Γιατί όσοι πεθάνουν από κορωνοιό στην Ελλάδα θα θάβονται διαφορετικά;

Γιατί όσοι πεθάνουν από κορωνοιό στην Ελλάδα θα θάβονται διαφορετικά;

⍆Η Ελλάδα μετράει νεκρούς από το κορωνοιό. Πλέον το ερώτημα που τίθεται είναι... τι γίνεται με τα θύματα του ιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Διεθνές Πρωτόκολλο υπάρχουν δύο φάσεις για τη διαδικασία που ακολουθείται όταν υπάρξει νεκρός από τον ιό. 

Η πρώτη φάση αφορά την περίπτωση που ο ιός δεν γνωρίζει διασπορά. Τότε, η σορός τοποθετείται σε ψυγείο μέχρι να ιχνηλατηθούν τα συγγενικά πρόσωπα. Ωστόσο η χώρα μας, βρίσκεται στη δεύτερη φάση καθώς υπάρχει διασπορά του ιού με τα κρούσματα να ανεβαίνουν.

Σύμφωνα με το Διεθνές Πρωτόκολλο, στη φάση αυτή προβλέπεται να μην τελείται η διαδικασία της ταφής, όπως είναι γνωστή η ελληνική κοινωνία. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύ συγκεκριμένη και απαιτεί μεγάλη προσοχή στη διαδικασία, καθώς ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και τα υγρά που εκκρίνει η σορός επικίνδυνα.
Έτσι, η διαδικασία που ακολουθείται είναι παραλαβή της σορού με ειδική στολή και η τοποθέτησή του σε ειδικό σάκο, ώστε να μην υπάρξει επαφή και τοποθετείται στο φέρετρο, χωρίς αυτό να ξανανοίξει. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο και πρέπει να σκεπαστεί με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Μάλιστα, η τελετή της ταφής προβλέπεται να πραγματοποιείται σε κλειστό κύκλο, με ελάχιστους ή κανέναν παρευρισκόμενο. 

Χωρίς νεκροφίλημα 
Το μόνο που προβλέπεται από τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες είναι να βλέπουν τα μέλη της οικογένειας τον νεκρό τη στιγμή της παραλαβής. Κι αυτό για λόγους αναγνώρισης του νεκρού. Καμία άλλη επαφή δεν επιτρέπεται. 

Αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες αποχαιρετισμού του νεκρού από τα αγαπημένα του πρόσωπα θα γίνονται μόνο εξ αποστάσεως και φυσικά δεν θα επιτρέπεται ούτε το νεκροφίλημα, ούτε άλλου είδους επαφή, όπως άγγιγμα χεριού κ.λπ. 

Σε περίπτωση νεκροτομής, το νεκρό σώμα τοποθετείται μέσα σε διπλό ειδικό, πλαστικό, αδιάβροχο σάβανο (σακούλα), το οποίο είναι ερμητικά κλεισμένο και μετά στο φέρετρο, το οποίο είναι σφραγισμένο. Δεν ανοίγει, δεν αφαιρείται σε καμία περίπτωση και η επιφάνεια του δεύτερου σάκου καθαρίζεται επίσης με χλωρίνη.

«Ολα τα νεκρά σώματα δυνητικά μπορεί να είναι μολυσματικά. Με στόχο την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης επιβεβαιωμένου ή όχι μεταδοτικού νοσήματος, η διαχείριση των νεκρών σωμάτων πρέπει να γίνεται πάντα με αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Γιατί όσοι πεθάνουν από κορωνοιό στην Ελλάδα θα θάβονται διαφορετικά;
Γιατί όσοι πεθάνουν από κορωνοιό στην Ελλάδα θα θάβονται διαφορετικά;
Γιατί όσοι πεθάνουν από κορωνοιό στην Ελλάδα θα θάβονται διαφορετικά;
https://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2020/03/kidia-koronoios.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_909.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_909.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content