Εφιάλτες: Τι σημαίνουν και πως να τους διαχειριστείτε!

Εφιάλτες: Τι σημαίνουν και πως να τους διαχειριστείτε!

⍆Υπάρχει ένας εφιάλτης που σε έχει τρομάξει όταν ήσουν παιδί ή τώρα; Υπάρχει ένας... εφιάλτης που έρχεται και ξανάρχεται στα όνειρά σου;

Οι εφιάλτες είναι μια σειρά σκέψεων, εικόνων και αισθήσεων που έρχονται στον ύπνο μας να μας ταράξουν, δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα όπως τρόμο, φόβο, στεναχώρια, θυμό ή απόγνωση. Όπως και τα όνειρα, έτσι και οι εφιάλτες έχουν κάποιον λόγο ύπαρξης και σημαίνουν κάτι για τον καθένα ατομικά.

Όνειρα και Ενέργεια

Τα όνειρά μας σχετίζονται με την ενέργεια που έχουμε ως άτομα. Όλα όσα σκέφτεται και νιώθει κανείς στη διάρκεια της ημέρας εμφανίζονται ως η πραγματικότητά του όχι μόνο στον ξύπνιο του, αλλά και στον ύπνο του.
Τα όνειρα και οι εφιάλτες σχετίζονται άμεσα με όσα αισθάνεσαι και όσα σου τραβούν την προσοχή. Στον ύπνο δεν έχουμε αντιστάσεις ή την εσωτερική μας λογοκρισία, οπότε ο εσωτερικός μας κόσμος έρχεται εύκολα στην επιφάνεια. Έτσι, στα όνειρα και τους εφιάλτες μας εμφανίζονται πράγματα που υπάρχουν στο υποσυνείδητό μας, τα οποία όμως δεν τα γνωρίζουμε και δεν τα έχουμε περάσει απαραιτήτως από το φίλτρο του ρεαλισμού.

Τι σημαίνει όταν βλέπεις εφιάλτες;
Στον ύπνο μας βλέπουμε όνειρα και εφιάλτες που σχετίζονται με τη συναισθηματική μας πραγματικότητα.
Όταν λοιπόν έχεις εφιάλτες αυτό σημαίνει ότι έχεις στρες στην καθημερινότητά σου. Το στρες συνδέεται με συναισθηματική ένταση, με φόβο, αγωνία, ανησυχία, αρνητικά συναισθήματα που πιθανότατα δεν ξέρεις πώς να τα διαχειριστείς.
Στα όνειρα και τους εφιάλτες, ωστόσο, η πραγματικότητα εμφανίζεται μέσα από συμβολισμούς και δεν αποτελεί αντικαθρέφτισμα της ζωής σου.

Τα όνειρα μας βοηθάνε να βάλουμε σε μια σειρά διάφορα ψήγματα αναμνήσεων, να σκεφτούμε διαφορετικές λύσεις στα προβλήματά μας και να επεξεργαστούμε τα συναισθήματά μας.

Οι εφιάλτες είναι ένας παράγοντας που διευκολύνει μια απόφαση, τη διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος. Είναι κατά κάποιον τρόπο ένας τρόπος να διαχειριστείς το πρόβλημά σου με έναν διαφορετικό, όχι απαραίτητα γραμμικό ή λογικό τρόπο. Είναι ένα μήνυμα προς τον εαυτό ότι «κάτι με τρομάζει/με φοβίζει/με ενοχλεί, αλλά μπορώ να κάνω κάτι για να μειώσω το αρνητικό συναίσθημα και να διαχειριστώ το πρόβλημα».

Να πώς να αξιοποιήσεις τους εφιάλτες σου και να έχεις καλύτερο ύπνο

1.Ξαναπαίξε τον εφιάλτη στο μυαλό σου. Μόλις ξυπνήσεις από έναν εφιάλτη, ξαναδιηγήσου τον στον εαυτό σου, φέρε τον ξανά στο νου σου με κάθε λεπτομέρεια. Καθώς τον θυμάσαι, θα πρέπει να τον επεξεργαστείς με τον εξής τρόπο: άρχισε να φαντάζεσαι διάφορα στοιχεία του εφιάλτη και να τα διορθώνεις επί τόπου, ώστε ο εφιάλτης να μην είναι πια τρομακτικός. Άλλαξε τα πρόσωπα, τις καταστάσεις, τους χαρακτήρες, το αποτέλεσμα, ώστε να αλλάξει ο συναισθηματικός τόνος του ονείρου και να νιώσεις καλά. Σου φαίνεται απλοϊκή αυτή η τεχνική; 
Και όμως, σου δίνει λύση και ένα θετικό συναίσθημα. Δεν έχεις παρά να την δοκιμάσεις για να διαπιστώσεις πόσο δυνατή είναι!

2.Ανάλυσε το όνειρό σου. Σημείωσε σε χαρτί το όνειρό σου, σε χρόνο ενεστώτα, δηλαδή σαν να συμβαίνει τώρα. Για παράδειγμα, είμαι σε μία ζούγκλα, και βλέπω ότι πολλά φίδια βγαίνουν μέσα από τα παπούτσια μου και τρέχουν να κρυφτούν στα χόρτα, κλπ, κλπ. Στη συνέχεια, πάρε τη θέση κάθε σημαντικού στοιχείου του ονείρου ή του εφιάλτη σου (πχ γίνε το φίδι, γίνε τα χόρτα) και ξαναδιηγήσου τον εφιάλτη από αυτή την οπτική γωνία. Όχι μόνο θα απελευθερωθείς από τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά θα δεις αν το όνειρο σχετίζεται με κάποια έκφανση της ζωής σου.

