων αγαθών.

Μια τέτοια ασυνήθιστη υπόθεση έφτασε μέχρι τη Δικαιοσύνη, η οποία κλήθηκε να επαναπροσδιορίσει τα όρια προσέγγισης και επαφής μεταξύ των διαδίκων και στο Διαδίκτυο. Η ιστορία, όπως προκύπτει από τη δημοσιευμένη απόφαση, αφορά την παρενόχληση που φέρεται να έκανε μια γυναίκα σε έναν άντρα όχι μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο των τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά και με μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και χρήση ψεύτικων λογαριασμών.

Ετσι, το δικαστήριο κρίνοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαγορεύει με την απόφασή του στην εν λόγω γυναίκα να προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο την τιμή και την υπόληψη του αιτούντος. Και συγκεκριμένα ο δικαστικός λειτουργός αποφαίνεται ότι πρέπει να παύσει να επικοινωνεί μαζί του (διά ζώσης, τηλεφωνικά) και να τον προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων αλλά και να προβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο στο Διαδίκτυο σε αναρτήσεις προσβλητικές της προσωπικότητάς του.

«Ολέθρια» σχέση
Η πρώτη γνωριμία έγινε μέσω Instagram και Facebook. Η μεταξύ τους σχέση όμως δεν κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά τον αποκλεισμό που επέβαλε σε αυτήν ο αιτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την άρνησή του να απαντήσει στις κλήσεις της, εκείνη φέρεται ότι άρχισε να ενοχλεί τους φίλους του και τα μέλη της οικογένειάς του και να δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φερόμενο χρήστη τον αιτούντα, στέλνοντας μηνύματα τόσο σε αυτόν όσο και σε φίλους και συναδέλφους του. Παρά τις διαρκείς προσπάθειες του τελευταίου να την πείσει να σταματήσει να τον ενοχλεί και παρά την έκδοση προσωρινής διαταγής, η γυναίκα - κατά τα καταγγελλόμενα - συνέχισε την ίδια συμπεριφορά.

Το δικαστήριο στάθμισε όλη αυτή τη συμπεριφορά της γυναίκας, η οποία εκδηλωνόταν κυρίως μέσω των social media, και έκρινε ότι είναι προσβλητική για την προσωπικότητα του αιτούντος και «δη των ειδικότερων εκφάνσεών της επί της τιμής, της ιδιωτικής ζωής της σφαίρας του απορρήτου, που φορτίζει και διαταράσσει τον ψυχικό του κόσμο και του δημιουργεί προβλήματα στην προσωπική και κοινωνική του ζωή».

Επιπλέον, με βάση και τα στοιχεία του φακέλου κρίθηκε ότι «ο κίνδυνος επαναλήψεως της κατά τα ως άνω συμπεριφοράς της καθ' ης πιθανολογείται άμεσος και υπαρκτός» και για τον λόγο αυτόν το δικαστήριο αποφάσισε τη λήψη συγκεκριμένων ασφαλιστικών μέτρων. Και αυτά δεν αρκούσε να περιορίζονται μόνο στην απαγόρευση της προσωπικής ή τηλεφωνικής επαφής, όπως σε παλαιότερες πιο «παραδοσιακές» αποφάσεις... Ως εκ τούτου η απαγόρευση προσβλητικών σχολίων για το πρόσωπό του επεκτάθηκε και στο Διαδίκτυο. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν τηρηθεί η δικαστική απόφαση, προβλέπεται χρηματική ποινή 500 ευρώ και προσωπική κράτηση διάρκειας τριών μηνών, για κάθε παραβίαση της προαναφερομένης διάταξης.

Το διάβασα στο tanea.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1716,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,563,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,615,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,28,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,61,Κόσμος,9090,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,25,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5700,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2272,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,442,Eco-News,2643,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ιστορική δικαστική απόφαση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ιστορική δικαστική απόφαση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ιστορική δικαστική απόφαση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2020/06/twitter_facebook_social_media-100778753-large-768x520.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_29.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/blog-post_29.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content