================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ημερήσια εκδρομή με τον Στ. Πλουμιστό στην "ενέργεια των Μετεώρων" μεταξύ ουρανού και γης

⍆Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα πελώριων βράχων οι οποίοι για πολλούς αιώνες δεσπόζουν....
στη περιοχή, συνθέτοντας ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς! 

Η ονομασία Μετέωρα δόθηκε από τον κτήτορα της Μονής Μεταμορφώσεως, όσιο Αθανάσιο, ο οποίος το 1344 ονόμασε Μετέωρο (μεταξύ ουρανού και γης) τον Πλατύ Λίθο, ονομασία που επικράτησε τελικά για όλους τους βράχους. Το αρχαιότερο μοναστήρι είναι της Παναγίας Δούπιανης, ενώ τον 14ο αιώνα φτιάχνονται τα πρώτα μοναστήρια. Ο μοναχισμός γνώρισε μεγάλη άνθηση τον 16ο αι. όταν λειτουργούσαν περισσότερες από 20 μονές.

Σήμερα όμως λειτουργούν μόνο έξι με τους μοναχούς τους να αγωνίζονται για την επιβίωση και την ανασυγκρότησή τους, ενώ από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δεν χρειάζεται να είστε θρήσκος για να αφουγκραστείτε την απόκοσμη ομορφιά και το μεγαλείο των τεράστιων βράχων. Αφεθείτε στην ηρεμία και τη γαλήνη που εκπέμπουν οι μονές.

Η ημερήσια εκδρομή στην "ενέργεια των Μετεώρων" μεταξύ ουρανού και γης, είναι μια έμπνευση του Στ. Πλουμιστού, η οποία θα πραγματοποιηθεί με το MAGNESIA Travel, την τουριστική εταιρεία της ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας.

Πρόγραμμα 

09:00 - 11:00
Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, αναχωρούμε από το Κτελ Βόλου στις 09:00

Το πρώτο σεμινάριο καθόδων 
Κατά την διάρκεια της μετάβασης μας προς τα Μετέωρα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διαδραστικό σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα: "Τι άνθρωπος δείχνεις ότι είσαι; - Τι ενέργεια εκπέμπεις;" 
Θα φτάσουμε στην πόλη της Καλαμπάκας γύρω στις 11:00 με 11:30 όπου θα ανηφορίσουμε αμέσως για τα Μετέωρα.

11:30 -13.30
Η επίσκεψη θα είναι στο μεγαλύτερο από τα μοναστήρια που είναι το Μεγάλο Μετέωρο, στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην οποία θα παραμείνουμε 2ωρες (ξενάγηση).

13.45 - 14.30
Περίπατος διάρκειας 45 λεπτών στο Μονοπάτι Αγίας Τριάδας 
Το μονοπάτι είναι πλακόστρωτο εκτός από το πρώτο τμήμα του μετά το μοναστήρι που είναι χωμάτινο, και μας οδηγεί σε περίπου σαράντα λεπτά στη "ρίζα" των ιερών βράχων.
(Εύκολο μονοπάτι που ενδείκνυται για αρχάριους. Δεν εμπεριέχει ιδιαίτερες δυσκολίες και κινδύνους. Οι καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν την πεζοπορία σε αυτό και η σήμανση είναι με τετράγωνα ή με τρίγωνα.)

14.30 - 15.45
Επίσκεψη στο  Καστράκι της Καλαμπάκας για καλό φαγητό.

17.30 - 19.30
Επίσκεψη για καφεδάκι στα Τρίκαλα! 
Η όμορφη πόλη, με το επιβλητικό ρολόι, το φρούριο, και φυσικά τη μεγάλη ολοζώντανη πλατεία με την ξακουστή γέφυρα, θα μας φιλοξενήσει για περίπου 1μιση ώρα! Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφεδάκι.

19.30 
Αναχωρούμε από τα Τρίκαλα.
Ηχοθεραπευτική συνεδρία καθοδών 
Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας λίγο πριν φτάσουμε στο Βόλο, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη στην Ελλάδα 5λεπτη ηχοθεραπευτική συνεδρία καθοδών  με θέμα "Ευχή προς το φύλακα άγγελό μας".
Άφιξη περίπου στις 21:00 στο Βόλο 

Οι θέσεις είναι μόνο για 18 άτομα και η τιμή ανα άτομο είναι 22 ευρώ.
Για περισσοτερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχης επικοινωνήστε στο 6945723523 
Ημερήσια εκδρομή με τον Στ. Πλουμιστό στην "ενέργεια των Μετεώρων" μεταξύ ουρανού και γης Reviewed by PLOUMISTOS on 1:55 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.