3.Ξάπλωσε και πριν κοιμηθείς σκέψου διάφορα καλά, θετικά πράγματα. Κάνε όμορφες σκέψεις, σκέψου όμορφα πράγματα που σου προκαλούν ευχαρίστηση, ακόμα και κάτι πολύ απλό, όπως τη μυρωδιά από το αγαπημένο σου φαγητό, ή το άρωμα ενός λουλουδιού, σκέψου ευχάριστες αναμνήσεις ή εμπειρίες και αφήσου στο θετικό συναίσθημα. Επίσης, μπορείς να ξαναφέρεις στο μυαλό σου οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη θετική εμπειρία είχες μέσα στη μέρα σου: ένα φιλί, μια αγκαλιά, ένα κομπλιμέντο, ένα αρωματικό φλιτζάνι καφέ… οτιδήποτε. Με αυτό τον τρόπο βοηθάς τον εαυτό σου να μπει σε ένα θετικό κλίμα και έτσι να μην έχεις εφιάλτες (οι εφιάλτες σχετίζονται με τις κακές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα που φέρνουμε στο κρεβάτι όταν σκεφτόμαστε και ξανασκεφτόμαστε προβλήματα και φόβους).

4.Δημιούργησε τη δική σου χαλαρωτική ρουτίνα πριν κοιμηθείς. Βαθιές χαλαρωτικές αναπνοές, χαλαρωτική μουσική, ένα ζεστό μπάνιο, αιθέρια έλαια στο δωμάτιο ή το μαξιλάρι σου, ένας θετικός οραματισμός, όλα αυτά αποτελούν υπέροχες μεθόδους χαλάρωσης για το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα. Δημιουργώντας μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν κοιμηθείς, στην ουσία εκπαιδεύεις τον εγκέφαλό σου να χαλαρώνει και να συνδέει την κατάσταση της χαλάρωσης με τον ύπνο, οπότε έτσι είναι λιγότερο πιθανό να έχεις εφιάλτες.

5.Μη διεγείρεις το σώμα σου πριν τον ύπνο. Όλοι ξέρουμε ότι καλό είναι να μη φάμε ένα μεγάλο γεύμα πριν τον ύπνο, να μην πιούμε πολύ (ναι, θα κοιμηθούμε αλλά άσχημα και σε λήθαργο, οπότε δεν είναι καλό για τον οργανισμό μας), να μη βλέπουμε ταινίες που μας κρατάνε σε εγρήγορση ή να κάνουμε γυμναστική. Όλα αυτά ξυπνάνε το σώμα, αντί να το βοηθήσουν να ηρεμήσει και να χαλαρώσει για να κοιμηθεί. Αυτή η αφύπνιση συμβάλλει στο να έχεις εφιάλτες.

6.Μοιράσου τον εφιάλτη! Αλήθεια! Θα σου κάνει καλό αν μιλήσεις σε κάποιον για τον εφιάλτη που είδες ή αν απλώς τον σημειώσεις σε ένα φύλλο χαρτί. Θα βγάλεις το αρνητικό συναίσθημα από μέσα σου, θα μειωθεί το στρες σου και θα νιώσεις καλύτερα.

7.Οι εφιάλτες είναι σύμπτωμα ενός βαθύτερου συναισθηματικού ζητήματος που σε απασχολεί και που πρέπει να έρθει στο φως, να το αντιληφθείς συνειδητά. Τα όνειρα είναι η πόρτα στο ασυνείδητο. Αν λοιπόν έχεις εφιάλτες, είναι σημαντικό να τους διαχειριστείς όταν είσαι ξύπνιος και παράλληλα να μειώσεις το στρες στη ζωή σου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάσεις τον κάθε τομέα της ζωής σου, οικογένεια, κοινωνική ζωή, σχέση/γάμο, επάγγελμα και να δεις ποιες είναι οι πηγές του στρες σου και να τις αντιμετωπίσεις.

8.Αντί να προσπαθείς να ξεφορτωθείς τους εφιάλτες σου, χρησιμοποίησέ τους για να αυξήσεις τη συνειδητότητά σου. Αντιμετώπισε τον κάθε εφιάλτη σου σαν μία εσωτερική κραυγή για επίλυση κάποιου προβλήματος που σε απασχολεί. Αξιοποίησε τον κάθε εφιάλτη σου ως ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Οι εφιάλτες μπορεί να σου προξενούν φόβο, αλλά δε χρειάζεται να τους φοβάσαι!

Το διάβασα στο www.mymind.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,572,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,622,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,35,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,39,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,44,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9097,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,34,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5709,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2285,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,451,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Εφιάλτες: Τι σημαίνουν και πως να τους διαχειριστείτε!
Εφιάλτες: Τι σημαίνουν και πως να τους διαχειριστείτε!
Εφιάλτες: Τι σημαίνουν και πως να τους διαχειριστείτε!
https://media.enikos.gr/data/photos/resized/720_a6082bde6d36b7da66dc31fcf936ce64.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_558.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_558.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content