Η καλύτερη εκδίκηση είναι να χαμογελάτε στο μίσος.

Η καλύτερη εκδίκηση είναι να χαμογελάτε στο μίσος.

⍆Η καλύτερη εκδίκηση δεν είναι η εκδίκηση. Η καλύτερη εκδίκηση είναι να χαμογελάτε στο... μίσος. Να πνίξετε τον θυμό σας και να δείξετε πως μπορείτε να είστε χαρούμενοι.

Γιατί δεν υπάρχει καλύτερη στρατηγική από το να ενεργείτε ήρεμα και σοφά, να προχωράτε με σταθερό βλέμμα και γαλήνια καρδιά, γνωρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάτε αυτό το βάρος.

Ο Κομφούκιος σοφά είπε πως πριν ξεκινήσεις ένα ταξίδι εκδίκησης να σκάψεις δύο τάφους. Έναν για σένα και έναν για τον αντίπαλο σου. Αλλά δυστυχώς, η εκδίκηση εξακολουθεί να φαίνεται «ελκυστική».

Χρησιμοποιήσαμε αυτή τη λέξη «ελκυστική» για ένα λόγο. Είναι ανθρώπινη συμπεριφορά, το ξέρουμε αυτό. Στην πραγματικότητα, αυτό που ξέρουν καλά οι συγγραφείς και οι παραγωγοί ταινιών είναι ότι η εκδίκηση μας γοητεύει. Ακούμε ότι η εκδίκηση είναι σαν φάρμακο: μας βοηθά σε μικρές δόσεις, αλλά αν τη καταναλώσουμε σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να μας σκοτώσει.

Ο Εντμόντ Νταντές, ο Κόμης του Μόντε Κρίστο, είναι ένα σπουδαίο λογοτεχνικό παράδειγμα. Μας δίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση σερβίρεται κρύα, χωρίς βιασύνη και απόλυτα υπολογισμένη. Η Αγκάθα Κρίστι εντωμεταξύ μας έφερε σε μια πολύπλοκη εξίσου βίαιη πλοκή στο «Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς» για να μας διδάξει ότι το κακό πρέπει να το εκδικηθούμε σωστά. Η εκδίκηση μας προσελκύει και μερικές φορές τη δικαιολογούμε. Ωστόσο, ποιες είναι οι ψυχολογικές διεργασίες πίσω από αυτή;

Εκδίκηση, μια πολύ ανθρώπινη επιθυμία

Οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια στιγμή της ζωής μας νιώσαμε τόσο θλιμμένοι, πληγωμένοι και προσβεβλημένοι που η σκιά εκείνης της πικρής αλλά σχεδόν πάντα δελεαστικής φιγούρας είχε περάσει από το μυαλό μας: της εκδίκησης. Οι ηθικές μας πυξίδες παρέκκλιναν λίγους βαθμούς και φανταστήκαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δώσουμε στους άλλους μια γεύση από το δικό τους φάρμακο.

Κάτι που πρέπει να είναι ξεκάθαρο από την αρχή και που ο ψυχολόγος Γκόρντον Ε. Φίνλεϋ -ένας μεγάλος εμπειρογνώμονας στην εγκληματική συμπεριφορά-μας θυμίζει ότι η εκδίκηση δεν έχει καμία σχέση με την ηθική.

Η εκδίκηση είναι μια παρόρμηση. Είναι η κάθαρση της οργής και του μίσους. Για παράδειγμα, οι μελέτες του καθηγητή Έρνεστ Φερ του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης αποκάλυψαν ότι το περισσότερο από το 40% των αποφάσεων που γίνονται στον επιχειρηματικό κόσμο έχουν ως μοναδικό στόχο την «εκδίκηση» ενός ανταγωνιστή.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις εγκληματικές πράξεις. Οι περισσότερες από αυτές διαπράττονται λόγω συσσωρευμένης οργής προς κάποιον με την επιθυμία εκδίκησης. Μας αναγκάζει να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει καλή εκδίκηση.

Πέρα από τα αποτελέσματα της, συμβαίνει κάτι πιο ενοχλητικό, κάτι πιο αποκαλυπτικό: γινόμαστε επιθετικοί. Στην πραγματικότητα διαιωνίζουμε την ηθική ανεπάρκεια του προσώπου που μας έβλαψε αρχικά.

Η καλύτερη εκδίκηση δεν είναι η εκδίκηση

Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι η καλύτερη εκδίκηση δεν είναι η εκδίκηση γιατί αυτό υπαγορεύει η ηθική και η κοινή λογική. Διότι αυτό μας λένε οι θρησκευτικοί, πνευματικοί και φιλοσοφικοί ηγέτες. Τώρα όμως, ας την εξετάσουμε από καθαρά ψυχολογική άποψη.

Για παράδειγμα, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το προφίλ των ανθρώπων που είναι εκδικητικοί; Ας δούμε παρακάτω.

Το προφίλ των εκδικητικών ανθρώπων:

Κακή συναισθηματική διαχείριση.

Λίγη αυτογνωσία.

Η πεποίθηση ότι ξέρουν τι είναι απόλυτο και καθολικό. Ότι οι ίδιοι είναι ο νόμος και η δικαιοσύνη, ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι κάθε άτομο.

Βλέπουν τα πάντα μαύρα ή άσπρα. Είτε είστε μαζί τους είτε δεν είστε. Τα πράγματα γίνονται σωστά ή λάθος.

Λίγη ενσυναίσθηση.

Δεν συγχωρούν, ούτε ξεχνούν, ζουν δεμένοι στο παρελθόν και στη δυσαρέσκεια.

Όπως βλέπουμε από αυτό το ψυχολογικό και συναισθηματικό πλαίσιο, η εκδίκηση ή η επιθυμία για εκδίκηση δεν έχει καλή πλευρά. Αυτή η ώθηση, η ανάγκη, σας τρώει και απομακρύνει τη σωστή κρίση. Απορρίπτει εντελώς την ευκαιρία σας να γίνετε καλύτερος άνθρωπος και να απολαύσετε τη ζωή σας.

Μπορεί να ελκυόμαστε από αυτό το είδος κωμικής δικαιοσύνης του Εντμόντ Νταντές. Ωστόσο, κάτω από αυτή δεν υπάρχει παρά ο πόνος και η μοναξιά. Μένουμε στο συμπέρασμα μας: η καλύτερη εκδίκηση δεν είναι η εκδίκηση.Στην πραγματικότητα, το να προχωρήσετε και να δείξετε στους ανθρώπους πως είστε ευτυχισμένοι είναι η καλύτερη εκδίκηση.

Το διάβασα στο www.greekaffair.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,621,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Η καλύτερη εκδίκηση είναι να χαμογελάτε στο μίσος.
Η καλύτερη εκδίκηση είναι να χαμογελάτε στο μίσος.
Η καλύτερη εκδίκηση είναι να χαμογελάτε στο μίσος.
https://sciencearchives.files.wordpress.com/2014/07/the_trapped_soul_by_motherearth.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_602.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_602.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content