Μπιλ Γκέιτς: Αυτή η πανδημία είναι σαν παγκόσμιος πόλεμος- Αλλά είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά

Μπιλ Γκέιτς: Αυτή η πανδημία είναι σαν παγκόσμιος πόλεμος- Αλλά είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά

⍆Με παγκόσμιο πόλεμο παρομοιάζει ο Μπιλ Γκέιτς την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ... αναφερόμενος στους ηγέτες λέει ότι πολλοί λίγοι παίρνουν άριστα στη διαχείριση αυτής της κατάστασης.

«Το μόνο πράγμα που με κρατά ξύπνιο τη νύχτα είναι η σκέψη μιας πανδημίας», είχε πει ο Μπιλ Γκέιτς στους Times τον περασμένο Φεβρουάριο. 

«Έχουν περάσει 100 χρόνια από τη μεγάλη πανδημία της γρίπης. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερο σήμερα, οπότε η ταχύτητα εξάπλωσης θα ήταν μεγαλύτερη. Αν υπήρχε μια μεταδοτική ασθένεια του αναπνευστικού, οι αριθμοί θα ήταν τρομακτικοί», είχε συμπληρώσει τότε. «Ο χειρότερος εφιάλτης μου έγινε αλήθεια», λέει τώρα στους Times από το σπίτι του στο Σιάτλ, όπου έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 «Οτιδήποτε άλλο είναι περισπασμός. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα», δηλώνει στην εφημερίδα. Η μάχη ενάντια στον ιό είναι σαν παγκόσμιο πόλεμο «μόνο που σε αυτή την περίπτωση είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά», λέει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και σημειώνει ότι όλοι επαναξιολογούν τις προτεραιότητες και τις προσδοκίες τους. «Σε ταρακουνά πραγματικά σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της άποψης για τη διακυβέρνηση, τη ζωή και του τι είναι σημαντικό. Νομίζω αυτή η γενιά θα σημαδευτεί για πάντα από τα όσα συμβαίνουν σε αυτή την πανδημία». 

«Λίγοι παίρνουν άριστα» 
 Σε ερώτηση για αν οι πολιτικοί είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση απαντά: «Πας στον πόλεμο με τους ηγέτες που έχεις», και συμπληρώνει: «Εκ των υστέρων, μπορείς να κρίνεις πόσο καλά πήγαν τα πράγματα. Νομίζω ότι δεν βοηθά το γεγονός ότι ο κόσμος κινείται προς τον εθνικισμό και οι χώρες φροντίζουν τον εαυτό τους. Όλοι ευχόμαστε να είχαμε δώσει το σύνθημα της συστράτευσης πιο γρήγορα. Πολλοί λίγοι παίρνουν άριστα σε ό,τι αφορά το τι έχουν κάνει σε αυτή την κατάσταση». 

 Ο Μπιλ Γκέιτς εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν υπερβολικά επιβάλλοντας την καραντίνα, αλλά σημειώνει ότι ο αντίκτυπος θα είναι καταστροφικός για επιχειρήσεις σε πολλές χώρες. «Θα μπορούσες να έχεις το χειρότερο και στους δύο κόσμους. Και μια χάλια οικονομία και αυξανόμενους αριθμούς σε ό,τι αφορά την ασθένεια», σημειώνει. 

«Άνθρωποι φέρονται λες και αν πηγαίναμε για ανοσία αγέλης τότε η οικονομία θα ήταν εντάξει, αλλά αυτό το αντιπαράδειγμα δεν υπάρχει. Η οικονομία στις πλούσιες χώρες που βιώνουν την επιδημία θα ήταν πραγματικά χάλια», προσθέτει.

Η προσπάθεια για τα εμβόλια 
 Το ίδρυμα που φέρει το όνομα του ιδίου και της συζύγου του θα βοηθήσει στην κινητοποίηση των πόρων που χρειάζονται για τη χρηματοδότηση την κατασκευή εγκαταστάσεων οι οποίες θα παράξουν δισεκατομμύρια δόσεις από εμβόλια, ακόμη και πριν από την έγκριση ενός εκ των υποψηφίων, για να επιταχυνθεί η διαδικασία. 

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι σε επαφή με τα περισσότερα προγράμματα. Τονίζει ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι η παρασκευή εμβολίου για όλο τον κόσμο και ελπίζει ότι το Coronavirus Global Response Summit τον επόμενο μήνα θα συγκεντρώσει πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια λίρες από κυβερνήσεις και οργανισμούς για έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή των εμβολίων. Ο Μπιλ Γκέιτς τονίζει ότι περισσότερο θα πληγούν οι αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ επισημαίνει πως ακόμη και στα ανεπτυγμένα κράτη, η οδύνη σε αυτούς με χαμηλότερο εισόδημα είναι δυσανάλογη και τραγική. 

«Αυτό είναι ισχυρό πλήγμα ενάντια στην προσπάθεια για μεγαλύτερη ισότητα στον κόσμο», τονίζει. Όσο για το πώς περνά την καραντίνα, είναι στο σπίτι του στο Σιάτλ, με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά, που είναι από 17 έως 23 ετών. Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς διαλογίζονται καθημερινά και διαβάζουν μανιωδώς. Σημειώνει ότι είναι ωραίο με κατά κάποιο τρόπο ότι περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, αλλά παρατηρεί ότι «τα παιδιά που πηγαίνουν στο κολέγιο δεν περίμεναν να είναι με τους γονείς τους τόσο πολύ» και καταλήγει: «Δεν νομίζω ότι η κατάστασή μας διαφέρει από των περισσοτέρων».

Το διάβασα στο www.lifo.gr
Τα σημάδια ότι είσαι Ενεργειακός άνθρωπος - Τι πρέπει να γνωρίζεις και τι να κάνεις
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,343,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1680,ΑΠΟΨΕΙΣ,7,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,13,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,537,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,7,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,583,ΒΙΝΤΕΟ,139,ΒΟΛΟΣ,8,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1757,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,16,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΛΛΑΔΑ,70,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,6,ΕΡΕΥΝΕΣ,9,ΖΩΗ,25,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,1,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,24,Κόσμος,8996,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,10,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1463,Πολιτική,6746,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5641,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,948,Τοπικά,11644,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2218,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,11,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,7,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,401,Eco-News,2621,GP - info,5,voice healing therapy,10,
ltr
item
Ploumistos.com: Μπιλ Γκέιτς: Αυτή η πανδημία είναι σαν παγκόσμιος πόλεμος- Αλλά είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά
Μπιλ Γκέιτς: Αυτή η πανδημία είναι σαν παγκόσμιος πόλεμος- Αλλά είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά
Μπιλ Γκέιτς: Αυτή η πανδημία είναι σαν παγκόσμιος πόλεμος- Αλλά είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/hJyNfEtuTFapFcF8zvpxCw--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9NjAwO2g9NDAw/https://media.zenfs.com/en/Benzinga/c73ec2c430fba21aa1369ee53d0f7069
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_617.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_617.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content