Διαλειμματική δίαιτα: Τι να προσέξετε αν δε χάνετε βάρος

Διαλειμματική δίαιτα: Τι να προσέξετε αν δε χάνετε βάρος

⍆Όλο και περισσότερο γίνεται λόγος τελευταία για τη διαλειμματική δίαιτα,.... τη σκόπιμη δηλαδή αποφυγή της τροφής για συγκεκριμένο διάστημα. Μια δημοφιλής εκδοχή της είναι η δίαιτα 5: 2, η οποία επιτρέπει πέντε ημέρες φαγητού χωρίς θερμιδικό περιορισμό και δύο διαδοχικές ή μη διαδοχικές ημέρες με πολύ περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων.

Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες «χαλούσαν» τη διαλειμματική δίαιτά τους, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν.

Η μελέτη διεξήχθη για τρεις ημέρες και είχε σκοπό να ανακαλύψει πώς άλλαξε η διατροφή και η σωματική δραστηριότητα των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που προσλάμβαναν περιορισμένο αριθμό θερμίδων.

Η έρευνα
Μια ομάδα ανδρών συμμετεχόντων ολοκλήρωσε δύο δοκιμές. Την πρώτη ημέρα της δοκιμασίας, τους είπαν ότι θα έτρωγαν πολύ λίγες θερμίδες (περίπου 700 θερμίδες) την επόμενη ημέρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, οι ερευνητές παρακολούθησαν πόσο έτρωγαν οι συμμετέχοντες και υπολόγισαν την πείνα τους πριν και μετά από κάθε γεύμα. Η σωματική τους δραστηριότητα ήταν επίσης υπό παρακολούθηση όλη την ημέρα.

Τη δεύτερη ημέρα, οι συμμετέχοντες έτρωγαν πολύ λίγες θερμίδες και οι ερευνητές παρακολούθησαν πάλι τη σωματική τους δραστηριότητα, ενώ την τρίτη ημέρα οι συμμετέχοντες μπορούσαν να φάνε χωρίς περιορισμούς στο πρωινό τους γεύμα και οι ερευνητές υπολόγισαν και πάλι την πείνα τους πριν και μετά το γεύμα.

Κάθε συμμετέχων ολοκλήρωσε επίσης μια ελεγχόμενη δοκιμή που ακολούθησε την ίδια μέθοδο. Κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης δοκιμής, οι συμμετέχοντες έτρωγαν περίπου 2.800 θερμίδες αντί για ελάχιστες θερμίδες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες όταν ακολουθούσαν την περιοριστική δίαιτα έτρωγαν 6% περισσότερο την πρώτη ημέρα της μελέτης και 14% περισσότερο στο απεριόριστο πρωινό, παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα πείνας πριν και μετά από κάθε γεύμα ήταν παρόμοια με εκείνα της ελεγχόμενης δοκιμής.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι συμμετέχοντες έτρωγαν κυρίως επειδή ήξεραν ότι η πρόσληψη τροφής θα ήταν περιορισμένη την επόμενη ημέρα και όχι επειδή ένιωθαν πιο πεινασμένοι.

Η σωματική δραστηριότητα ήταν επίσης 11% χαμηλότερη την ημέρα πριν την ολιγοθερμιδική δίαιτα και 18% χαμηλότερη την ημέρα της ολιγοθερμιδικής δίαιτας.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι αλλαγές στο πώς οι συμμετέχοντες τρώνε και γυμνάζονται, συμβαίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την ημέρα της ολιγοθερμιδικής δίαιτας. Αυτές οι αλλαγές συμπεριφοράς μειώνουν την πιθανότητα η διαλειμματική δίαιτα να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, καθώς για να είναι μια δίαιτα επιτυχημένη και αποτελεσματική πρέπει οι θερμίδες που καίγονται να υπερβαίνουν τις θερμίδες που προσλαμβάνονται, προκαλώντας θερμιδικό έλλειμμα. Η νέα αυτή μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση περισσότερης τροφής τις ημέρες που δεν ισχύουν διατροφικοί περιορισμοί -σε συνδυασμό με τη μείωση της σωματικής δραστηριότητας- μπορεί να είναι αρκετή για να ανακτηθεί σχεδόν το ήμισυ αυτού του θερμιδικού ελλείμματος.

Τι να έχετε κατά νου αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε διαλειμματική δίαιτα
Η απώλεια βάρους από οποιαδήποτε δίαιτα είναι πάντα πιθανό να είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο. Σε επιστημονικές μελέτες της διαλειμματικής νηστείας, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται συχνά από έναν διαιτολόγο σχετικά με το πόσες θερμίδες πρέπει να τρώνε τις «ελεύθερες» ημέρες. Ακόμη και με αυτήν την υποστήριξη, οι συμμετέχοντες σε αυτές τις μελέτες εξακολουθούν να χάνουν λιγότερο βάρος από το αναμενόμενο.

Το να προσέχετε περισσότερο το τι τρώτε πριν και μετά από μια ημέρα με περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων, θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά την απώλεια βάρους.

Η διαλειμματική νηστεία δεν είναι μια δίαιτα που ταιριάζει σε όλους, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να επωφεληθούν από την ευελιξία της, και -με μερικές μικρές προσαρμογές- θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.

Το διάβασα στο vita.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1716,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,30,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,563,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,22,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,615,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,28,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,61,Κόσμος,9090,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,25,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5700,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2272,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,442,Eco-News,2643,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Διαλειμματική δίαιτα: Τι να προσέξετε αν δε χάνετε βάρος
Διαλειμματική δίαιτα: Τι να προσέξετε αν δε χάνετε βάρος
Διαλειμματική δίαιτα: Τι να προσέξετε αν δε χάνετε βάρος
https://www.vita.gr/wp-content/uploads/2020/05/shutterstock_1136526056-768x512.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_326.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_326.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content