Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια

Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια

⍆Η ζήλια στην πρωταρχική της μορφή είναι αυτό το συναίσθημα που αισθάνεσαι όταν... θες να αποκτήσεις κάτι που έχει κάποιος άλλος και δεν το έχεις εσύ.

 Στον έρωτα η ζήλια εκδηλώνεται όταν έχεις τον φόβο πως ο σύντροφος σου θα μπορούσε να εξαπατήσει εσένα και τα συναισθήματα σου και να επιλέξει κάποιον άλλον άνθρωπο αντί για εσένα έστω και περιστασιακά.

Στην ουσία πίσω από τη ζήλια σαν βαθύτερο αίτιο της κρύβεται η ανασφάλεια. Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν ζήλια σε μια σχέση, γιατί υποσυνείδητα πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετοί να κρατήσουν το ενδιαφέρον του συντρόφου τους. Συνδέεται άμεσα με το φόβο της εγκατάλειψης και αυτό οφείλεται γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να είναι ανεξάρτητοι συναισθηματικά, αλλά στηρίζουν την ευτυχία τους στα συναισθήματα που τους κάνει κάποιος άλλος άνθρωπος να αισθάνονται για τον εαυτό τους και στη ζωή τους.

Ένα ακόμη αίτιο εκδήλωσης της ζήλιας στις ερωτικές σχέσεις είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Όταν μια σχέση και δύο άνθρωποι δεν έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο συναισθηματικής δέσμευσης μεταξύ τους, που να υποδηλώνει πως βρίσκονται μέσα στη σχέση τους συνειδητά και τα συναισθήματα τους και τα θέλω τους είναι αμοιβαία.

Το θέμα είναι γιατί να θες να βρίσκεσαι εσύ σε σχέση με έναν άνθρωπο που ζηλεύει;


Όταν βρίσκεσαι μαζί με έναν άνθρωπο που ζηλεύει αυτό σημαίνει πως δεν σου έχει εμπιστοσύνη αλλά δεν έχει και αυτοπεποίθηση στον εαυτό του. Γιατί να θες να είσαι μαζί με έναν ανασφαλή άνθρωπο εξαρχής; Και γιατί να είσαι με κάποιον που δεν εμπιστεύεται εσένα και τα συναισθήματα σου;

Κατ' επέκταση γιατί να είσαι και με κάποιον που δεν κάνει εσένα να αισθάνεσαι ασφάλεια σε μια σχέση θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος.
Από μια οπτική αυτό το ερώτημα είναι σωστό γιατί πάντα στις σχέσεις σου πρέπει να αναζητάς τη σταθερότητα. Αλλά το θέμα είναι πως δε μπαίνεις σε μια σχέση για να κερδίσεις κάτι από κάποιον άλλον, ειδικά αν αυτό είναι ένα γνώρισμα που θα έπρεπε να είχες κατακτήσει μόνος για τον εαυτό σου. Όπως δε μπαίνεις σε μια σχέση για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου μέσα από την αγάπη του άλλου. Έτσι δε μπαίνεις σε μια σχέση για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, ασφάλεια, ή όποια άλλη έλλειψη έχεις ή ψυχολογικό τραύμα αντιμετωπίζεις συνήθως υποσυνείδητα. Γιατί συνειδητά συνήθως δεν μπορείς να αντιληφθείς τι πρόβλημα μπορεί να κρύβεται πίσω από τις συμπεριφορές σου.

Ο κάθε άνθρωπος σε μια σχέση πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος, να διατηρεί τα ατομικά του γνωρίσματα και δικαιώματα. Αν μη τι άλλο σε μια σχέση πρέπει να παραμένεις ολόκληρος και αλώβητος. Ο άνθρωπος που ήσουν πριν μπεις στη σχέση δεν πρέπει να αλλοιώνεται και να χάνει την ταυτότητα του. Το ότι βρίσκεσαι μαζί με κάποιον αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να τον εξουσιάζεις ούτε και να ελέγχεις τη ζωή του. Το ότι είσαι μαζί με κάποιον δε σημαίνει ότι σου ανήκει, δεν είναι κτήμα σου αλλά έχει συμφωνήσει να είναι μαζί σου γιατί περνάει καλά. Η σχέση αν θες είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο εταιρειών και όχι η συγχώνευση τους.

Για να ξεπεράσεις λοιπόν την ζήλια το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου. Μπορεί πολλά γεγονότα να συνέβαλλαν ώστε να σε ρίξουν ψυχολογικά και να αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και την εικόνα που έχεις σχηματίσει για αυτόν. Πρέπει να αρχίσεις να εκτιμάς τον εαυτό σου λίγο περισσότερο και να τον υπολογίζεις. Όπως ακριβώς δε σου αξίζει κάποιος που σε υποβιβάζει και σε ρίχνει ψυχολογικά για να αισθάνεται εκείνος καλύτερα, κατά κάποιο τρόπο δε σου αξίζει κάποιος που σε γεμίζει ανασφάλειες και σε κάνει να ζηλεύεις.

Το θέμα είναι όμως πως σε ένα βαθύτερο επίπεδο εσύ τον προσέλκυσες αυτόν τον άνθρωπο και αυτή την κατάσταση στη ζωή σου, για να βρεις τρόπο να την αντιμετωπίσεις και να απελευθερωθείς από αυτό το αρνητικό συναίσθημα. Για να δεις την αξία σου και να καταλάβεις πως είσαι αρκετός όπως ακριβώς είσαι, ακόμα κι αν πέρασαν άνθρωποι από τη ζωή σου που κάποτε σου είπαν ή σε έκαναν να πιστεύεις το αντίθετο.

Σε αυτή τη ζωή προσελκύουμε ότι είμαστε και όχι αυτό που θέλουμε. Ο νόμος της έλξης λειτουργεί ακόμα και υποσυνείδητα, πάντα! Πάντα λειτουργεί υπέρ μας ακόμα κι αν δε το αναγνωρίζουμε. Γιατί μπορεί φαινομενικά να αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση που δε μας αρέσει, αλλά σε συμπαντικό και πνευματικό επίπεδο αυτή η κατάσταση μας βοηθάει να αναπτυχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στον αληθινό εαυτό μας.

Κάθε άνθρωπος που προσελκύουμε που ξυπνάει μια ανασφάλεια ή ένα αρνητικό συναίσθημα μέσα μας, είναι εκεί για να φέρει αυτό το συναίσθημα στην επιφάνεια, γιατί ο Θεός-σύμπαν θέλει να το αντιμετωπίσουμε. Έτσι κάθε φορά που λύνουμε ένα ένα αυτά τα προβλήματα που κρύβουμε, ερχόμαστε πιο κοντά στην ιδανική σχέση, ερχόμαστε πιο κοντά στο να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που θα είμαστε μαζί του για όλη μας τη ζωή.

Tο διάβασα στο inspiretosparkle.blogspot.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,31,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,40,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9094,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,31,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,20,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,448,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια
Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια
Πως να ξεπεράσεις τη ζήλια
https://www.pride.com/sites/www.pride.com/files/2016/09/23/jealousy-750.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_46.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_46.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content