Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια

Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια

⍆Η ζήλια στην πρωταρχική της μορφή είναι αυτό το συναίσθημα που αισθάνεσαι όταν... θες να αποκτήσεις κάτι που έχει κάποιος άλλος και δεν το έχεις εσύ.

 Στον έρωτα η ζήλια εκδηλώνεται όταν έχεις τον φόβο πως ο σύντροφος σου θα μπορούσε να εξαπατήσει εσένα και τα συναισθήματα σου και να επιλέξει κάποιον άλλον άνθρωπο αντί για εσένα έστω και περιστασιακά.

Στην ουσία πίσω από τη ζήλια σαν βαθύτερο αίτιο της κρύβεται η ανασφάλεια. Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν ζήλια σε μια σχέση, γιατί υποσυνείδητα πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετοί να κρατήσουν το ενδιαφέρον του συντρόφου τους. Συνδέεται άμεσα με το φόβο της εγκατάλειψης και αυτό οφείλεται γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να είναι ανεξάρτητοι συναισθηματικά, αλλά στηρίζουν την ευτυχία τους στα συναισθήματα που τους κάνει κάποιος άλλος άνθρωπος να αισθάνονται για τον εαυτό τους και στη ζωή τους.

Ένα ακόμη αίτιο εκδήλωσης της ζήλιας στις ερωτικές σχέσεις είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Όταν μια σχέση και δύο άνθρωποι δεν έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο συναισθηματικής δέσμευσης μεταξύ τους, που να υποδηλώνει πως βρίσκονται μέσα στη σχέση τους συνειδητά και τα συναισθήματα τους και τα θέλω τους είναι αμοιβαία.

Το θέμα είναι γιατί να θες να βρίσκεσαι εσύ σε σχέση με έναν άνθρωπο που ζηλεύει;


Όταν βρίσκεσαι μαζί με έναν άνθρωπο που ζηλεύει αυτό σημαίνει πως δεν σου έχει εμπιστοσύνη αλλά δεν έχει και αυτοπεποίθηση στον εαυτό του. Γιατί να θες να είσαι μαζί με έναν ανασφαλή άνθρωπο εξαρχής; Και γιατί να είσαι με κάποιον που δεν εμπιστεύεται εσένα και τα συναισθήματα σου;

Κατ' επέκταση γιατί να είσαι και με κάποιον που δεν κάνει εσένα να αισθάνεσαι ασφάλεια σε μια σχέση θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος.
Από μια οπτική αυτό το ερώτημα είναι σωστό γιατί πάντα στις σχέσεις σου πρέπει να αναζητάς τη σταθερότητα. Αλλά το θέμα είναι πως δε μπαίνεις σε μια σχέση για να κερδίσεις κάτι από κάποιον άλλον, ειδικά αν αυτό είναι ένα γνώρισμα που θα έπρεπε να είχες κατακτήσει μόνος για τον εαυτό σου. Όπως δε μπαίνεις σε μια σχέση για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου μέσα από την αγάπη του άλλου. Έτσι δε μπαίνεις σε μια σχέση για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, ασφάλεια, ή όποια άλλη έλλειψη έχεις ή ψυχολογικό τραύμα αντιμετωπίζεις συνήθως υποσυνείδητα. Γιατί συνειδητά συνήθως δεν μπορείς να αντιληφθείς τι πρόβλημα μπορεί να κρύβεται πίσω από τις συμπεριφορές σου.

Ο κάθε άνθρωπος σε μια σχέση πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος, να διατηρεί τα ατομικά του γνωρίσματα και δικαιώματα. Αν μη τι άλλο σε μια σχέση πρέπει να παραμένεις ολόκληρος και αλώβητος. Ο άνθρωπος που ήσουν πριν μπεις στη σχέση δεν πρέπει να αλλοιώνεται και να χάνει την ταυτότητα του. Το ότι βρίσκεσαι μαζί με κάποιον αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να τον εξουσιάζεις ούτε και να ελέγχεις τη ζωή του. Το ότι είσαι μαζί με κάποιον δε σημαίνει ότι σου ανήκει, δεν είναι κτήμα σου αλλά έχει συμφωνήσει να είναι μαζί σου γιατί περνάει καλά. Η σχέση αν θες είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο εταιρειών και όχι η συγχώνευση τους.

Για να ξεπεράσεις λοιπόν την ζήλια το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου. Μπορεί πολλά γεγονότα να συνέβαλλαν ώστε να σε ρίξουν ψυχολογικά και να αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και την εικόνα που έχεις σχηματίσει για αυτόν. Πρέπει να αρχίσεις να εκτιμάς τον εαυτό σου λίγο περισσότερο και να τον υπολογίζεις. Όπως ακριβώς δε σου αξίζει κάποιος που σε υποβιβάζει και σε ρίχνει ψυχολογικά για να αισθάνεται εκείνος καλύτερα, κατά κάποιο τρόπο δε σου αξίζει κάποιος που σε γεμίζει ανασφάλειες και σε κάνει να ζηλεύεις.

Το θέμα είναι όμως πως σε ένα βαθύτερο επίπεδο εσύ τον προσέλκυσες αυτόν τον άνθρωπο και αυτή την κατάσταση στη ζωή σου, για να βρεις τρόπο να την αντιμετωπίσεις και να απελευθερωθείς από αυτό το αρνητικό συναίσθημα. Για να δεις την αξία σου και να καταλάβεις πως είσαι αρκετός όπως ακριβώς είσαι, ακόμα κι αν πέρασαν άνθρωποι από τη ζωή σου που κάποτε σου είπαν ή σε έκαναν να πιστεύεις το αντίθετο.

Σε αυτή τη ζωή προσελκύουμε ότι είμαστε και όχι αυτό που θέλουμε. Ο νόμος της έλξης λειτουργεί ακόμα και υποσυνείδητα, πάντα! Πάντα λειτουργεί υπέρ μας ακόμα κι αν δε το αναγνωρίζουμε. Γιατί μπορεί φαινομενικά να αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση που δε μας αρέσει, αλλά σε συμπαντικό και πνευματικό επίπεδο αυτή η κατάσταση μας βοηθάει να αναπτυχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στον αληθινό εαυτό μας.

Κάθε άνθρωπος που προσελκύουμε που ξυπνάει μια ανασφάλεια ή ένα αρνητικό συναίσθημα μέσα μας, είναι εκεί για να φέρει αυτό το συναίσθημα στην επιφάνεια, γιατί ο Θεός-σύμπαν θέλει να το αντιμετωπίσουμε. Έτσι κάθε φορά που λύνουμε ένα ένα αυτά τα προβλήματα που κρύβουμε, ερχόμαστε πιο κοντά στην ιδανική σχέση, ερχόμαστε πιο κοντά στο να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που θα είμαστε μαζί του για όλη μας τη ζωή.

Tο διάβασα στο inspiretosparkle.blogspot.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια
Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια
Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια
https://www.pride.com/sites/www.pride.com/files/2016/09/23/jealousy-750.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_46.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_46.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content