Πώς και πότε θα αλλάξει η ζωή μας μετά το Πάσχα: Τι προβλέπει το σχέδιο για σχολεία και καταστήματα

Πώς και πότε θα αλλάξει η ζωή μας μετά το Πάσχα: Τι προβλέπει το σχέδιο για σχολεία και καταστήματα

⍆Τα μέτρα αποδίδουν και τα νούμερα ολοένα και «χαμηλώνουν» όπως αποδεικνύεται... και από την καθημερινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Σίγουρα αυτά είναι δύο βασικά κριτήρια που μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως πλησιάζει ο καιρός που η ζωή μας θα αλλάξει και η καθημερινότητα προ καραντίνας θα επανέλθει σιγά σιγά.

Η καθοδική πορεία του κοροναϊου στην Ελλάδα αποτυπώνεται άλλωστε και από τους αριθμούς, καθώς την Μεγάλη Τετάρτη ο επικεφαλής της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε 22 κρούσματα και έναν θάνατο από τον κοροναϊό στη χώρα.

Σίγουρα πολλά θα κριθούν από την συμπεριφορά των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα, η οποία σε περίπτωση που δεν είναι αυτή που πρέπει θα επηρεάσει και την καθοδική πορεία που ακολουθεί πλέον ο ιός στην χώρα μας.

Ήδη η κυβέρνηση και οι επιστήμονες σχεδιάζουν το επόμενο βήμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων βάζοντας στο μικροσκόπιο και το πλάνο που ήδη ακολουθούν ή πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Άλλωστε κοινή θέση όλων είναι πως τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να ισχύουν μέχρι την εύρεση του εμβολίου ενάντια στον κοροναϊό καθώς δεν αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Το πλάνο για τους επόμενους μήνες

Αυτό που θεωρείται σχεδόν σίγουρο είναι πως οι ευάλωτες ομάδες δεν θα συγκαταλέγονται στις αποφάσεις των επιστημόνων για ελεύθερη μετακίνηση, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ηλικιωμένοι και οι χρόνια πάσχοντες θα είναι εκείνοι που θα βγουν τελευταίοι από την καραντίνα.

Πάντως και για τους υπόλοιπους πολίτες η άρση της απαγόρευσης θα γιάνει σταδιακά.

Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού και στη συνέχεια θα ανοίξουν οι δρόμοι προς την ύπαιθρο.

Στόχος είναι να σταματήσει η αποστολή sms στο 1330, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως πως θα ανοίξουν διάπλατα όλοι οι δρόμοι «διαφυγής».

Το σχέδιο για τα καταστήματα


Μετά το Πάσχα σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούν να προετοιμάζονται σιγά σιγά οι επιχειρηματίες ώστε να ανεβάσουν τα ρολά στα μαγαζιά τους.

Θα προηγηθούν τα μικρά εμπορικά ίσως και τα κομμωτήρια, θα ακολουθήσουν τα εστιατόρια και καφέ και τελευταία τα πολυκαταστήματα.

Όπως έχει αναφέρει και το in.gr, δεν αποκλείεται όσα μαγαζιά ανοίγουν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα σούπερ μάκετ, όπου υπάρχει περιορισμό στον αριθμό των πελατών ανάλογα και με το τετραγωνικό μέτρο.

Σχολεία


Tα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να γίνει με ασφάλεια η επάνοδος των μαθητών στα θρανία σχεδιάζει και το Υπουργείο Παιδείας.

Μετά και την τελευταία ΚΥΑ, τα σχολεία παραμένουν κλειστά έως και τις 10 Μαΐου ενώ στη συνέχεια, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, είναι πιθανό να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα των σχολικών μονάδων, με την προτεραιότητα να δίνεται για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.

Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει να δοθεί το «πράσινο φως» από τους επιστήμονες οι οποίοι για την ώρα δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για το πότε θα πρέπει να βγει το «λουκέτο» από τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική χρονιά για κανέναν, και τονίζει ότι αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών.

«Εξετάζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο που κοιτάζουμε είναι μεγαλύτερη απόσταση μέσα στις τάξεις. Έχουμε και προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχολικές εξετάσεις» σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών, τονίζει ότι στόχος είναι εάν υπάρχει η δυνατότητα να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου προκειμένου να υπάρξει η μικρότερη δυνατή αναστάτωση για τους μαθητές.

Ταξίδια


Στο τραπέζι υπάρχει ήδη και η δυνατότητα ταξιδιών με αεροπλάνο, η οποία όμως ενδεχομένως να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο.

Σίγουρα τα ταξίδια στο εξωτερικό θα επιτραπούν μετά και από τις αποφάσεις των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης, ενώ αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι όσων φτάνουν στα αεροδρόμια.

