FOMO: Το σύνδρομο του φόβου μήπως χάσεις κάτι αν μείνεις λίγη ώρα «έξω» από τα social media

FOMO: Το σύνδρομο του φόβου μήπως χάσεις κάτι αν μείνεις λίγη ώρα «έξω» από τα social media

⍆Εάν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί, πριν ακόμη σηκωθείς από το κρεβάτι, είναι να...
βλέπεις στο Facebook τι έγινε ενώ κοιμόσουν ή αν την ώρα που τρως με φίλους τσεκάρεις διαρκώς το κινητό σου, τότε είσαι κοντά στο σύνδρομο FOMO.

Δηλαδή, το σύνδρομο του φόβου μήπως χάσεις κάτι αν μείνεις λίγη ώρα «έξω» από τα social media. Aν δεν είσαι ακόμη σίγουρη αν αυτό σε αφορά, σου δίνω και άλλους τρόπους για να το διαπιστώσεις:

‣ Όταν σε καλούν κάπου ή σου προτείνουν να κάνεις κάτι, για να μην έχεις δεσμευτεί μήπως και προκύψει κάτι καλύτερο, η απάντησή σου είναι «θα σε ενημερώσω» ή «θα το δω και θα σου πω».

‣ Πολλές φορές επιλέγεις να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στα κοινωνικά μέσα απ’ ό,τι στην πραγματική ζωή, με την οικογένεια, τους φίλους ή τον εαυτό σου.

Νιώθεις ζήλια, συγκρίνεσαι ή χαλάει η διάθεσή σου όταν κάνεις scroll στο Instagram.

Αν, πάλι, δεν ασχολείσαι καθόλου με το κινητό σου την Κυριακή, γιατί έχεις ξεχαστεί διαβάζοντας πραγματικά βιβλία και όχι… ενημερώσεις, ή λες εύκολα «όχι» σε ένα κάλεσμα προκειμένου να περάσεις χρόνο με το παιδί σου ή με τους φίλους σου, τα πράγματα είναι μάλλον λίγο καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση –και για να μην αναρωτιέσαι– υπάρχουν όμορφοι δημιουργικοί τρόποι για να είσαι σίγουρη ότι επιλέγεις τις στιγμές σου και δε μένεις έξω από την ίδια σου τη ζωή παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω σου, που, τελικά, δε σε αφορούν καθόλου.

Τι να κάνεις για να είσαι σίγουρη ότι επιλέγεις τις στιγμές σου και δε μένεις έξω από την ίδια σου τη ζωή:

Ρώτησε τον εαυτό σου

Υιοθέτησε τη συνήθεια κάθε φορά που μπαίνεις σε δίλημμα για το τι να επιλέξεις να ρωτάς τον εαυτό σου: «Τι θα μου άρεσε τώρα; Με τι θα ένιωθα καλύτερα;». Εάν μπορείς να βρίσκεις μέσα σου αυτό που σε κάνει να νιώθεις και να περνάς καλά, χωρίς να ανησυχείς ότι θα χάσεις κάτι, αυτό σημαίνει ότι μπορείς ακόμη να διασκεδάσεις και να χαρείς αυθεντικά την κάθε στιγμή της ζωής σου.

Αποσυνδέσου

Όταν η φύση της δουλειάς σου είναι συνδεδεμένη με την τεχνολογία, έχεις ένα λόγο ακόμα να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω να βάλεις όρια στη χρήση των μέσων επικοινωνίας. Θύμισε στον εαυτό σου να απενεργοποιήσει το κινητό, να κλείσει το φορητό υπολογιστή, να αποσυνδεθεί από το θόρυβο του κόσμου και να συνδεθεί μ’ εσένα και όσους σου είναι σημαντικοί. Επίλεξε συγκεκριμένες στιγμές, για παράδειγμα τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου ή κάποιες από τις μέρες των διακοπών για συνειδητή αποσύνδεση και νιώσε πιο ανάλαφρα και χαρούμενα.

«Είναι η ζωή μου»
Με αυτή τη φράση θυμήσου πού έχει σημασία για εσένα να επενδύσεις το χρόνο σου: Σε ανθρώπους, σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν, σε χόμπι που θέλεις να εξελίξεις; Κάνε επιλογές που σε γεμίζουν και σε τροφοδοτούν χωρίς να σε στραγγίζουν, χωρίς να σε αφήνουν με το συναίσθημα του «χαμένου χρόνου». Έχει σημασία να συνειδητοποιήσεις τι είναι σημαντικό για εσένα και πώς θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου.

Πιο αργά

Οι σημερινοί ρυθμοί είναι πραγματικά πολύ γρήγοροι αλλά, αν θέλουμε, υπάρχουν ευκαιρίες για μια παύση και μια βαθιά ανάσα. Δημιούργησε στο μυαλό σου την πρόθεση να χαμηλώσει λίγο ταχύτητα και πάρε λίγα λεπτά παραπάνω για να απολαύσεις το φαγητό σου, να περπατήσεις, να μιλήσεις στο τηλέφωνο με ήρεμο τόνο, να διαβάσεις ένα άρθρο που σου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Μια τελευταία σκέψη

Αν δυσκολεύεσαι με όλα τα παραπάνω, αρκεί να θυμάσαι κάποιες βασικές αρχές: Να είσαι παρούσα. Να παρατηρείς. Να νιώθεις. Να γεύεσαι. Να αισθάνεσαι. Να μην επιδιώκεις μόνο τη μεγάλη εικόνα με τα πάντα μέσα, αλλά τις μικρότερες που τη συνθέτουν και αφορούν αυτά που πραγματικά είναι σημαντικά για εσένα.

Το διάβασα στο www.shape.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: FOMO: Το σύνδρομο του φόβου μήπως χάσεις κάτι αν μείνεις λίγη ώρα «έξω» από τα social media
FOMO: Το σύνδρομο του φόβου μήπως χάσεις κάτι αν μείνεις λίγη ώρα «έξω» από τα social media
FOMO: Το σύνδρομο του φόβου μήπως χάσεις κάτι αν μείνεις λίγη ώρα «έξω» από τα social media
https://i0.wp.com/files.shape.gr/2020/01/hand-using-smart-phone-with-social-media-concept-picture-id1173146314.jpg?fit=1200%2C1200&quality=98&strip=info&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/fomo-social-media.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/fomo-social-media.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content