Αυτά είναι τα κίνητρα στην Ε.Ε. για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αυτά είναι τα κίνητρα στην Ε.Ε. για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

⍆Η εμφάνιση, για ακόμη μία φορά, στο προσκήνιο των προθέσεων της ελληνικής Πολιτείας... να δώσει αμιγώς οικονομικά κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, e-scooters αλλά και ηλεκτρικών ποδηλάτων επαναφέρει το ζήτημα των διαφορετικών πολιτικών που ακολουθούν οι χώρες της Ε.Ε., με τις περισσότερες από αυτές να μην εφαρμόζουν σχετικά μέτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο 11 από τις 27 χώρες-μέλη προσφέρουν κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων, με τις υπόλοιπες να παρέχουν διευκολύνσεις στην χρήση αυτών των αυτοκινήτων όπως, για παράδειγμα, οι εξαιρέσεις από τα τέλη κυκλοφορίας, η κυκλοφορία σε λεωφορειοδρόμους ή σε κλειστά στην κυκλοφορία σημεία των αστικών κέντρων.

Οι χώρες που δεν παρέχουν στους πολίτες τους οικονομικά κίνητρα απόκτησης αυτοκινήτων με μπαταρίες είναι οι: Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Σλοβακία.

Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κινούνται:

–Στην Αυστρία: έως το τέλος του 2020 προσφέρονται 3.000 ευρώ για την αγορά καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών (BEV) ή αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου (FCEV) και 1.500 ευρώ για τα Plug-in υβριδικά (PHEV) και τα ηλεκτρικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί συμπληρωματικά ως γεννήτρια (EREV).

-Στο Βέλγιο: το σύστημα κινητροδότησης λειτουργεί διαφορετικά στην πόλη των Βρυξελλών όπου επιδοτείται η απόκτηση ηλεκτρικών, υβριδικών ή αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου από εταιρείες και διαφορετικά στη Φλάνδρα όπου τα κίνητρα αγοράς αφορούν αποκλειστικά επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, είτε με αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία είτε με κυψέλες καυσίμου.

-Στην Φινλανδία: το οικονομικό κίνητρο φτάνει τα 2.000 ευρώ αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αρκεί η αξία τους να μην υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ.

-Στην Γαλλία: το μικτό σύστημα προβλέπει bonus έως 6.000 ευρώ για την απόκτηση οχημάτων που εκλύουν έως 20 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα και έως 5.000 ευρώ για την αγορά μεταχειρισμένου αμιγώς ηλεκτρικού ή Plug-in υβριδικού αυτοκινήτου με παράλληλη απόσυρση οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας.

-Στην Γερμανία: το περιβαλλοντικό bonus, όπως ονομάζεται, κυμαίνεται από 3.000 έως 6.000 ευρώ ανάλογα με την τεχνολογία (αμιγώς ηλεκτρικό, με κυψέλες καυσίμου, Plug-in υβριδικό ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί συμπληρωματικά ως γεννήτρια) του οχήματος που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.

-Στην Ιρλανδία: το οικονομικό όφελος μπορεί να φτάσει έως τα 5.000 ευρώ για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων έως τις 31/12/2021 ενώ το ίδιο ίσχυε μέχρι τα τέλη του προηγούμενου έτους και για τα Plug-in υβριδικά οχήματα.

-Στην Ιταλία: για ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων, τα οποία εκλύουν έως 20 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα, έως τις 31/12/2021 παρέχεται οικονομικό όφελος έως 6.000 ευρώ.

-Στην Ρουμανία: η αγορά αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου πριμοδοτείται με 10.000 ευρώ συν άλλα 1.500 ευρώ αν αυτή συνοδευτεί από την απόσυρση παλαιότερου οχήματος ηλικίας άνω των οκτώ ετών. Αντίστοιχα η απόκτηση νέου υβριδικού μοντέλου πριμοδοτείται με 4.500 ευρώ.