Τουριστικές επιχειρήσεις


Αν και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, τα ξενοδοχεία δεν θα είναι από τα πρώτα στην λίστα που θα ανοίξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σταδιακό άνοιγμα της τουριστικής αγοράς προβλέπεται μετά τις 15 Ιουνίου ενώ και εκεί οι επιχειρήσεις στα ανοίξουν σταδιακά. Προτεραιότητα θα δοθεί στις μικρές και στη συνέχεια στα αρθεί η απαγόρευση και για τις μεγάλες.

Άλλα
Πέρα από τα βασικά μέτρα για την άρση της απαγόρευσης, σίγουρα υπάρχουν και πολλές άλλες λεπτομέρειες τις οποίες μελετά η κυβέρνηση και οι επιστήμονες.

Αυτές αφορούν φυσικά τα ΜΜΜ, όπου δεν αποκλείεται στην αρχή να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας για επιβάτες σε λεωφορεία και τρένα.

Επίσης οι αθλητικές δραστηριότητες θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επιτραπούν, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν θα ξεκλειδώσουν τα λουκέτα τους και τα γυμναστήρια.

Γεωργιάδης: Έτσι θα ανοίξουν τα καταστήματαΜια εικόνα για το πώς θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα έδωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως θα ακολουθεί η αντιστροφή σειρά από τον τρόπο που έκλεισαν.

Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχουν σχέδια. Απλώς δεν μπορώ να τ’ ανακοινώσω από την τηλεόραση. Η γενική αρχή θα είναι με αντίστροφη περίπου πορεία από αυτήν που έκλεισαν. Πιστεύουμε πάντως ότι επειδή πηγαίνουμε πολύ καλά στο θέμα του κοροναϊού, θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο μέσα στον Μάιο, με βάση το καλό σενάριο, για να μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία. Όπως θέλετε εσείς να επιστρέψετε στην παλιά σας ζωή, το θέλουμε και εμείς. Κανένας μας δεν βρίσκει ευχαρίστηση σε αυτά τα μέτρα, αλλά ήταν αναγκαία για την καταιγίδα που ήρθε».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 μετά από ερώτηση για το χρόνο άρσης των περιοριστικών μέτρων που αφορούν τα εμπορικά καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, σημειώνοντας ότι τα πράγματα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα, δείχνουν να πηγαίνουν καλά, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί. «Είμαστε στο 87′ και παίρνουμε την πρόκριση, ας μη φάμε γκολ στο 90′», όπως ανέφερε.

Γαργαλιάνος: Σταδιακή η άρση των μέτρων

Τη διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων του κοροναϊου περιέγραψε στο MEGA ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Γαργαλιάνο, η διαδιασία άρσης των μέτρων θα είναι σταδιακή.

«Συλλέγουμε στοιχεία και προσπαθούμε σταδιακά να δούμε ποια μέτρα θα χαλαρώσουν και ποιες επιχειρήσεις θα αρχίσουν να ανοίγουν. Είναι δύσκολες αποφάσεις. Γιατί αρχικά πρέπει να συνεκτιμάς στοιχεία και σε δεύτερο χρόνο να εκπονείς μια στρατηγική» ανέφερε σχετικά.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, ακόμα και όταν ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινείς, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.

Μάλιστα, ως προς τις μάσκες έκανε ειδική αναφορά.

«Στην αρχή οι ειδικοί σε διεθνές επίπεδο είπαν ότι δεν χρειάζεται η χρήση μάσκας. Στη συνέχεια άλλαξε η απόφαση. Η πανδημία είναι καινούργια και τα δεδομένα αλλάζουν»
υπογράμμισε.

Γι’ αυτό, συνέστησε τη χρήση μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού «όπως τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς».

Παράλληλα, ο κ. Γαργαλιάνος, επισήμανε ότι ελληνικός πληθυσμός έδειξε «μεγάλη υπευθυνότητα, παρά τις ελάχιστες εξαιρέσεις» στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το διάβασα στο www.in.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,538,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2149,ΑΠΟΨΕΙΣ,115,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,193,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,941,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,218,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1015,ΒΙΝΤΕΟ,577,ΒΟΛΟΣ,103,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1865,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,282,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2058,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,88,ΖΩΗ,239,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,125,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,114,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1259,Κόσμος,10286,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,61,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,833,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1709,Πολιτική,6957,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6283,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1311,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3384,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,96,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,126,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,811,Eco-News,2962,GP - info,5,voice healing therapy,91,
ltr
item
Ploumistos.com: Πώς και πότε θα αλλάξει η ζωή μας μετά το Πάσχα: Τι προβλέπει το σχέδιο για σχολεία και καταστήματα
Πώς και πότε θα αλλάξει η ζωή μας μετά το Πάσχα: Τι προβλέπει το σχέδιο για σχολεία και καταστήματα
Πώς και πότε θα αλλάξει η ζωή μας μετά το Πάσχα: Τι προβλέπει το σχέδιο για σχολεία και καταστήματα
https://allstarbasket.gr/wp-content/uploads/2020/03/%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CF%82-5.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_479.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/04/blog-post_479.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content