================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Είδηση «βόμβα» για τον κορωνοϊό – Έρχεται η DARPA (ΒΙΝΤΕΟ)

⍆Πριν από δύο χρόνια η περιβόητη DARPA, η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών...
Προγραμμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου, είχε λανσάρει την Πλατφόρμα Ετοιμότητας για Πανδημία (P3). Η πανδημία τότε, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν θεωρητική.

Λες και το… ήξεραν στη DARPA πως θα… «ξεσπούσε» πανδημία το 2020 με έναν ιό, ο οποίος έχει πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας, αλλά μεταδίδεται γρήγορα.

Σε όλον τον κόσμο έχουν ληφθεί μέτρα και απαγορεύονται ακόμα και οι χειραψίες.

Έτσι, η DARPA θέλει να εφαρμόσει μία μαζική θεραπεία για τον κορωνοϊό, την οποία θα αποδεχτούν λογικά οι πανικοβλημένοι άνθρωποι. «Ελπίζουμε να δουλέψει», λέει ο μάνατζερ του προγράμματος της DARPA, Amy Jekins.

Το πρόγραμμα P3 ήταν σχεδιασμένο να ξεκινήσει με ένα νέο παθογόνο παράγοντα και να «αναπτύξει τεχνολογία, ώστε να παραδώσει ιατρικά αντίμετρα σε λιγότερο από 60 ημέρες – κάτι που ακουγόταν τρελό», λέει ο Jenkins.

«Ωστόσο, οι ομάδες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν σε αυτό το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα, μέσω δοκιμών πάνω στους ιούς της γρίπης και της Zika. Τώρα καλούνται να πετύχουν το ίδιο με τον κορωνοϊό», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: spectrum.ieee.org

Σύμφωνα με το πρόγραμμα P3, οι 60 ημέρες ξεκινούν όταν ένα δείγμα αίματος λαμβάνεται από άτομο που έχει ανανήψει πλήρως από την ασθένεια, την οποία έχπουν βάλει στόχο να καταπολεμήσουν.

Εν συνεχεία, οι ερευνητές εξετάζουν αυτό το δείγμα, προκειμένου να βρουν όλα τα προστατευτικά αντισώματα που βοήθησαν το σώμα του ατόμου ώστε να καταπολεμήσει τον ιό ή τα βακτηρίδια.

Επιλέγουν, με διάφορες διαδικασίες το αντίσωμα που χρειάζονται, το κωδικοποιούν, απομονώνουν τον γενετικό του κώδικα και κατασκευάζουν γρήγορα, με τεχνολογία, το όποιο αντίδοτο. Θα είναι όμως ασφαλές;

Μάλιστα, ο Jenkins λέει ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη από την κατασκευή των ίδιων των αντισωμάτων. Το αντίδοτο θα χορηγηθεί φυσικά με την μορφή εμβολίου.

Ο στόχος του προγράμματος P3 είναι να πετύχει προστατευτικά επίπεδα αντισωμάτων μέσα σε 6 έως 24 ώρες.

Η DARPA ονομάζει αυτή την τεχνολογία «firebreak», διότι μπορεί να προσφέρει άμεση αποκατάσταση!

Και πώς να μην την δεχτούν οι άνθρωποι, όταν φοβούνται ακόμα και να σφίξουν το χέρι;

Ας ακούσουμε ξανά τι δήλωσε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για τον κορωνοϊό:Το διάβασα στο el.gr
Είδηση «βόμβα» για τον κορωνοϊό – Έρχεται η DARPA (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by PLOUMISTOS on 9:55 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.