«Πράσινο φως» στην κανονικότητα: Πώς ταξιδεύουμε, πώς ψωνίζουμε από αύριο

«Πράσινο φως» στην κανονικότητα: Πώς ταξιδεύουμε, πώς ψωνίζουμε από αύριο

⍆Επιταχύνονται μέρα με την μέρα οι ρυθμοί επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς η.... συλλογική αυτοπειθαρχία ενθαρρύνει το κυβερνητικό επιτελείο και πρωτίστως την ειδική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να ανάψουν «πράσινο φως» και σε άλλες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες να επανεκκινήσουν.

Παρά τον καύσωνα, η σχεδόν καθολική συμμόρφωση των λουομένων στις 515 οργανωμένες παραλίες που άνοιξαν χθες έδειξε τον δρόμο στους επιστήμονες -οι οποίοι συνεδρίασαν την ίδια ώρα- να συνηγορήσουν υπέρ του ανοίγματος της εστίασης μια εβδομάδα νωρίτερα από τα προβλεπόμενα, δηλαδή στις 25 Μαΐου.

Ήδη, «Όλα πηγαίνουν "ρολόι". Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης "παίζουν" με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες» είχε διαπιστώσει νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε αυτοψία του σε παραλία της Αττικής, με τους πολίτες να γυρίσουν γρηγορότερα με τη συμπεριφορά τους τους δείκτες της επιστροφής στους χρόνους προ της πανδημίας.

Η ευελιξία του κυβερνητικού επιτελείου απέναντι σε ανάλογους θετικούς από πλευράς κοινωνίας οιωνούς επιβεβαιώθηκε χθες και διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. «Έχουμε πει από την αρχή ότι το σχέδιό μας είναι αυτό που λέει η λέξη -δηλαδή σχέδιο- και επιδέχεται συνεχώς αναθεωρήσεις, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων» τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «εφόσον οι ειδικοί έκριναν χθες ότι είμαστε σε μια καλή φάση, ώστε να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, ζητήσαμε από την Επιτροπή, να εξετάσει σήμερα, εάν μπορεί και η εστίαση να επαναλειτουργήσει μία εβδομάδα νωρίτερα, αντί για την 1η Ιουνίου, στις 25 Μαΐου».

Πρώτη καμπάνα μετά τον ιό
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και σήμερα η προσέλευση των πιστών στους χώρους λατρείας (όλων των θρησκειών και δογμάτων) που ανοίγουν σήμερα, για πρώτη φορά με την παρουσία του ποιμνίου σχεδόν δύο μήνες μετά από την έναρξη του αυτοπεριορισμού.

Η πρώτη καμπάνα μετά τον κορωνοιο συνοδεύεται, ωστόσο, από ισχυρές προφυλάξεις (δεδομένου και του μέσου όρου ηλικίας των πιστών), δηλαδή:

-Ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει, καθορίζεται από την αναλογία, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

-Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα. Για παράδειγμα, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τ.μ. μπορεί να δεχτεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 800 ή 1.000 ή 1.500 τ.μ. μπορεί να δεχτεί ως 50 άτομα.

-Επιπλέον, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

-Σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων.

Εκτός από τις ιερές ακολουθίες, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και το συνολικό πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας που ανοίγουν αύριο από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Πλήρης επαναφορά για το λιανεμπόριο

Παράλληλα, η επανεκκίνηση σημαντικού μεριδίου της αγοράς αύριο και την επόμενη Δευτέρα θα συνοδευθεί από επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ήδη, «η κυβέρνηση θα ενισχύσει, με συγκροτημένο τρόπο, τόσο τον τουρισμό όσο και τους κλάδους που εμμέσως σχετίζονται με αυτόν, όπως εκείνος της εστίασης» εξήγησε χθες στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για «καινοτόμα εργαλεία» που αφορούν τόσο την εργασία όσο και την ταμειακή ρευστότητα των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι αύριο επαναλειτουργούν:

-Στο λιανικό εμπόριο (εμπορικά κέντρα (malls), εκπτωτικά χωριά, εκπτωτικά καταστήματα (outlet)) από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν επίσης οι εξής επαγγελματικές δραστηριότητες:

- Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση)

- Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες)

- Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες

- Βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι και φυσικοί βιότοποι.

Οδηγίες προς καταναλωτές

Ταυτόχρονα, σε όλα τα καταστήματα που ξεκινούν τη δραστηριότητά τους αύριο:

-υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το καταναλωτικό κοινό στους κοινόχρηστους χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων.

-Τηρείται η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και η αναλογία πελάτη - επιτρεπομενης χωρητικοτητας ορίζεται ως εξής: ένας (1) πελάτης ανά 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Πρωτόκολλα μεταφορών
Σε εφαρμογή θέτει και το υπουργείο υποδομών και μεταφορών τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις μεταφορές, οριστικοποιώντας τους κανόνες ενόψει της απελευθέρωσης των μετακινήσεων εκτός νόμων αύριο στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και την Εύβοια.

Ειδικότερα, για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές.

Οι πάροχοι υπηρεσιών σε όλους τους τομείς οφείλουν:


Να ενημερώνουν τους επιβάτες για τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας.

Να εφοδιάζουν το προσωπικό με απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκα, γάντια, αλκοολούχο αντισηπτικό).

Να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι περιοχές και τα σημεία επαφής επιβατών και τα μηχανήματα με ειδικά υλικά.

Ειδικότερα για τις αερομεταφορές:
· Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

· Όπου υπάρχουν γέφυρες επιβίβασης, η επιβίβαση γίνεται μόνο από την εμπρόσθια θύρα.

· Όπου είναι εφικτό, οι επιβάτες μετακινούνται από την αίθουσα αναμονής στο αεροσκάφος πεζοί.

· Όπου χρησιμοποιείται λεωφορείο πίστας τηρείται το όριο του 50% της χωρητικότητα του.

· Συσκευασίες με νερό, αντισηπτικό και σνακ βρίσκονται τοποθετημένες στην είσοδο του αεροσκάφους ή στην πύλη επιβίβασης ώστε οι επιβάτες να τις παραλαμβάνουν χωρίς παρέμβαση τρίτου.

· Αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το αεροσκάφος να υποβάλλεται σε καθαρισμό καμπίνας με ενισχυμένο πρόγραμμα αντισηψίας, πριν παραδοθεί για τη συνέχιση των πτήσεων του.

Το διάβασα στο www.protothema.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1713,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,29,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,560,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,21,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,612,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,24,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,33,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,60,Κόσμος,9088,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,10,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,22,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5698,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,975,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2266,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,17,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,437,Eco-News,2641,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: «Πράσινο φως» στην κανονικότητα: Πώς ταξιδεύουμε, πώς ψωνίζουμε από αύριο
«Πράσινο φως» στην κανονικότητα: Πώς ταξιδεύουμε, πώς ψωνίζουμε από αύριο
«Πράσινο φως» στην κανονικότητα: Πώς ταξιδεύουμε, πώς ψωνίζουμε από αύριο
https://www.pentapostagma.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-04/italy-pandemic.jpg?itok=ptViB6a7
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_282.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_282.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content