================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Γιατί όσοι πεθάνουν από κορωνοιό στην Ελλάδα θα θάβονται διαφορετικά;

⍆Η Ελλάδα μετράει νεκρούς από το κορωνοιό. Πλέον το ερώτημα που τίθεται είναι... τι γίνεται με τα θύματα του ιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Διεθνές Πρωτόκολλο υπάρχουν δύο φάσεις για τη διαδικασία που ακολουθείται όταν υπάρξει νεκρός από τον ιό. 

Η πρώτη φάση αφορά την περίπτωση που ο ιός δεν γνωρίζει διασπορά. Τότε, η σορός τοποθετείται σε ψυγείο μέχρι να ιχνηλατηθούν τα συγγενικά πρόσωπα. Ωστόσο η χώρα μας, βρίσκεται στη δεύτερη φάση καθώς υπάρχει διασπορά του ιού με τα κρούσματα να ανεβαίνουν.

Σύμφωνα με το Διεθνές Πρωτόκολλο, στη φάση αυτή προβλέπεται να μην τελείται η διαδικασία της ταφής, όπως είναι γνωστή η ελληνική κοινωνία. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύ συγκεκριμένη και απαιτεί μεγάλη προσοχή στη διαδικασία, καθώς ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και τα υγρά που εκκρίνει η σορός επικίνδυνα.
Έτσι, η διαδικασία που ακολουθείται είναι παραλαβή της σορού με ειδική στολή και η τοποθέτησή του σε ειδικό σάκο, ώστε να μην υπάρξει επαφή και τοποθετείται στο φέρετρο, χωρίς αυτό να ξανανοίξει. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο και πρέπει να σκεπαστεί με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Μάλιστα, η τελετή της ταφής προβλέπεται να πραγματοποιείται σε κλειστό κύκλο, με ελάχιστους ή κανέναν παρευρισκόμενο. 

Χωρίς νεκροφίλημα 
Το μόνο που προβλέπεται από τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες είναι να βλέπουν τα μέλη της οικογένειας τον νεκρό τη στιγμή της παραλαβής. Κι αυτό για λόγους αναγνώρισης του νεκρού. Καμία άλλη επαφή δεν επιτρέπεται. 

Αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες αποχαιρετισμού του νεκρού από τα αγαπημένα του πρόσωπα θα γίνονται μόνο εξ αποστάσεως και φυσικά δεν θα επιτρέπεται ούτε το νεκροφίλημα, ούτε άλλου είδους επαφή, όπως άγγιγμα χεριού κ.λπ. 

Σε περίπτωση νεκροτομής, το νεκρό σώμα τοποθετείται μέσα σε διπλό ειδικό, πλαστικό, αδιάβροχο σάβανο (σακούλα), το οποίο είναι ερμητικά κλεισμένο και μετά στο φέρετρο, το οποίο είναι σφραγισμένο. Δεν ανοίγει, δεν αφαιρείται σε καμία περίπτωση και η επιφάνεια του δεύτερου σάκου καθαρίζεται επίσης με χλωρίνη.

«Ολα τα νεκρά σώματα δυνητικά μπορεί να είναι μολυσματικά. Με στόχο την ελαχιστοποίηση της μετάδοσης επιβεβαιωμένου ή όχι μεταδοτικού νοσήματος, η διαχείριση των νεκρών σωμάτων πρέπει να γίνεται πάντα με αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 
Γιατί όσοι πεθάνουν από κορωνοιό στην Ελλάδα θα θάβονται διαφορετικά; Reviewed by PLOUMISTOS on 10:52 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.