Σινιάλο από την Αγκυρα για «εισβολή» προσφύγων

Σινιάλο από την Αγκυρα για «εισβολή» προσφύγων

⍆Σήμα για μια νέα απόπειρα «εισβολής» προσφύγων στη χώρα μας, με τη χαλάρωση... των μέτρων για τον κορωνοϊό, έδωσε και επισήμως η Αγκυρα, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα σύνορα της Τουρκίας εξακολουθούν να είναι ανοιχτά για τους μετανάστες που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες.

Η Αθήνα και το ελληνικό Πεντάγωνο ούτως ή άλλως προετοιμάζονταν και θωράκιζαν τα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας, καθώς θεωρούν βέβαιη την επιστροφή της «υβριδικής απειλής» της Τουρκίας. Πλέον όμως οι Ενοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό ανεβάζουν και άλλο το επίπεδο επαγρύπνησης.

Το προηγούμενο διάστημα τούρκοι αξιωματούχοι είχαν υποστηρίξει ότι μετά το τέλος της πανδημίας οι μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία θα επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Χωρίς περιστρoφές, ωστόσο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του έκανε... επίσημο σινιάλο στους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία να επιχειρήσουν ξανά να περάσουν στην Ελλάδα: «Οποιος θέλει, μπορεί να φύγει φυσικά. Εμείς δεν προβάλαμε κανένα εμπόδιο, αλλά λόγω της πανδημίας βέβαια οι άνθρωποι δεν μετακινούνται προς τα εκεί. Η διαδικασία πήγε λίγο πίσω» ανέφερε, τονίζοντας με έμφαση ότι η πολιτική της Τουρκίας «των ανοιχτών συνόρων» συνεχίζεται.

Συναγερμός διαρκείας
Στην Αθήνα πάντως ο «συναγερμός» δεν έληξε μετά την αποχώρηση των μεταναστών από τον Εβρο στα τέλη Μαρτίου, όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αντίθετα, έγιναν κινήσεις επιπλέον θωράκισης των συνόρων, οι οποίες συνεχίζονται. Κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή του Εβρου ενισχύθηκε ο υπάρχων φράχτης. Τοποθετείται νέος, σε σημεία όπου δεν υπήρχε, ενώ μπαίνουν και άλλου τύπου εμπόδια. Και βέβαια Στρατός και Αστυνομία βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση ενισχυμένοι και από τις δυνάμεις της Frontex. Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα, εξάλλου, έχουν ένα επιπλέον «εφόδιο»: την εμπειρία. Η κρίση στον Εβρο αποτέλεσε ένα από τα πιο δυνατά «τεστ» εδώ και δεκαετίες, αντανακλαστικών, αντίδρασης και κινητοποίησης και για τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόνο που δεν ήταν άσκηση, αλλά κινητοποίηση μπροστά σε μια πραγματική απειλή.

Την ίδια ώρα, σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο της επιτήρησης και της αποτροπής μεταναστευτικών ροών βρίσκονται πολλά σκάφη του Λιμενικού αλλά και 15 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Αιγαίου. Μάλιστα, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας σε μία προσπάθεια να επισημανθεί η αυξημένη επαγρύπνηση αλλά και να ενισχυθεί το ηθικό των δυνάμεων, πραγματοποιεί επιθεωρήσεις σε περιοχές των συνόρων, όπως έγινε προ ημερών με την περιοδεία του υπουργού Αμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε φυλάκια σε Οινούσσες, Παναγιά, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι. Πρόθεση του «Πενταγώνου» είναι αυτές οι επισκέψεις να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Στη σύνοδο της ΕΕ
Παράλληλα, η Αθήνα χρησιμοποιεί κάθε διπλωματικό μέσο για να διεθνοποιήσει τη νέα ασύμμετρη απειλή που ετοιμάζει η Τουρκία. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προχθές στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρθηκε στη σημασία διατήρησης της ανθεκτικότητας της ΕΕ απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που ελλοχεύουν κατά την παρούσα κρίση και ιδιαίτερα τις υβριδικές απειλές. Και έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μαζική και οργανωμένη πίεση μέσω μετακίνησης πληθυσμών στα σύνορα του Εβρου, την οποία χαρακτήρισε υποκινούμενη από την Τουρκία.

Συμβούλιο με κριτική
Το Μεταναστευτικό και η κρίση που προκάλεσε η Αγκυρα στον Εβρο, παράλληλα με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τέθηκαν επί τάπητος προχθές και στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας - με τον Νίκο Δένδια να τονίζει ότι η υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος που μίλησε για «στρατηγικό κενό» και «έλλειψη ενεργητικής διπλωματίας» απέναντι στην Αγκυρα, ενώ ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι «η Ελλάδα ως κυβερνητική πολιτική ιδιαίτερα απέναντι στην Τουρκία χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από την απλή ανάλυση των προβλημάτων της».

Το διάβασα στο tanea.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1713,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,21,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,612,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,60,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,22,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,17,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,437,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Σινιάλο από την Αγκυρα για «εισβολή» προσφύγων
Σινιάλο από την Αγκυρα για «εισβολή» προσφύγων
Σινιάλο από την Αγκυρα για «εισβολή» προσφύγων
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2020/05/evros-synora-epeisodia-768x512.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_423.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_423.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content