Ginkgo Biloba: Το βότανο που μειώνει τις φλεγμονές, την κατάθλιψη και ανεβάζει τις επιδόσεις στο σεξ

Ginkgo Biloba: Το βότανο που μειώνει τις φλεγμονές, την κατάθλιψη και ανεβάζει τις επιδόσεις στο σεξ

⍆To τζίνγκο μπιλόμπα (Ginkgo Biloba) ή σαλιβουρία, ή γίνκο το δίλοβο είναι ένα... παμπάλαιο εκχύλισμα βοτάνου που χρησιμοποιείται στην Κίνα αιώνες τώρα για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών και καταστάσεων υγείας. Πράγματι, σύμφωνα με το Examine.com είναι «το πιο γνωστό βότανο που ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου». Εδώ και χρόνια το ginkgo μελετάται ευρέως για τις αποτελεσματικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαθέτει και οι οποίες επιδρούν θετικά στα αιμοπετάλια και το κυκλοφορικό σύστημα.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα οφέλη του τζίνγκο μπιλόμπα περιλαμβάνουν βελτιωμένη γνωστική λειτουργία, θετική διάθεση, αυξημένη ενέργεια, βελτιωμένη μνήμη και μειωμένο κίνδυνο συμπτωμάτων που σχετίζονται με πολλαπλές χρόνιες παθήσεις.

Τι είναι το τζίνγκο μπιλόμπα;
Το Ginkgo biloba (επιστημονική ονομασία Salisburia adiantifolia) είναι ένα φυσικό εκχύλισμα που προέρχεται από το φύλλο του κινεζικού δέντρου ginkgo. Η δράση του είναι τόσο αποτελεσματική, ώστε συνιστά συνταγογραφούμενο βότανο στη Γερμανία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ιστορικά, έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό φάρμακο για τη ΔΕΠΥ, την άνοια και άλλες καταστάσεις. Το Ginkgo είναι αντικείμενο μελετών για δεκαετίες στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Κίνα. Παρόλο που η κινεζική βοτανοθεραπεία χρησιμοποιεί τόσο τα αποξηραμένα φύλλα όσο και τους σπόρους, οι κλινικές μελέτες εστιάζονται στην αποτελεσματικότητα του τυποποιημένου υγρού εκχυλίσματος τζίνγκο μπιλόμπα, το οποίο προέρχεται από τα αποξηραμένα πράσινα φύλλα του φυτού, πλούσιου σε φλαβονοειδή, τερπενοειδή και αμινοξέα.

Τι κάνει το ginkgo τόσο ισχυρό;
Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και τις τρέχουσες κλινικές μελέτες, το ginkgo biloba είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και πολυτρόπως επωφελές για τον οργανισμό, διότι ασκεί προστατευτικά αποτελέσματα κατά της μιτοχονδριακής βλάβης και του οξειδωτικού στρες – μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης φλεγμονών και βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες, υποκείμενες αιτίες κοινών ασθενειών.

Τα κύρια συστατικά του, τα φλαβονοειδή και τα τερπενοειδή, διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενδεχομένως να επιβραδύνουν την εξέλιξη ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, παρεμποδίζοντας τη βλάβη σε ιστούς, κύτταρα και DNA.

Τζίνγκο μπιλόμπα : Οφέλη για την Υγεία

Τα οφέλη και οι χρήσεις του τζίνγκο μπιλόμπα περιλαμβάνουν τα εξής στοιχεία:
  • Στήριξη της γνωστικής/εγκεφαλικής δραστηριότητας, βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης.
  • Αυξημένη αγγειακή διαστολή, ροή αίματος και καλύτερη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.
  • Στήριξη της ανοσολογικής λειτουργίας λόγω των μηχανισμών αποτοξίνωσης και της ανοσολογικής λειτουργίας.
  • Ενίσχυση της αποκατάστασης μετά από εγκεφαλικά επεισόδια.
  • Αντιμετώπιση ιατρικών καταστάσεων όπως προβλήματα κυκλοφορικού και ελλειματικής μνήμης.
  • Μείωση των κοινών διαταραχών της διάθεσης όπως το άγχος και η κατάθλιψη, καθώς και όσων προκαλούνται από το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.
  • Θεραπεία πονοκεφάλων και ημικρανιών.
  • Βελτίωση της libido.
  • Βελτίωση της ποιότητας ύπνου.
  • Μείωση των συμπτωμάτων λόγω ωτικών ασθενειών, όπως απώλεια ακοής, ζάλη και εμβοές.
Ας δούμε αναλυτικά πώς λειτουργεί αυτό το ισχυρό βότανο:
Προστασία και ενίσχυση γνωστικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με έρευνες το ginkgo προστατεύει από γνωστικές διαταραχές, ενισχύοντας την εγκεφλική λειτουργία, ιδιαίτερα ατόμων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, άνοια ή αγγειακά προβλήματα που προκαλούνται από εγκεφαλικό (απώλεια ροής αίματος στα αγγεία του εγκεφάλου).

