Έρχεται Καύσωνας "ρεκόρ" στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες και σε ποιες περιοχές

Έρχεται Καύσωνας "ρεκόρ" στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες και σε ποιες περιοχές

⍆Καύσωνας για ρεκόρ Γκίνες θα βιώσει η χώρα μέχρι και την Δευτέρα.... Ο υδράργυρος παίρνει την ανηφόρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει στις κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τους 40 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με τη θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 36 έως 38 βαθμούς.

Το σκηνικό του καύσωνα θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ωστόσο, στα μέσα της εβδομάδας έρχεται από την κεντρική Ευρώπη ένα σύστημα με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας!

Ο καύσωνας που θα αρχίσει να πλήττει από σήμερα την Ελλάδα ενδέχεται να αλλάξει δραματικά τα στατιστικά που υπάρχουν για τον καιρό.

Ζέστη και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου 2020. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 33, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 35, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 31 και στην Κρήτη από 18 έως 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς.



Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Εξαιρετικά θερμές συνθήκες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα το Σαββατοκύριακο.

Τέτοιες θερμοκρασίες θα αποτελέσουν ρεκόρ για τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες.

Από τον πίνακα που ακολουθεί και συνοψίζει τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί σε επιλεγμένες περιοχές, προκύπτει ότι η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο σημειώθηκε στο Άργος και ήταν ίση με 40.2 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 και η Λαμία με 39.6, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.



Δείτε την κίνηση των θερμών αέριων μαζών τις επόμενες ημέρες



Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό
-Σήμερα Παρασκευή θα φτάσουμε τους 37 με 38 βαθμούς και το Σαββατοκύριακο τους 38 με 39 βαθμούς – Η υπερβολική ζέστη θα κρατήσει μέχρι τη Δευτέρα

-Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σε όλα τα πελάγη
Οι θερμοκρασίες της θάλασσας θα είναι κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 21 βαθμών Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να εντοπίζονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις χαμηλότερες στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θάλασσα των Κυθήρων, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί. Oι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.



Καιρός: Καύσωνας για… «Γκίνες» στην Ελλάδα -Σπάει το ρεκόρ 150 ετών
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, υποστήριξε ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τον καιρό θα αλλάξει ο «χάρτης» των δεδομένων που υπάρχει για τους καύσωνες στη χώρα.

«Στο Θησείο έχουμε τον αρχαιότερο σταθμό της Ελλάδας. Εχουμε δεδομένα 150 ετών, ενάμιση αιώνα» τόνισε αρχικά ο κ. Μιχαλόπουλος.

Οπως εξήγησε, μέχρι σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες για τον Μάιο καταγράφονταν το τελευταίο δεκαήμερο «και δεν είχαν περάσει ποτέ τους 37 βαθμούς Κελσίου».

Όπως εξήγησε, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί το πρώτο δεκαήμερο «ήταν οι 35,6 βαθμοί Κελσίου στις 11 Μαΐου του 2003. Οπως καταλαβαίνετε, εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις (σ.σ. για 40 – 41 βαθμούς Κελσίου) πάμε για ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών» είπε καταλήγοντας ο καθηγητής Μιχαλόπουλος.

«Καμίνι» η χώρα τα επόμενα 24ωρα - Πού θα «χτυπήσει» ο καύσωνας με 40άρια
Με τη θερμοκρασία να αγγίζει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου και με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα υποδεχθούμε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά μοντέλα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, για το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος ο καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και τα βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο το Σάββατο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Για την πρώτη θερμή εισβολή στη χώρα είχε μιλήσει στο protothema και ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος.

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Ακρωτήρι Χανίων ( 38,4 βαθμοί), σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Οι εκτιμήσεις πρόγνωσης καιρού, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Για το Σάββατο προβλέπονται: Εως 38 βαθμοί στην Τρίπολη, έως 37 βαθμοί στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, 39 βαθμοί στην Άρτα, έως 36 στο Αργοστόλι, έως 40 στην Σπάρτη, 39 βαθμοί στη Λαμία, 41 βαθμοί στη Λάρισα στις 15:00 το μεσημέρι.

Για την Κυριακή: Εως 44 βαθμοί μέγιστη στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι, έως 42 στην Αθήνα, 40 στην Σπάρτη, έως 38 στον Αγιο Νικολαο της Κρήτης, 42 στην Πάτρα, εως 42 στην Καλαμάτα, έως 35 στη Θεσσαλονίκη, 40 στη Λιβαδιά.

Η χώρα θα δεχθεί ένα ακραίο πρωτοφανές «κύμα» καύσωνα μέσα στον Μάιο, καθώς τα επόμενα 24ωρα οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της επικράτειας αναμένεται να φτάσουν ή ακόμη και να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα προγνώσεων που ακολουθεί, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις ατμοσφαιρικών μοντέλων και πρόγνωσης Καιρού, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου. 



«Καμίνι» η χώρα το Σάββατο - Παρακολουθήστε στον χάρτη που ακολουθεί τις θερμοκρασίες


Στο «κόκκινο» οι θερμοκρασίες και την Κυριακή

Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες πρόγνωσης καιρού από την ΕΜΥ







"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρχεται Καύσωνας "ρεκόρ" στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες και σε ποιες περιοχές
Έρχεται Καύσωνας "ρεκόρ" στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες και σε ποιες περιοχές
Έρχεται Καύσωνας "ρεκόρ" στην Ελλάδα - Δείτε τις θερμοκρασίες και σε ποιες περιοχές
https://realoraiokastro.gr/wp-content/uploads/2020/05/unnamed-file.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_34.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_34.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content