Το «πείραμα» πέτυχε – Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές και στη διατροφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «πείραμα» πέτυχε – Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές και στη διατροφή (ΒΙΝΤΕΟ)

⍆Σύντομα υποκατάστατα του πραγματικού φαγητού θα κυριαρχήσουν στη ζωή....
των ανθρώπων και την αρχή έκανε ο κορωνοϊός αφού ανάγκασε πολλές επιχειρήσεις πώλησης κρέατος να κλείσουν στο εξωτερικό, οδηγώντας πολλούς ανθρώπους να αναζητούν το κρέας σε υποκατάστατα και ακραίες παραλλαγές του.

Η υποδομή διανομής που φέρνει άφθονο κρέας στα αμερικανικά παντοπωλεία έχει αρχίσει να λυγίζει καθώς οι εγκαταστάσεις συσκευασίας κρέατος γίνονται επικίνδυνα σημεία Covid-19 και κλείνουν, αφήνοντας τους αγρότες να μην ξέρουν που να στείλουν τα ζώα τους.




Αυτά τα ζώα αναπτύσσονται περισσότερο και συνεπώς γίνονται πολύ μεγάλα για επεξεργασία, με αποτέλεσμα οι αγρότες να τα σκοτώνουν και να τα πετούν, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν.

Σε αυτό το σημείο και λόγω αυτής της κρίσης του κορωνοϊού, όπως αναφέρει άρθρο του Wired εκτοξεύθηκε η ζήτηση του εναλλακτικού κρέατος.

Εταιρείες όπως η Impossible Foods και η Beyond Meat αναπτύσσουν κρέας από φυτικό υλικό που ουσιαστικά είναι ψεύτικο και όχι πραγματικό κρέας.

Άλλα εργαστήρια παράγουν κρέας εργαστηρίου ,με καλλιέργεια βλαστικών κυττάρων και προσπαθούν να δώσουν την πραγματική γεύση του κρέατος σε αυτές τις κρεατόμαζες ώστε κάποτε να έχουμε μπριζόλες που θα βγαίνουν αποκλειστικά από εργαστήριο




Λόγω των απλουστευμένων αλυσίδων εφοδιασμού τους, είναι δυνατόν αυτές οι εναλλακτικές πρωτεΐνες να αυξήσουν την ευρεία κατανάλωσή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό κρέας;

Έρευνες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο ήδη έχει συμβεί, αφού στις εννέα εβδομάδες καραντίνας στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις εναλλακτικών προϊόντων κρέατος στα παντοπωλεία αυξήθηκαν κατά 264%.

Οι πωλήσεις στις εναλλακτικές επιλογές κρέατος είχαν διεισδύσει στη διατροφή των Αμερικανών και πριν από την κρίση του κορωνοϊού. Τα υποκατάστατα κρέατος των Impossible Burger και Beyond έχουν διεισδύσει στην αγορά γρήγορου φαγητού, εμφανίζονται στις αλυσίδες Burger King, στα Carl’s Jr. και στα Del Taco και είναι διαθέσιμα σε παντοπωλεία σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ.

«Είμαστε στο αρχικό στάδιο της ολοκληρωτικής αλλαγής της τροφικής αλυσίδας» δήλωσε ο πρόεδρος της Impossible Foods, Dennis Woodside. «Πιστεύουμε πως μελλοντικά οι τιμές θα είναι ίδιες αν όχι χαμηλότερες, με λιγότερα κόστη από αυτά των ζώων».

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι κατασκευαστές ψεύτικου κρέατος μπορούν να αναπτυχθούν σχετικά γρήγορα είναι επειδή μπορούν να σταματήσουν ή να αυξήσουν την παραγωγή στα εργοστάσιά τους με βάση τη ζήτηση. Οι αγρότες, από την άλλη πλευρά, πρέπει να περιμένουν τα ζώα τους να μεγαλώσουν αρκετά για να σφαγιαστούν. Και για να συνεχίσουν να επεκτείνονται, οι εταιρείες ψεύτικου κρέατος πρέπει κυρίως να χτίσουν περισσότερα εργοστάσια, τα οποία καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από ό, τι καταλαμβάνουν τα ζώα που κάνουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης. Για παράδειγμα, ένας εκπρόσωπος της Beyond Meat λέει, ότι, σε σύγκριση με ένα μπιφτέκι βοδινού κρέατος των ΗΠΑ, για ίδιο μέγεθος μερίδας χρησιμοποιείται 99% λιγότερη γη και 93% λιγότερο νερό.

Για τις εταιρείες με τα εναλλακτικά κρέατα ήταν επίσης πιο εύκολο να συνεχίσουν την παραγωγή τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού την ώρα που οι επιχειρήσεις με τα «πραγματικά» κρέατα αναγκάστηκαν να κλείσουν, λόγω συνθηκών εργασίας που ευνοούσαν την διασπορά του κορωνοϊού στους εργαζόμενους.

Οι Αμερικανοί είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη κρέατος στα σούπερ μάρκετ και στρέφονται πιο εύκολα σε εναλλακτικές πρωτεΐνες. Σε αυτή την κρίση οι εταιρίες ψεύτικου κρέατος ήταν έτοιμες να κυριαρχήσουν στην αγορά. Παράλληλα με την εισβολή του γρήγορου φαγητού στη ζωή των ανθρώπων και των εναλλακτικών τρόπων διατροφής όπως ο βεγκανισμός το έδαφος ήταν έτοιμο για μια στροφή της αναζήτησης των καταναλωτών προς τα προϊόντα φυτικών πρωτεϊνών που προσομοιάζουν σε κρέας και στα υποκατάστατα κρέατος. Η μεγάλη αλλαγή στη διατροφή μας έχει ήδη ξεκινήσει.

Το διάβασα στο el.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Το «πείραμα» πέτυχε – Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές και στη διατροφή (ΒΙΝΤΕΟ)
Το «πείραμα» πέτυχε – Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές και στη διατροφή (ΒΙΝΤΕΟ)
Το «πείραμα» πέτυχε – Ο κορωνοϊός φέρνει αλλαγές και στη διατροφή (ΒΙΝΤΕΟ)
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2020/05/photo-1583541277193-842c9215c100-1024x683.jpg
https://i.ytimg.com/vi/tDdmHhc1Ui8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_665.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_665.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content