Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η συλλογή στοιχείων των προπληρωμένων καρτών SIM δεν παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η συλλογή στοιχείων των προπληρωμένων καρτών SIM δεν παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή

⍆Με μία ενδιαφέρουσα απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου... έκρινε σήμερα πως η νομοθετική απαίτηση για τη συλλογή δεδομένων από εταιρείες τηλεπικοινωνιών με σκοπό την ταυτοποίηση χρηστών προπληρωμένων καρτών SIM, δεν παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή (άρθρο 8 ΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, μετά από τροποποιήσεις της γερμανικής νομοθεσίας περί τηλεπικοινωνιών το 2004 (Telecommunications Act), οι εταιρείες υποχρεώθηκαν να συγκεντρώνουν και να αποθηκεύουν τα προσωπικά στοιχεία όλων των πελατών τους, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών προπληρωμένων καρτών SIM, κάτι που δεν απαιτούνταν παλαιότερα.

Οι προσφεύγοντες, Patrick Breyer και Jonas Breyer, Γερμανοί υπήκοοι και ακτιβιστές για τις πολιτικές ελευθερίες και επικριτές της κρατικής επιτήρησης ήταν χρήστες τέτοιων καρτών και συνεπώς έπρεπε να καταχωρίσουν στους παρόχους υπηρεσιών τους τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως οι τους αριθμούς των τηλεφώνου τους, τις ημερομηνίες γέννησης και τις διευθύνσεις τους.

Το 2005 υπέβαλαν συνταγματική καταγγελία κατά διαφόρων τμημάτων του εν λόγω νόμου, συμπεριλαμβανομένων διατάεξων που αφορούσαν την υποχρέωση συλλογής των δεδομένων και την πρόσβαση των αρχών, τόσο αυτομάτως όσο και κατόπιν αιτήσεως.

Στις 24 Ιανουαρίου 2012 το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι εν λόγω διατάξεις ήταν αναλογικές και δικαιολογημένες.

Έπειτα από προσφυγή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε, με έξι ψήφους υπέρ και μία κατά, ότι δεν υφίσταται παραβίαση του άρθρου 8 (δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η συλλογή των ονομάτων και των διευθύνσεων των προσφεύγοντων ως χρηστών προπληρωμένων καρτών SIM συνιστά περιορισμένη παρέμβαση στα δικαιώματά τους.

Ο εν λόγω νόμος είχε πρόσθετες διασφαλίσεις, ενώ οι χρήστες μπορούσαν επίσης να απευθυνθούν σε ανεξάρτητους φορείς προστασίας δεδομένων για να επανεξετάσουν τα αιτήματα των αρχών και να ασκήσουν ένδικα μέσα, εάν είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με το ΕΔΔΑ, η Γερμανία δεν υπερέβη τα όρια της διακριτικής της ευχέρειας (“περιθώριο εκτίμησης”) κατά την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και, ως εκ τούτου, δεν υπήρξε παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφεύγοντων με τη συλλογή των δεδομένων τους.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,448,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η συλλογή στοιχείων των προπληρωμένων καρτών SIM δεν παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η συλλογή στοιχείων των προπληρωμένων καρτών SIM δεν παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η συλλογή στοιχείων των προπληρωμένων καρτών SIM δεν παραβιάζει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή
https://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/900x450/%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%911.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/sim.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/sim.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content