Burnout:Σημάδια που δείχνουν ότι ξεπερνάτε τα όριά σας

Burnout:Σημάδια που δείχνουν ότι ξεπερνάτε τα όριά σας

⍆Οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές που μπορεί να σας εξαντλήσουν. Κατά καιρούς... μάλιστα φορτώνεστε περισσότερα καθήκοντα από όσα μπορείτε να χειριστείτε, με αποτέλεσμα να νιώθετε εγκλωβισμένοι.

Και ενώ οι περιπτώσεις αυτές είναι σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας, ωστόσο πολλές φορές το στρες έχει πιο σοβαρές επιρροές και τότε μιλάμε για το burnout ή σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης. Σε μία πρόσφατη δημοσίευση αυτή την εβδομάδα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι το burnout περιλαμβάνεται στην 11η Αναθεώρηση της Διεθνούς Ταξινόμησης των Ασθενειών (ICD-11), ένα εγχειρίδιο που παρέχει κατευθυντήρια γραμμή στους ιατρούς.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ το burnout δεν είναι ιατρική πάθηση ή ασθένεια, αλλά είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την κατάσταση υγείας ή την επαφή με τις υπηρεσίες υγείας - που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να προσεγγίσουν τους γιατρούς ή άλλους επαγγελματίες υγείας λόγω των σχετικών συμπτωμάτων. Το Burnout ορίζεται στο ICD-11 ως ένα σύνδρομο που θεωρείται ότι προέρχεται από χρόνιο στρες στο χώρο εργασίας το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Ποια είναι όμως τα σημάδια που δηλώνουν ότι μπορεί να έχετε burnout;
Δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί.
Εάν κάθε πρωί ακούτε το ξυπνητήρι αλλά δεν μπορείτε να σηκωθείτε με τίποτα, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικού στρες. Η κορτιζόλη, η ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια και είναι απαραίτητη για να έχετε ενέργεια το πρωί, μπορεί να λείπει λόγω της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Νιώθετε κουρασμένοι παρά τον επαρκή ύπνο.
Όταν νιώθετε μια συνεχόμενη ανάγκη για ξεκούραση παρόλο που κοιμάστε επαρκείς ώρες, τότε το σώμα σας, σας προειδοποιεί ότι κάτι άσκημο συμβαίνει και είναι στα όρια της κόπωσης.

Έχετε λιγούρες για αλμυρά
Το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε μια ανισορροπία των ηλεκτρολυτών, με αποτέλεσμα να ποθείτε το αλάτι.

Διαταραχές του κύκλου σας.
Η επαγγελματική εξουθένωση μπορεί να οδηγήσει σε ορμονικές διαταραχές με αποτέλεσμα να έχετε ακανόνιστο κύκλο και σε ακραίες περιπτώσει μπορεί να οδηγήσει στην υπογονιμότητα.

Νιώθετε ναυτία όταν σηκώνεστε.
Ένα κοινό προειδοποιητικό σημάδι της επαγγελματικής εξουθένωσης είναι η ζαλάδα που νιώθετε όταν σηκώνεστε, λόγω της ανισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Δεν σκέφτεστε καθαρά.
Αρχίζετε και ξεχνάτε πράγματα, δεν είστε σωστοί στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, νιώθετε τη μνήμη σας να σας εγκαταλείπει. Όχι δεν έχετε άνοια, αλλά οδεύετε προς την εξουθένωση λόγω υπερβολικού φόρτους εργασίας.

Έχετε εξάρτηση από την καφεΐνη ή τη ζάχαρη.

Η καφεΐνη και η ζάχαρη δίνουν σας δίνουν μια ώθηση όταν τα επίπεδα ενέργειας σας εγκαταλείπουν. Και επειδή είναι συχνό φαινόμενο τον τελευταίο καιρό, για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε έχετε γίνει εξαρτημένοι από τον καφέ ή τη ζάχαρη.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2017 από το μη κερδοσκοπικό αμερικανικό ινστιτούτο άγχους, η εργασία είναι η τρίτη πιο κοινή αιτία άγχους για τους Αμερικανούς. Το CDC αναφέρει ότι κατά μέσο όρο οι Αμερικανοί ξοδεύουν το 8% περισσότερο χρόνο εργασίας από ό, τι πριν από 20 χρόνια, για 47 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Επιπλέον, το 40% των εργαζομένων λέει ότι η δουλειά τους είναι αγχωτική, σύμφωνα με το CDC, και το 26% αισθάνεται ότι έχει «καεί» από τη δουλειά.

Έτσι πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το μεγάλο φόρτο εργασίας χωρίς να χάσετε το μυαλό σας; Μια λύση είναι να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Μια μελέτη του 2017 αποκάλυψε ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει την εξάντληση που σχετίζεται με την εργασία.
Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη. Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων της επαγγελματικής εξουθένωσης είναι σημαντική, αφού βελτιώνει την ποιότητα ζωής και την αποδοτικότητά σας. Τέλος, ο καθένας από εσάς πρέπει να αναρωτηθεί πού δίνει προτεραιότητα, πώς δέχεται την αποτυχία και την επιτυχία και αν μπορεί να λέει «όχι».

Το διάβασα στο jenny.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,448,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Burnout:Σημάδια που δείχνουν ότι ξεπερνάτε τα όριά σας
Burnout:Σημάδια που δείχνουν ότι ξεπερνάτε τα όριά σας
Burnout:Σημάδια που δείχνουν ότι ξεπερνάτε τα όριά σας
https://soulscan.gr/wp-content/uploads/2019/04/burnout2-e1555192436686.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/burnout.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/burnout.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content