Mετατρέψετε το άγχος σας για τον κοροναϊό σε σύμμαχό σας

Mετατρέψετε το άγχος σας για τον κοροναϊό σε σύμμαχό σας

⍆Δεδομένης της συνεχούς ροής αρνητικών ειδήσεων σχετικά με την πανδημία του... κοροναϊού, είναι λογικό να αισθάνεστε ανήσυχοι και αβέβαιοι. Το άγχος είναι επίσης μια φυσιολογική αντίδραση, καθώς ο κοροναϊός έχει κάνει τους περισσότερους από εμάς να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και απειλεί την αίσθηση ασφάλειας που είχαμε. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσετε αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα πίσω σας, όμως, μπορείτε να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το άγχος για να αναπτύξετε συνήθειες που μπορούν να προστατεύσουν την ψυχική σας υγεία.

Ο εγκέφαλός μας έχει την ικανότητα να αλλάζει ως απάντηση στις εμπειρίες μας. Αποκαλούμε αυτή την ικανότητα «νευρική πλαστικότητα». Εάν έχουμε επαναλαμβανόμενες, αρνητικές σκέψεις, δημιουργούμε νευρικές συνδέσεις που καθιστούν ευκολότερο αυτόν τον αρνητικό τρόπο σκέψης.

Ωστόσο, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις αρνητικές σκέψεις ως ώθηση για συμμετοχή σε δραστηριότητες που βοηθούν στη διαχείριση και τη μείωση του άγχους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μετατρέψουμε το άγχος σε καλές συνήθειες που μπορούν να υποστηρίξουν την ψυχολογία μας όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες συνθήκες.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα παρατηρήσετε ότι το άγχος κυριαρχεί στις σκέψεις σας ή αισθάνεστε ότι το σώμα σας ταράζεται από την ανησυχία, δοκιμάστε μία από αυτές τις δραστηριότητες για να διαχειριστείτε το άγχος σας – και να το μετατρέψετε σε καλές συνήθειες ψυχικής υγείας που θα σας χρησιμεύσουν και στο μέλλον.

1. Φροντίστε τον εαυτό σας
Όταν αισθάνεστε άγχος ή ταραχή, το απλούστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε τρεις αργές, βαθιές αναπνοές για να ηρεμήσετε. Μετρήστε αργά έως το τέσσερα καθώς εισπνέετε και στη συνέχεια μετρήστε αργά έως το πέντε καθώς εκπνέετε.
Όταν είναι εφικτό, το να ακούσετε το αγαπημένο σας τραγούδι ή να κάνετε ένα σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία και να μειώσετε το άγχος.

2. Κάντε κάτι χαλαρωτικό

Αφού ξυπνήσετε και λίγο πριν πάτε για ύπνο, προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που είναι χαλαρωτικά και αναζωογονητικά. Αυτό που κάνετε νωρίς το πρωί καθορίζει τη διάθεση για την υπόλοιπη ημέρα. Εάν έχετε αγχωτικές σκέψεις αμέσως μετά το ξύπνημα, προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι θετικό ή κάντε προσεκτικά stretching (τεντωθείτε, δηλαδή) και εστιάστε στις αισθήσεις στο σώμα σας.Το βράδυ, προσπαθήστε να αποφύγετε να διαβάζετε νέα ή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την εξάπλωση του ιού. Τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουμε το βράδυ επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου μας. Η ακρόαση ενός χαλαρωτικού podcast, η άσκηση διαλογισμού ή τεχνικών χαλάρωσης μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία πριν από τον ύπνο.

3. Παρατηρήστε τα μικρά πράγματα
Η ανάγνωση των τελευταίων ειδήσεων σχετικά με τον COVID-19 μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μια συνεχή ροή στρεσογόνων ή ανήσυχων σκέψεων. Όταν παρατηρήσετε την ανησυχία σας να αυξάνεται, προσπαθήστε να εστιάσετε στα πράγματα γύρω σας.
Παρατηρήστε τα λουλούδια στον κήπο σας, τα σύννεφα στον ουρανό ή τον ήχο ενός πουλιού έξω και αφιερώστε μερικά λεπτά μόνο για να δείτε ή να ακούσετε. Αυτή η απλή πρακτική συνειδητοποίησης όχι μόνο δίνει στο απασχολημένο μυαλό σας ένα διάλειμμα, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τη δραστηριότητα στις μεσαίες δομές του προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου που εμπλέκονται στις αγχώδεις σκέψεις. Ως αποτέλεσμα μπορεί να διαπιστώσετε ότι αρχίζετε να αισθάνεστε λιγότερο ανήσυχοι.

4. Κάντε κάτι για να βοηθήσετε
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αντιδράσουν στο άγχος με τη συμπεριφορά της παρασυσσώρευσης. Αυτό αντανακλάται ίσως στην αγορά πανικού και στην αποθήκευση πολλών τροφίμων ως απάντηση στην πανδημία κοροναϊού. Άλλοι αντιδρούν στο άγχος με συμπόνια, βοηθώντας τους συνανθρώπους τους. Η αλληλεγγύη μπορεί να προστατεύσει την ψυχολογία μας.
Όταν αισθάνεστε άγχος, δοκιμάστε να κάνετε κάτι θετικό. Ίσως απλώς να στείλετε ένα μήνυμα στον συνάδελφό σας ή στον φίλο σας και να ρωτήσετε τι κάνουν. Ή ίσως μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε ηλικιωμένους συγγενείς, ώστε να έχουν κάποιον να μιλήσουν για 10 λεπτά. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να βοηθήσετε – ο κύριος είναι να μένετε στο σπίτι, ώστε εσείς (και άλλοι) να μην κολλήσετε ή να διαδώσετε τον ιό.

5. Μην εστιάζετε στα αρνητικά
Το μυαλό μας έχει μια ενσωματωμένη τάση αρνητικότητας που μας κάνει να σκεφτόμαστε και να θυμόμαστε αρνητικά γεγονότα καλύτερα από τα θετικά. Από εξελικτική άποψη, αυτό ήταν σημαντικό, ώστε να θυμόμαστε να μην τρώμε δεύτερη φορά ορισμένα τρόφιμα που μας έκαναν κακό, για παράδειγμα. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι παρατηρούμε και θυμόμαστε περισσότερο τα αρνητικά σε σχέση με τα θετικά γεγονότα.

Γνωρίζοντας αυτό, όταν αισθάνεστε ανήσυχοι, προσπαθήστε να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να ξεπεράσετε την τάση αρνητικότητας και να σκεφτείτε πράγματα που έχουν συμβεί τελευταία και σας έδωσαν χαρά.


Το διάβασα στο www.vita.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Mετατρέψετε το άγχος σας για τον κοροναϊό σε σύμμαχό σας
Mετατρέψετε το άγχος σας για τον κοροναϊό σε σύμμαχό σας
Mετατρέψετε το άγχος σας για τον κοροναϊό σε σύμμαχό σας
https://www.vita.gr/wp-content/uploads/2020/04/shutterstock_492455716.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/m.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/m.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content