Σύμφωνα με μια αναφορά στο Διεθνές Περιοδικό Φυτοθεραπείας και Φυτοφαρμακολογίας, αυτό το βότανο είναι «σήμερα το πιο ευρέως διαδεδομένο φυτικό φάρμακο για γνωστικές διαταραχές και νόσο του Alzheimer (AD)». Παράλληλα, βοηθά στην αποκατάσταση εγκεφαλικής ανεπάρκειας – μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από χρόνια ελλειμματική συγκέντρωση, σύγχυση, μειωμένη φυσική απόδοση, κόπωση, πονοκεφάλους και αλλαγές στη διάθεση.

Πολλά από τα ευεργετικά αποτελέσματα του τζίνγκο μπιλόμπα, σύμφωνα με τους ερευνητές, βασίζονται στο γεγονός ότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες που αυξάνει την αντιοξειδωτική δράση, μειώνει το οξειδωτικό στρες και βελτιώνει την κυκλοφορία. Μια άλλη θεωρία είναι ότι, επειδή μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της πρόσληψης γλυκόζης από τα εγκεφαλικά κύτταρα, έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη μετάδοση των νευρικών σημάτων που είναι υπεύθυνα για τη μνήμη, τη διάθεση, την ολοκλήρωση των εργασιών, την ρύθμιση του καρδιακού παλμού και την υγεία των ματιών.

Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές το εκχύλισμα ginkgo biloba σε συνδυασμό με ασπιρίνη μείωσε τα γνωστικά και νευρολογικά ελλείμματα μετά από οξύ ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Παράλληλα, οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση της αυτοεκτίμησης και της ποιότητας ζωής, καλύτερες κινητικές επιδόσεις και συναισθηματική υγεία, χωρίς αναφορά σε ανεπιθύμητες παρενέργειες ή δυσανεξία.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε μικτά και αντιφατικά αποτελέσματα εν γένει. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία η προστασία από τη γνωστική παρακμή δεν λειτουργεί σε όλους τους υγιείς ηλικιωμένους ενήλικες. Επίσης, η βελτίωση της μνήμης δεν τεκμηριώθηκε σε όλες τις μελέτες.

Βελτιώνει συμπτώματα της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ
Αν και δεν είναι μια ολιστική θεραπεία, σύμφωνα με την βιβλιογραφία το τζίνγκο μπιλόμπα φαίνεται ότι ωφελεί τους ενήλικες με άνοια ή Αλτσχάιμερ (Alzheimer). Σύμφωνα με μια μελέτη «υπάρχουν σαφή στοιχεία για τη στήριξη της αποτελεσματικότητας των GBE για ήπια νοητική εξασθένιση και άνοια, ενώ το ζήτημα της αποτελεσματικότητας για την πρόληψη της γνωσιακής παρακμής εξακολουθεί να είναι ανοικτό». Ωστόσο, μερικοί ερευνητές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη χρήση του ginkgo.

Καταπολέμηση του άγχους
Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, υψηλής ποιότητας μεγαλύτερη δόση (μέχρι 480 mg) τζίνγκο μπιλόμπα μείωσε τα γενικευμένα συμπτώματα στρες και άγχους. Ωστόσο, αυτό το βότανο δεν φαίνεται να επιδρά στην κατάθλιψη ή σε άλλες διαταραχές της διάθεσης, ενώ φαίνεται ότι αυξάνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ψυχικών ασθενειών.

