================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Εισαγγελία ζήτησε τους φακέλους όλων των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι»

⍆Στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά και τους θανάτους τριών... ασθενών από κορωνοϊό, επικεντρώνεται σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε χθες ο προϊστάμενός της κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης ζήτησε από την εν λόγω κλινική να της προσκομίσει τους φακέλους όλων των ασθενών της.

Την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος. Αντικείμενό της έρευνας που έχει μάλιστα και κατεπείγοντα χαρακτήρα είναι η αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών εκ μέρους των υπευθύνων της κλινικής και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Να σημειωθεί, ότι στην παράγραφο 3 του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών, προβλέπονται τα εξής: «Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».

Ο εισαγγελέας, αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που του προσκομιστούν, θα προχωρήσει στην κλήτευση μαρτύρων, πριν καταλήξει για το αν πρέπει να αποδοθούν ή όχι ποινικές ευθύνες στους υπευθύνους της κλινικής.

Μάλιστα, αυτή την ώρα στην κλινική στο Περιστέρι βρίσκεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να παραδώσει το σχετικό πόρισμά της στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη έρευνα έχει διατάξει η εισαγγελία και για άλλη κλινική στη Γλυφάδα.

Το διάβασα στο www.protothema.gr
Η Εισαγγελία ζήτησε τους φακέλους όλων των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι» Reviewed by ploumistos.com on 3:29 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.