================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ρομπότ-νοσοκόμα μετράει την θερμοκρασία των ασθενών με κορωνοϊό (βίντεο)

⍆Ρομπότ επιστρατεύουν νοσοκομεία στην Ταϊλάνδη για να προφυλάξουν γιατρούς....
και νοσηλευτές που εργάζονται νυχθημερόν για να θεραπεύσουν ασθενείς που νοσούν από τον κορωνοϊό.

«Τα νοσοκομεία στην Ταϊλάνδη έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν «ρομπότ νίντζα» για να διευκολύνουν το ιατρικό προσωπικό που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φρενάρει την εξάπλωση του Covid- 19», όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα ρομπότ αυτά είχαν αρχικά κατασκευαστεί για την παρακολούθηση ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια. «Είναι προγραμματισμένα για να θερμομετρούν τους ασθενείς», όπως υποστηρίζουν οι γιατροί.

Από χθες, τα ρομπότ «νίντζα» ανέλαβαν δράση σε τέσσερα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Μπανγκόνγκ.

Τα μαύρα ρομπότ (από το χρώμα τους αποκαλούνται «νίντζα») μειώνουν σοβαρά τον κίνδυνο να μολυνθούν γιατροί και νοσηλευτές από τους ασθενείς.

«Οι γιατροί μπορούν να στέκονται έξω από το δωμάτιο των ασθενών και να επικοινωνούν μαζί τους μέσω των ρομπότ», δήλωσε ο Tαϊλανδός επιστήμονας Viboon Sangveraphunsiri από το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn.

Στόχος τους είναι να προστατεύσουν γιατρούς και νοσηλευτές σε συνολικά δέκα νοσοκομεία της Ταϊλάνδης που δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid- 19.

Έχουν σχεδιαστεί κι άλλα ρομποτικά μοντέλα για να διανέμουν τρόφιμα, να χορηγούν φάρμακα σε ασθενείς, καθώς και να απολυμαίνουν τα νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής, η Ταϊλάνδη έχει περίπου 280 κρούσματα κι έναν νεκρό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ρομπότ-νοσοκόμα μετράει την θερμοκρασία των ασθενών με κορωνοϊό (βίντεο) Reviewed by PLOUMISTOS on 6:31 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.