Ανασκούφιση από συμπτώματα προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου
Ορισμένες έρευνες έχουν δώσει θετικά αποτελέσματα για την επίδραση του τζίνγκο μπιλόμπα στη μείωση των συμπτωμάτων PMS – όπως αλλαγές στη διάθεση, πονοκεφάλοι, άγχος, κόπωση και μυαλγίες. Σύμφωνα με μελέτες παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της συνολικής σοβαρότητας των φυσικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων γυναικών με PMS.

Βοηθά στη Διατήρηση της Καλής Υγείας των Ματιών.
Ενδεχομένως να χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία, ωστόσο όπως προκύπτει, το τζίνγκο μπιλόμπα βελτιώνει την υγεία των ματιών. Σύμφωνα με μελέτες το βότανο φαίνεται ότι μείωσε τον κίνδυνο εκφύλισης ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας χάρη στους παράγοντες ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων και την πρόληψη της βλάβης που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μελέτες το ginkgo biloba μπορεί να βελτιώσει την όραση, ωστόσο, δεν είναι σαφές ακόμη κατά πόσο προλαμβάνει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω γήρατος.

Ένα άλλο όφελος ενδεχομένως να είναι η ιδιότητα του ginkgo να μειώνει τα συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας, που προκαλεται από ιούς ή βακτηρίδια και συχνά εξαφανίζεται μόνη της μέσα σε 10 ημέρες. Σε σύγκριση με τις οφθαλμικές σταγόνες εικονικού φαρμάκου, οι σταγόνες με εκχύλισμα ginkgo biloba μείωσαν τα συμπτώματα επιπεφυκίτιδας που προκαλούνται από αλλεργίες.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή θεραπεία Δ.Ε.Π.Υ.
Σύμφωνα με μελέτες το τζίνγκο μπιλόμπα μπορεί να είναι σχετικά αποτελεσματικό στη μείωση των συμπτωμάτων Δ.Ε.Π.Υ. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, δοσολογία έως και 120 mg ημερησίως, οδήγησε σε χαμηλότερα συμπτώματα Δ.Ε.Π.Υ. Ωστόσο, το συμπλήρωμα δεν επέφερε καλύτερη απόδοση από τη μεθυλφαινιδάτη (Ritalin), γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη για μελλοντικές δοκιμές σε υψηλότερες δόσεις.

Βελτίωση της Λίμπιντο


Σύμφωνα με κάποιες πρόσφατες μελέτες, το τζίνγκο μπιλόμπα φαίνεται πως έχει θετική επίδραση στη λίμπιντο, καθώς βοηθά στην αποτελεσματικότερη ροή του αίματος και χαλαρώνει τον μυϊκό ιστό. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το βότανο αυτό ενδεχομένως να θεραπεύει τη σεξουαλική δυσλειτουργία που προκαλείται από τα ψυχοτρόπα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της κατάθλιψης – ειδικά των SSRIs. Περαιτέρω μελέτες είναι απαραίτητες.

Βοηθά στην αντιμετώπιση των ημικρανιών
Το τζίνγκο μπιλόμπα φαίνεται ότι επιδρά θετικά στην ανακούφιση από ημικρανίες, τόσο στη συχνότητα όσο και στη σοβαρότητα των περιστατικών μέσα στο πρώτο τρίμηνο χορήγησης. Τους επόμενους μήνες η βελτίωση συνεχίστηκε κι έδειξε να αυξάνεται. Σύμφωνα με άλλες κλινικές μελέτες, οι ασθενείς έλαβαν συνδυασμό ginkgo biloba, βιταμίνης Β2 και συνενζύμου Q10 για συνολικά τέσσερις μήνες με θαυμάσια αποτελέσματα (πλήρης θεραπεία για το 42% και βελτίωση των συμπτωμάτων στους υπόλοιπους ασθενείς.

Μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της νόσου του υψόμετρου
Αν και δεν υπάρχει σαφής εξήγηση, το τζίνγκο μπιλόμπα φαίνεται πως ανακουφίζει από τα συμπτώματα οξείας νόσου του υψόμετρου όταν ληφθεί πριν από την έναρξη της ορειβασίας. Η δράση είναι πιο αποτελεσματική με τη λήψη 240 χιλιοστόγραμμων για μέχρι πέντε ημέρες πριν από την ορειβασία.

Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου
Σύμφωνα με κλινικές μελέτες τοτζίνγκο μπιλόμπα φαίνεται ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου χωρίς να επηρεάσει τη λειτουργία REM, λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης. Σε υγιή άτομα που πάσχουν από αϋπνία, 240 χιλιοστόγραμμα ginkgo biloba ανά ημέρα μπορεί να αυξήσουν την ποιότητα του ύπνου.

Το Ginkgo biloba βελτιώνει σημαντικά τον ύπνο για άτομα με αϋπνία που λαμβάνουν τριμιπραμίνη, ένα δημοφιλές αντικαταθλιπτικό.

Μπορεί να καταπολεμήσει την ινομυαλγία
Σύμφωνα με μελέτες, ο συνδυασμός CoQ10 και ginkgo βελτιώνουν την ποιότητα ζωής για άτομα που υποφέρουν από ινομυαλγία, μια διαταραχή του νευρικού συστήματος που μπορεί να προκαλέσει κόπωση, πονοκεφάλους, δυσκολία στον ύπνο, άγχος και κατάθλιψη.

Μπορεί να υποστηρίξει την καρδιακή υγεία
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες που αφορούν άτομα υψηλού κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, ασθενείς που λαμβάνουν ginkgo biloba παρουσιάζουν μείωση της συσσώρευσης αρτηριοσκληρωτικής πλάκας (η οποία οδηγεί σε αρτηριοσκλήρωση) καθώς και οξείδωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης.

Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στην αντιοξειδωτική δράση του βοτάνου, ενώ φαίνεται ότι αυξάνει τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου.

Αυξάνει την αποτελεσματικότητα στη θεραπεία της σχιζοφρένειας
Αν και το αποτέλεσμα δεν θεωρείται σημαντικό, το τζίνγκο μπιλόμπα φαίνεται ότι μειώνει αποτελεσματικά τα θετικά και αρνητικά συμπτώματα της σχιζοφρένειας όταν χρησιμοποιείται ως συμπληρωματικό με αντιψυχωσικά φάρμακα. Παράλληλα, ενδεχομένως να βελτιώνει τις αντιδράσεις σε αυτά τα φάρμακα για ασθενείς που θεωρούνται “ανθεκτικοί στη θεραπεία”. Οι δοσολογίες κυμαίνονται από 240-360 χιλιοστόγραμμα ημερησίως σύμφωνα με τις αντίστοιχες μελέτες.

Υγεία του δέρματος
Σύμφωνα με μελέτες, το τζίνγκο μπιλόμπα βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος όταν λαμβάνεται τακτικά, ενώ το συμπλήρωμα ginkgo biloba βελτιώνει ελαφρώς τα συμπτώματα της λεύκης. Σε μορφή κρέμας προσώπου, τα φλαβονοειδή του ginkgo biloba προκάλεσαν μια πολύ αισθητή διαφορά στην ομαλότητα του δέρματος/ τραχύτητα, ρυτίδες και υγρασία. Η αυξημένη ενυδάτωση αυξήθηκε κατά 28% συνολικά, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη φυσική επιβράδυνση της γήρανσης.

Κίνδυνοι και παρενέργειες
Είναι πιθανό να προκύψουν παρενέργειες, αν και γενικά θεωρείται πολύ ασφαλές. Σπάνια έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως ναυτία, διάρροια, ζάλη, πονοκέφαλοι και αλλεργικές αντιδράσεις (αποφύγετε το βότανο εάν είστε αλλεργικοί σε αλκυλοφαινόλες).

Το Ginkgo biloba δεν πρέπει να λαμβάνεται από παιδιά, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές.
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ginkgo Biloba: Το βότανο που μειώνει τις φλεγμονές, την κατάθλιψη και ανεβάζει τις επιδόσεις στο σεξ
Ginkgo Biloba: Το βότανο που μειώνει τις φλεγμονές, την κατάθλιψη και ανεβάζει τις επιδόσεις στο σεξ
Ginkgo Biloba: Το βότανο που μειώνει τις φλεγμονές, την κατάθλιψη και ανεβάζει τις επιδόσεις στο σεξ
https://efarmakeio.gr/image/data/1JOURNAL/BLOG/POSTS/GINKGO-BILOBA-FUSIKO-ENISXUTIKO-MNHMHS/ginkgo-biloba%20(2).jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/ginkgo-biloba.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/ginkgo-biloba.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content