Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Η Κομισιόν θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες ως το 2030

Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Η Κομισιόν θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες ως το 2030

⍆Τα μπέργκερ του 2030 δεν θα μοιάζουν με αυτά που απολαμβάνουν τώρα... όσοι υποκύπτουν σε αυτό τον πειρασμό. Ή τουλάχιστον, αυτή είναι η πρόθεση της Κομισιόν. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο που έγινε γνωστό ως «από τη φάρμα στο πιρούνι», στόχος του οποίου είναι να αλλάξουν οι διατροφικές συνθήκες στη «γηραιά» ήπειρο την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να γίνει πιο βιώσιμος ο αγροδιατροφικός τομέας.

 Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει νομοσχέδια και στόχους που- τουλάχιστον στη θεωρία- θα κάνει πιο υγιεινά τα τρόφιμα, περισσότερο θρεπτικά και θα βασίζονται πιο πολύ στα φυτά. Και βέβαια, μέσα σε όλα αυτά, ο καταναλωτής θα κάνει πιο ευσυνείδητες επιλογές.  Όπως προδίδει και ο τίτλος του, το πρόγραμμα της Κομισιόν θα επηρεάσει όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων. Από την καλλιέργεια μέχρι να φτάσει στο πιάτο.

 Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; 

Το Politico επιχείρησε να δώσει μια απάντηση, φτιάχνοντας αυτό που- μελλοντικά- θα είναι το ιδανικό μπέργκερ για την ΕΕ, αν εφαρμοστεί πλήρως η εν λόγω στρατηγική. Το μπέργκερ των «ονείρων» της Κομισιόν για το 2030 

 Ψωμί 

Το ψωμί πιθανότατα θα είναι φρέσκο- όχι κατεψυγμένο- και θα προέρχεται από τοπικό φούρνο, καθώς οι Βρυξέλλες στοχεύουν να μικρύνουν την εφοδιαστική αλυσίδα εντός της ΕΕ και με τους εμπορικούς εταίρους της. Το 2019 η ΕΕ εισήγαγε σιτάρι αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από χώρες εκτός της Ένωσης. Στο μέλλον, η ΕΕ σχεδιάζει να είναι περισσότερο αυτάρκης και να χρησιμοποιεί συστατικά που παράγει η ίδια για τα τρόφιμα. Το ψωμάκι επίσης πιθανότατα θα είναι ολικής άλεσης, καθώς η Κομισιόν το θεωρεί πιο υγιεινή επιλογή.

Κρέας 

Το μπιφτέκι μπορεί να είναι λαχανικών- ή με βάση τα έντομα- καθώς η Κομισιόν επιθυμεί να υιοθετήσουν οι Ευρωπαίοι μια πιο φυτική διατροφή, με λιγότερο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας. Η πρόταση περιλαμβάνει έρευνα για εναλλακτικές πρωτεΐνες, όπως φυτικές, από θαλασσινά ή βασισμένες στα έντομα και σε υποκατάστατα κρέατος. Αν κάποιος επιμένει στο παραδοσιακό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, η μερίδα θα είναι πιθανόν μικρότερη από ότι τώρα, καθώς με βάση τη στρατηγική της Κομισιόν η σημερινή κατανάλωση κόκκινου κρέατος από τους Ευρωπαίους είναι πολύ υψηλή και, κατά συνέπεια, ανθυγιεινή. Ένα μπιφτέκι κοτόπουλου επίσης είναι μια επιλογή, αφού η πρόταση αφορά μόνο τη μείωση κόκκινου κρέατος. 

Τυρί 

Επιθυμία των Βρυξελλών είναι σε μια δεκαετία από σήμερα οι καταναλωτές να μπορούν να ελέγξουν σωστά το τυρί τους πριν το αγοράσουν, έχοντας πρόσβαση στα πάντα, από τη διατροφική αξία μέχρι την προέλευσή του. Πιο συγκεκριμένα, η στρατηγική επιζητά μια εναρμονισμένη, υποχρεωτική ετικέτα με αναγραφή των διατροφικών στοιχείων στην μπροστινή πλευρά της συσκευασίας, παρόμοια με το σύστημα που εφαρμόζεται στη Γαλλία και τη Βρετανία, το οποίο υποδεικνύει πόσο υγιεινό- ή ανθυγιεινό- είναι ένα τρόφιμα. Επίσης, θέλει να υπάρχουν ετικέτες προέλευσης στα γαλακτοκομικά και τα κρέατα, ενώ αναφέρει ότι αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν κάποιου είδους «πράσινη σήμανση» αν έχουν παραχθεί με βιώσιμο τρόπο. 

 Λαχανικά 

Το μελλοντικό μπέργκερ θα είναι γεμάτο φρέσκα λαχανικά, καθώς οι Βρυξέλλες επιθυμούν την αύξηση της κατανάλωσής τους. Τα λαχανικά θα καλλιεργούνται με τη μισή ποσότητα εντομοκτόνων και χημικών λιπασμάτων και- ιδανικά- θα προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες. Το σχέδιο θέτει στόχο την αύξηση της βιολογικής παραγωγής στο ¼ της καλλιεργήσιμης γης της ΕΕ έως το 2030, από 7,5% που είναι σήμερα. 

 Κέτσαπ και μαγιονέζα 

Συνήθως περιέχουν υψηλές ποσότητες λιπαρών, ζάχαρης και αλατιού, οπότε δύσκολα θα παραμείνουν στο μπέργκερ του μέλλοντος. Πιθανές εναλλακτικές είναι κέτσαπ από παντζάρι ή γλυκιά πάπρικα, που είναι «πιο υγιεινές, οργανικές και με χαμηλή ποσότητα ζάχαρης». 

Τιμή 

Όχι πολύ υψηλή, ούτε πολύ χαμηλή. Από τη μία, η Κομισιόν θέλει να κάνει πιο προσιτές για όλους τις υγιεινές και βιώσιμες διατροφικές επιλογές. Για παράδειγμα, προτείνει μειωμένο ΦΠΑ για τη στήριξη των βιολογικών φρούτων και λαχανικών. Την ίδια ώρα το σχέδιο θέλει να διασφαλίσει ότι η τιμή των τροφίμων δεν θα «υπονομεύει την αξία τους στη συνείδηση των καταναλωτών»


Το διάβασα στο www.lifo.gr


Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,41,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5706,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,448,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Η Κομισιόν θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες ως το 2030
Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Η Κομισιόν θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες ως το 2030
Μπέργκερ με μπιφτέκι από έντομα: Η Κομισιόν θέλει να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες ως το 2030
https://img.huffingtonpost.com/asset/5eda5a73240000fc148ec2f8.jpeg?ops=1778_1000
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/06/2030.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/06/2030.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content