Κορωνοϊός: Ποια σενάρια μελετά η η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της καθολικής απαγόρευση της κυκλοφορίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κορωνοϊός: Ποια σενάρια μελετά η η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της καθολικής απαγόρευση της κυκλοφορίας

⍆Μοντέλο Ισπανίας και Ιταλίας για απαγόρευση, αν χρειαστεί, της κυκλοφορίας... των πολιτών, μελετά η κυβέρνησης προκειμένου να περιορισει την επέκταση του κορωνοϊού.

Εδώ και δύο ημέρες στην Ισπανία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των πολιτών, παρά μόνο αν πηγαίνουν στη δουλειά τους, ή για υγειονομικούς λόγους (επισκέψεις σε φαρμακεία, νοσοκομεία) κι αυτό υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με πολλά μέτρα προστασίας.

Στην Ελλάδα όπου οι νόμοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν δυναμικά και οι πολίτες είναι απείθαρχοι, ένα τέτοιο καθολικό μέτρο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική κίνηση πολιτών από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία όπου ζουν κυρίως ηλικιωμένοι, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δείξει ακόμη πιο αυστηρό πρόσωπο.

Ειδικά την 25η Μαρτίου αλλά και όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα, αν τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά, τότε η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα είναι πιθανή.

Στα σενάρια που μελετώνται είναι και να επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία των οχημάτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων και σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων.

Όλα αυτά θα συζητηθούν εκτενώς στην κυβέρνηση, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή βιντεοκλήση που θα γίνει το απόγευμα. Προς το παρόν ισχύουν τα μέτρα που ανοινώθηκαν χθες ενώ εντός της ημέρας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται να πάρει ιστορικές αποφάσεις.

Κι αυτές δεν θα είναι άλλες όπως το ουσιαστικό κλείσιμο των ναών, με αναστολή των λειτουργιών ώστε να αποτρέπεται η μαζική συγκέντρωση πιστών.

Θα μένουν ανοικτές αλλά μόνο για να πηγαίνουν κάποιοι για την προσευχή τους ή να ανάψουν κάποιο κερί.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία και οι νεκροί να έχουν φτάσει τους 4, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη ή παραλείψεις. Αν υπάρξουν σε μικρό χρονικό διάστημα εκατοντάδες κρούσματα, το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, οι νεκροί θα πολλαπλασιαστούν και η Ελλάδα θα γίνει… Ιταλία.

Ειδικά μετά τις εικόνες που είδαμε το Σαββατοκύριακο με πολλούς πολίτες να μην πειθαρχούν και να πηγαίνουν μαζικά σε παραλίες, βουνά και πάρκα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.

Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.

Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.

Η χώρα μπήκε σταδιακά στον πάγο, μετά τα διαδοχικά λουκέτα σε σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, παιδότοπους, θέατρα, κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, έκλεισαν παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα.

Η κυβέρνηση σε στενή συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να επιβραδύνει τη διασπορά της νόσου του κορωνοϊού.

Από το απόγευμα της Παρασκευής λουκέτο μπήκε και στους αθλητικούς χώρους (πλην των ανοιχτών για μεμονωμένη άθληση), τα κέντρα αισθητικής, ενώ κλείνουν οι πόρτες των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Ετσι εφεξής άδεια λειτουργίας έχουν μόνο τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, τα καταστήματα εστίασης χωρίς τραπεζοκαθίσματα (προσφέρουν δηλαδή αποκλειστικά υπηρεσίες delivery ή take away, συμπεριλαμβανομένων των φούρνων και των ζαχαροπλαστείων), τα σουπερμάρκετ, τα φαρμακεία και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας

Από σήμερα τα νέα – αυστηρότερα – μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ αφορούν:


Σούπερ μάρκετ: Αποστάσεις δύο μέτρων – Λειτουργία και τις Κυριακές

Τα σούπερ μάρκετ οφείλουν να αναπτύξουν μηχανισμούς ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης στους χώρους στάθμευσης και με δική τους ευθύνη θα διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.

Επίσης, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν όλα τα καταστήματά τους και τις Κυριακές, αποκλειστικά για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών κατ’ οίκον (delivery) στους καταναλωτές, για παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί από ηλεκτρονικό κατάστημά τους, ενώ ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων επιτρέπεται όλο το 24ωρο. 


Αυτά προβλέπει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που υπογράφει ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ενώ υπογραμμίζεται ότι εντός δύο ημερών πρέπει οι επιχειρήσεις να ενημερώσουν το υπουργείο ότι πραγματοποίησαν πρόγραμμα καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων διέλευσης των καταναλωτών, των επιφανειών και των τεχνικών μέσων των καταστημάτων.

Εξ αποστάσεως διδασκαλία

Όλα έτοιμα φαίνεται πως είναι για να ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς από τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν λόγω του κορωνοϊού ήταν το κλείσιμο των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

Βίντεο που ανήρτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Twitter, δείχνει αναλυτικά όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν τόσο στα σχολεία όσο και στα Πανεπιστήμια.

Το διάβασα στο www.tovima.gr
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1791,ΑΠΟΨΕΙΣ,14,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,636,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,81,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,702,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,19,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1785,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,105,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,444,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,102,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,6,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,164,Κόσμος,9317,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,7,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,157,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1493,Πολιτική,6768,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5798,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,55,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1035,Τοπικά,11670,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2436,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,64,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,535,Eco-News,2703,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Κορωνοϊός: Ποια σενάρια μελετά η η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της καθολικής απαγόρευση της κυκλοφορίας
Κορωνοϊός: Ποια σενάρια μελετά η η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της καθολικής απαγόρευση της κυκλοφορίας
Κορωνοϊός: Ποια σενάρια μελετά η η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της καθολικής απαγόρευση της κυκλοφορίας
https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/03/there-are-now-seven-known-coronaviruses-that-are-transmissible-among-humans--600x450.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_638.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/03/blog-post_638.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content