-Στην Σλοβενία: τα οικονομικά κίνητρα κυμαίνονται από 3.000 έως 7.500 ευρώ ανάλογα με την τεχνολογία (Plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά) και τον τύπο (επιβατικό ή ελαφρύ φορτηγό) του οχήματος που επιλέγει ο αγοραστής.

-Στην Ισπανία: τα οικονομικά κίνητρα αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά, αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου, Plug-in υβριδικά και οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί συμπληρωματικά ως γεννήτρια, με ποσά έως 5.500 ευρώ για επιβατικά αυτοκίνητα, 6.000 ευρώ για ελαφρά φορτηγά, 8.000 ευρώ για επαγγελματικά οχήματα μεσαίου μεγέθους και 15.000 ευρώ για βαρέως τύπου οχήματα.

-Στην Σουηδία: το οικονομικό όφελος για την απόκτηση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος φτάνει τις 60.000 κορώνες (5.650 ευρώ) και για την απόκτηση Plug-in υβριδικού το οποίο εκλύει λιγότερο από 60 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα τις 10.000 κορώνες (940 ευρώ).

Οι σκέψεις για την Ελλάδα
Τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκαν διάφορα για τα οικονομικά κίνητρα που πρόκειται να δοθούν από την Πολιτεία, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να έχει καταλήξει ούτε στο ύψος των παροχών -πέρα από την μη καταβολή τελών κυκλοφορίας, τέλους ταξινόμησης και φόρου πολυτελείας που υφίστανται ήδη- ούτε στις ακριβείς κατηγορίες των οχημάτων που θα αφορούν, θεωρώντας ότι ενδεχομένως τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Μιλώντας σχετικά με αυτό σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με αντικείμενο την «Πράσινη Ατζέντα της Κυβέρνησης» ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε σχετικά:

«Για την ηλεκτροκίνηση έχουμε ξεκινήσει και εργαζόμαστε από το φθινόπωρο μαζί με τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών και δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στον Ιούνιο να παρουσιαστεί για διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο. Νομίζω ότι βασικό στην ηλεκτροκίνηση είναι να υπάρχουν οι υποδομές φόρτισης. Παράλληλα, στο σχεδιασμό μας έχουμε αποφασίσει να υπάρχει ένα ειδικό κρατικό πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση.

Έχουν βρεθεί τα χρήματα που θα προέλθουν από το Ταμείο των Ρύπων και θα είναι αρκετά. Με αυτά θα κινητροδοτηθεί η αγορά, όχι μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και ηλεκτρικών σκούτερ και ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η επιδότηση για τα ΙΧ δεν θα είναι κλιμακωτή, δεν θα συναρτάται δηλαδή από την αξία του αυτοκινήτου. Θα είναι συγκεκριμένη και θα ισχύει για όλους τους τύπους αυτοκινήτων.

Συγκριτικά με την επιδότηση από το κράτος για την αγορά ηλεκτρικού ΙΧ, η ενίσχυση για την αγορά σκούτερ ή ποδηλάτου θα είναι μεγαλύτερη ποσοστιαία και πιο ωφέλιμη για τον αγοραστή. Θέλουμε οι νέοι να είναι πρωταγωνιστές στο πέρασμα στη νέα εποχή. Τα ηλεκτρικά ΙΧ, σκούτερ και ποδήλατα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στοιχείο της νέας εποχής».

Το διάβασα στο in.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,572,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,622,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,35,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,39,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,44,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9097,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,34,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5709,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2285,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,451,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Αυτά είναι τα κίνητρα στην Ε.Ε. για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Αυτά είναι τα κίνητρα στην Ε.Ε. για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Αυτά είναι τα κίνητρα στην Ε.Ε. για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων
https://www.piperata.gr/sites/default/files/styles/normal_size/public/wp-content/uploads/2020/01/ilektrokinita-autokinita.jpg?itok=KJyMfqvk
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_596.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_596.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content