================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ερευνητές ανακάλυψαν στρατηγική που μειώνει την επίδραση των αρνητικών αναμνήσεων

⍆Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να βελτιώσουμε τη μνήμη μας, ειδικά καθώς μεγαλώνουμε.... Αλλά τι συμβαίνει με όλες εκείνες τις αναμνήσεις που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε με τίποτα;

Όταν κάτι τραυματικό συμβαίνει στη ζωή μας, οι άνθρωποι έχουμε διάφορες αντιδράσεις· μπορεί να εμφανίσουμε από μετατραυματικό στρες μέχρι έντονο φόβο και απόγνωση, αλλά και πολλά ψυχοσωματιά προβλήματα. Τι θα συνέβαινε όμως αν υπήρχε ένας τρόπος να επηρεάσουμε πώς ο εγκέφαλός μας αποθηκεύει συναισθηματικές αναμνήσεις; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις πιστεύουν ότι ίσως βρήκαν πώς να καταφέρουν ακριβώς αυτό.

Για την έρευνα, 19 συμμετέχοντες παρατήρησαν αρνητικές ή ουδέτερες φωτογραφίες, ενώ παράλληλα καταγραφόταν η εγκεφαλική τους δραστηριότητα. Τους έλεγαν να εστιάσουν είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο των φωτογραφιών, και μετά από 4 δευτερόλεπτα, αξιολογούσαν αν τους έκανε να νιώσουν πολύ αρνητικά, καθόλου ή κάτι ενδιάμεσο.

Ο Καθηγητής ψυχολογίας, Florin Dolcos εξηγεί: «Η ιδέα ήταν να εξεράσουμε αν η χρήση μιας στρατηγικής συναισθηματικής ρύθμισης μπορεί να επηρεάσει αυτά τα χαρακτηριστικά της μνήμης». Μετά από λίγες μέρες, οι συμμετέχοντες επέστρεψαν και αξιολόγησαν τις φωτογραφίες ξανά σε σχέση με την οικειότητα, και τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η εστίαση σε ουδέτερες λεπτομέρειες στο παρασκήνιο μιας τραυματικής σκηνής μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που κωδικοποιούμε μια ανάμνηση.

Συγκεκριμένα, το τραύμα θα φανεί λιγότερο αρνητικό, και οι συμμετέχοντες θυμούνταν λιγότερες λεπτομέρειες όταν εστίαζαν στο background των φωτογραφιών. Και επιπλέον, η εγκεφαλική περιοχή που είναι υπεύθυνη για την διαμόρφωση των συναισθηματικών αναμνήσεων δεν ενεργοποιείται το ίδιο έντονα.

Εστιάζοντας στις ουδέτερες λεπτομέρειες
Για όσους αντιμετωπίζουν άγχος ή κατάθλιψη, όπως και για ανθρώπους που ασχολούνται με επαγγέλματα τα οποία τους φέρνουν σε επαφή με τραυματικές καταστάσεις (όπως αστυνομικοί ή χειρούργοι), οι ερευνητές δηλώνουν ότι μια στρατηγική ρύθμισης των αναμνήσεων όπως αυτή, μπορεί να ενισχύσει την ψυχική του ανθεκτικότητα έτσι ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα τέτοιες καταστάσεις.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Sanda Dolcos, «είναι το πρώτο παράδειγμα που γνωρίζουμε το οποίο δείχνει ότι η συγκέντρωση και εστίαση σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ενός γεγονότος ενώ συμβαίνει, μπορεί άμεσα να επηρεάσει τη διαμόρφωση της ανάμνησης». Γνωρίζουμε ήδη ότι το συναίσθημα έχει ισχυρή επίδραση στη διαμόρφωση αναμνήσεων και αυτή η στρατηγική προσφέρει μια καινοτόμα προσέγγιση για το πώς να διαχειριζόμαστε μια άσχημη εμπειρία, ακόμα κι από τη στιγμή που συμβαίνει.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός 

είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Ερευνητές ανακάλυψαν στρατηγική που μειώνει την επίδραση των αρνητικών αναμνήσεων Reviewed by PLOUMISTOS on 9:40 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.